Masaj Tabancası Hakkında

Merhabalar, aşağıdaki masaj tabancası hediye olarak geldi. (Linkini de en aşağıya bırakıyorum)

Masaj tabancasının kullanımına yönelik forumda bir başlık bulamadım. Web sitelerinde de denk gelmedim. Sanırım yeni yeni piyasaya çıkmış bu cihazlar. Haliyle üzerine de pek yazılıp çizilmemiş. Aranızda bu cihazdan kullananlar, nasıl kullanıldığına dair bilgilendirebilirler mi? Koşu sonrası mı yoksa öncesi mi? Hangi bölgelere kullanılmalı? Olası ne gibi sakatlık durumları var?

Link: https://www.hepsiburada.com/masstech-lcd-dokunmatik-masaj-tabancasi-aleti-30-hiz-ayarli-6-baslikli-ozel-tasima-cantali-masaj-cihazi-mst450p-pro-p-HBV000019RHUR?magaza=WORLD%20BRİDGE

Aynı marka 139 TL’lik modelden almaya niyetliydim son 1 haftadır.
Senin deneyimlerini merakla bekliyorum.
Forumda şuradan sonra sondaki 2-3 yorumu okuyabilirsin:

@runforrestrun’da niyetliydi.Benim merakım koşu defil standart sırt boyun bel agriları için, umarim yanıtını bulursun.(mantık olarak az seviyeden koşu sonrasında kullanman)

Not:Sen 5-10dk bu cihazla masaj yap, ben polar hr7 strap kalp atım sensörü denetiyim :grin:(hr cihaz arıyordun.unutkan beyin forumdaki yazıları, masaj tabancasını vs anımsıyor, @spinodal’in @Ozkan 'a anımsadığı bir ritimblog yazısı sonrası ilginç demesi gibi.Bay Anderson bu sahne…(matrix 3 son).:joy:)

4 Beğeni

Hypervolt plus kullanımıyla ilgili, 13 videonun yer aldığı playlist.

2 Beğeni

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim, inceleyeceğim :blush:

1 Beğeni

Spor pazarı büyüdükçe bir sürü ‘her derde deva’ ekipman ya da süperbesin çıkıyor. Çoğu da bir iki sene içinde tahtını başkasına devrederken gerçekten çok azı bu iddialarını destekleyip koruyabiliyor.

Koşu ekseninde, son yıllarda popüler olan cihazlar da pnömatik kompresif recovery botları, elektrik stimülasyonu, perküsif masaj aletleri. Doğru zamanda doğru şekilde kullanıldığında faydaları olmakla birlikte çokça lanse edildikleri gibi süper recovery cihazları değil. Genelde kazanımları üst düzey sporcular için marjinal boyutta. Fiyat açısından da oldukça pahalı bir recovery yöntemi.

Perküsif masaj tabancalarına gelirsek. Firmaların iddia ettiği gibi faydalarını destekleyen çok fazla yayın yok, olanlar da hep firma sponsorluğunda. İlk çıkış noktaları aslında vücut geliştirme alanında. Yüksek ağırlıklarla yapılan tekrarlar sonucu katılaşan kasları gevşetip kısa sürede tekrar idman yapabilmek için pratik bir enstruman olarak ortaya çıkıyor. Kolay taşınır ve masaja göre de görece ucuz olduğu için de çok sevilip yayılıyor. Sonra da bir mit haline geliyor.

Birçok yarışta görürsünüz, koşu bitiminde sporcular uzanır PT’ler de bu aletle recovery’i hızlandırır!!! Önerme de kan dolaşımı artıp, kaslar ve fascia gevşeyeceği için toparlanma da hızlı olur. Ama bu işin fizyolojisi maalesef biraz çetrefilli. 100 metre sprint, ağırlık kaldırma gibi branşlarda kası maksimum gücüne yakın anlık kullanırsınız. Haliyle bu da kasta bir takım fizyolojik etki sonucu katılaşmaya neden olur, masaj veya buna benzer bir cihaz ile kası gevşetir, kanlanmayı arttırırsanız, tekrar yükleyebilirsiniz.

Uzun mesafe koşuda ise, eğer yeterli idmanınız var ise, laktik asit birikimi sonucu kasların katılaşması saatler alır, hatta kimi koşucu bu eşiğin altında kaldığı için pek bir katılık bile olmaz. Süreyle orantılı olarak, şayet koşucunun yeterli adaptasyonu yoksa, kaslarda bir enflamasyon ve yıkım başlar. Bunun asıl sebebi de laktik asit birikiminden ziyade tekrar eden mikro travmadır. 8-10 saat süren bir koşudan sonra perküssif masaj tabancasını kullanmayı destekleyecek sağlam bir veri yokken yukarıda anlattığım enflamasyon nedeniyle dokuların daha fazla zarar görme ihtimali mevcut. Böyle durumlar için soğuk terapisi, pnömatik basınçlı botlar veya recovery çorapları daha fazla ümit vaad ediyor.

