Özel yapım tabanlık hakkında

Merhaba arkadaşlar, iki yıldır düzenli koşuyorum

Haftalık 50-55 k. yaptığım bir programım var. Ancak sağ ayağımda meydana gelen ağrı nedeniyle doktora gittim çukur taban olduğumu söyledi ayrıca dışa basma gibi sorunlarım var. Özel tabanlık tavsiye etti. İstanbul ‘da footbalance varmış ama fiyat bilgisi vermiyorlar bana da epey uzak boşa gitmek istemiyorum. Son zamanlarda bu yerde veya başka bir merkezde tabanlık yaptıran var mı acaba?

1 Beğeni

Evde fırında şekillenenler 2900TL ve ilk şipariş %10 indirim.

footbalance evde şekil

Yukarıdaki şekilde aratırsanız çıkıyor.

1 Beğeni

Teşekkürler hocam ısınan tabanlık ilginç bir ürünmüş inceleyeyim.

2 Beğeni

Kişiye özel ile quickfit farkına değinilmiş.

3 Beğeni

Neredeyse dört yıl önce almıştırm bir tane fırında şekillenenlerden. Hâlâ giyiyorum. Artık o ayakkabıyı pek koşmak için kullanmıyorum ama giydiğimde ayağımı her taraftan desteklediğini hissediyorum, ayakta en ufak boşa basma olmuyor.

3 Beğeni

Bana bunun için tabanlık kullanmak çok mantıklı gelmiyor, zaten 2 senedir koşuyormuşsunuz.

Beliniz ağrısa korseyle mi koşacaksınız? Ya da diziniz ağrısa dizlikle mi koşacaksınız.

Mutlaka uygun egzersizler vardır, bence onları yaparak ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

1 Beğeni

Kemik yapılarındaki farklılıklardan olabiliyor böyle şeyler. Mesela arkadaşla bisiklette oturduğumuzda benim ayaklarım dışarı doğru açılıyor, adamın ayakları içe doğru bakıyor. Nasıl bir antrenman bunu düzeltecek bilmiyorum. Daha hangisinin doğru olduğuna karar vermedik. :smiley:

3 Beğeni

İki hafta oldu tabanlıkları yaptırdım arkadaşlar, analiz yapıldı yaklaşık 25 dk civarı sürmüştür bu işlem. Bir süre sadece günlük hayatta kullandım artık koşarken kullanıyorum. Tabanlıklar kaba biraz bir ayakkabı aldım zaten ayakkabı ihtiyacım vardı bir beden büyük alarak tabanlığı taktım. Ağrım azaldı tabi doktorun verdiği esneme hareketleri yapıyorum onun etkisi de vardır. Fiyat olarak 4500 liraya geldi.

6 Beğeni

Ayağını başkasına göre dışa açılması bence sorun değildir, herkesin vücut yapısı farklı, Biri içe biri dışa açılıyorsa o bir sorundur asıl :slight_smile: Mesela benimkiler yaklaşık öyle, biri şama biri bağdata bakıyor :slight_smile: Direk koşuya başlarsam saçma sapan ağrılar çıkıyor ama öncesinde bu sorunları bilerek düzeltici egzersizler yaparak başlayınca hiç sorun olmuyor.

2 Beğeni

Merhaba, benimde sağ ayak altında 15K üzerindeki koşularımda ağrı oluyordu. Ayak analizi yapan bir ortopediciden tabanlık yaptırdım, tabanlık ile birlikte 42K maratonu sorunsuz tamamladım.Özel sağlık sigortanız varsa ortopedi doktorundan reçete alırsanız,sağlık sigortası poliçenize göre belli oranda ücreti karşılıyor.

4 Beğeni