Koşacak yer önerisi

Herkese merhabalar. Koşacak yer bulmam için yardımınızı rica ediyorum. Şimdiye kadar hafta içi koşularımı yaşadığım sitenin etrafında ve yaklaşık 400 m uzunluğunda olan yolda yapıyordum. Site tadilatta, yol kapandı ve bu durum birkaç ay böyle devam edecek. Koşularımı gece 21 den sonra ve yalnız yaptığım için sokakta yapmam mümkün değil. İstanbul Çekmeköy sancaktepe civarında nerede koşabilirim ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Strava android veya ios uygulamasını indirip yada internet tarayıcısından strava.com adresine girip haritalar kısmından o çevredeki segmentlere bakabilirsiniz.
Örnek:

5 Beğeni

Teşekkür ederim, kontrol edicem

2 Beğeni

Strava’nın Global Heatmap uygulaması bölgenizde nerelerde çok koşulduğu ile ilgili bir fikir verebilir. Activity Type olarak koşuyu seçin, çok koşulan yerler daha parlak gözükecektir. Ben de hiç bilmediğim bir yere gidince buraya bir göz atıyorum.

4 Beğeni

Taşdelen’de Cemal Güngör Parkı var. Işıklandırması var. Arada sırada köpek olsa da hiç koşanlara saldırdıklarını görmedim. 900m’lik bir tur. Hafif eğimli.Sancaktepe Belediye stadı da sanırım koşanlara açık sanırım.

3 Beğeni

Çekmeköy Doğa Park bu konuda güzel bir alternatiftir. 05:00/24:00 arası açık konumda, güvenliği wc büfesi mevcut. (wc için İstanbul kart gerekiyor) Tam tur 1,5km denk geliyor gibi, iki kapı arasında üç yol mevcut bunlardan biri kırmızı minik çakıllı bir zemin. Havaların serinlemesi ile akşamki kalabalığında gözle görülür düşüş var. Kalabalık olsa da rahatlıkla koşulabiliyor şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım, güvenliğin olmasının etkisi yadsınamaz sanırım. Ateş yasak olduğu için duman derdinizde olmuyor.

Doğa parka yakın konumda Rahmi Demir Kent Ormanı mevcut, yeni farkına vardığım bir yer, Doğa Park tat vermediğinde yürüme mesafesinde rotayı buraya çevirebilirsiniz, yol çalışmaları devam ettiğini için yeni yeni fark ediliyor ve neredeyse boş sayılabilir, bol yokuşlu ve zirvesinde seyir kulesi olarak adlandırılan spiral bir yapı var koşarak çıkıp inmek zevkli oluyor :slight_smile:

Şile yolu paralelinde Yenidoğan tarafında dere kenarında bir bisiklet ve koşu yolu olduğunu duydum ama henüz tecrübe etmedim, bolca koşanlar var denilmişti.

Taşdelen Mesire alanı da güzel bir alternatif ancak en son gittiğimde aşina oldukları halde artık ücretli olduğunu belirtmişlerdi. Son koşumu yapıp kendilerine teşekkürlerimi sundum.

Alemdağ tarafında çok güzel lokasyonlar var ancak sadece strava ve garmin üzerinden daha önce koşanların izlerine bakmak ile kaldım tecrübe ettiğim bir yer değil.

4 Beğeni

Teşekkür ederim. Doğa park güzel gerçekten.

1 Beğeni

Teşekkürler. Belediye stadına gittim, içeri giremedim .