Ben, Theragun’ı kullanıyorum, hatta nereye gitsem yanımdan ayırmıyorum. Yukarıda bahsettiğim rasyonelden dolayı da idman sonrası değil öncesinde hazırlık için kullanıyorum. Bütün gün durağan halde çalışmış bir vücudu aniden yüksek yoğunluklu idmana sokmak riskli bir durum. Her seferinde yarım saat koşu öncesi hazırlık yapma imkanım yok. Başka bir sebeple koşu öncesi esnemeleri bırakalı neredeyse bir buçuk sene olacak. Hal böyle olunca masaj tabancasını kasları ısıtmak, hazırlamak ve fasyayı gevşetmek için kullanıyorum. İşin bu şeklinden çok memnunum. Tavsiye ederim. Recovery için de çoğunlukla yoğun bir idmanın ertesi günü rulo köpüğün ardından kullanıyorum.

Umarım, benim deneyimim bir şey katar. Kolay gelsin.

13 Beğeni

Bence de -çoğunlukla- koşu öncesi ısınma amaçlı kullanılması daha pratik geliyor. Teşekkür ederim. Ben de zamanla kullandıkça buraya tecrübelerimi yazmak istiyorum. Umarım verimli olur :blush:

1 Beğeni

Bende kullanıyorum uzun zamandır . ilk 3 4 ay süper. Sonra bataryası ölüyor . 5 dk bile gitmiyor. Alırken kaliteli ürün almakta fayda var.

1 Beğeni

Merhaba, sizin kullandığınız ürün bu marka mıydı?

1 Beğeni

Evet . Ucuz olanlar böyle ne yazık ki . 2. masaj tabancam bu arada

Son bir aydır sırtımda kulunç denilen şeylerin verdiği ağrı ile uğraşıyorum boynun altından sırta doğru hatta bir ara kola dahi vurdu acısı ortopedi Dr gittim kas gevşetici vs standart şeyler yazdı tabiki ise yramadi akabinde fizik tedavi dr gittim manuel terapi uyguladı üzerine doğrudan kulunçlara enjeksiyon yaptı bir süre çok iyi gitti işim gereği malesef tekrar oluştu bu defa noral terapi uyguldi üstüne ben doktorun tavsiyesi ile hacamat oldum durumum fena değil int araştırmalarda masaj iyi geldiği de vardı tenis topu ile vs diye acaba bu tip bir alet benzeri sorun için kullanmış memnun kalmış olan var mı veya tavsiye verebilecek koşu yanında fitness da yapıyorum

2 Beğeni

Masajj topu yada tenis topu iyi gelir. Haftada en az bir seans uygulaman faydalı olacaktır. Bunu rutin haline getir, ağrı olması beklemeden.

Şöyle birşey işini görür. Ben de kullanıyorum

3 Beğeni

Tabanca yorumları pek iyi değil kaliteli birşeyde çok pahalı bende sizin paylastiginiz ürünün foam rollerde dahil olanını almayı düşünüyorum set olanlardan

3 Beğeni

Öyle yaparsan daha iyi olur

4 Beğeni

Ben Decathlondan bu modeli almıştım ilk çıktığında. Decathlona güvendim açıkçası. Arızalanırsa da iade ederim dedim ama uzun süredir güzel çalışıyor. 1200 TL fiyatı vardı. O günden beri düzenli olarak fiyatı artıyor. En son 2000 TL olmuş. Deneyip de almayan, alıp da mutlu olmayan bir arkadaşım olmadı.

Almadan önce arkadaşın Theragun’ını denemiştim. Baktım ki ciddi bir fark yok ya da ben anlayamıyorum, sonrasında gidip bunu aldım. Sonradan arkadaşım da bana hak verdi.

3 kademe ayarı var ve çoğu zaman ilk kademe yetiyor da artıyor. Nedense mağazalarda bulunmuyor. Sürekli internet stoğuna gelip tükeniyor.

Bence hypervolt, theragun fiyatlarını görünce fiyat/performans ürünü olarak değerlendirilebilir. Ucuza satılan ürünler ile ise alakası yok, bence oldukça başarılı.

5 Beğeni

Masaj topuyla yapayım dedim fakat yerde yapmak yerine duvara dayanıp yaptım duvarı siyaha boyadı sildim çıktı gerçi ama .Tenis topu en iyisi

1 Beğeni

Yerde çok sıkıntılı olur hocam ya. Vücut ağırlığından kasları çok ezer.
Ben duvar yerine gardroba dayanıp yapıyorum. Hanımdan azar işitmemek için :sweat_smile:

3 Beğeni

Masaj tabancaları için recovery açısından olmasa da ısınma esnasında uyguladığınızda hareket alanınızın genişlediğini kanıtlayan makalelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca örneğin baldır sakatlanmalarında baldır altı bölgeye baskı uygulayarak dokunun dik istikametinde (aşağıdan yukarı değil de sağdan sola soldan sağa) 15 dk baskı uygulamak en iyi çözümlerden birisi. Bunu bir insan eliyle yapınca çok yorucu, foam roller ve top da baskı uygulanacak alanı tutturması zor aletler. Fakat masaj tabancası ile bu iş çok kolay. Aynısı biceps için de geçerli.

Tamam, mucize değil. Fiyatına değmeyebilir ama faydasız da diyemeyiz :slight_smile:

2 Beğeni

Haklısınız Birkaç YouTube videolarında denk geldim. Koşucu atletler antrenmandan önce tabanca ile masaj yapıyorlardı.

3 Beğeni