Kiloya Göre Ayakkabı Seçimi

Merhaba. Ben de foruma yeni üye oldum ve sizinle hemen hemen aynı durumda olduğumuzu düşündüğüm için elimden geldiğince bilgimi ve deneyimimi paylaşmak istedim. Şu an sizinle 3 aşağı 5 yukarı aynı kilodayız ve ben de bu kiloya 110’dan düştüm.
Tahminimce burada kimse şu ayakkabı size uygun diyemez çünkü sizin ayak şekliniz ve basış türünüz size özgüdür ve ayakkabı kişiseldir. Sizinle tamamen aynı özelliklere sahip birisine(kilo,dışa başka yaş vb.) uyan ayakkabı size uymayabilir.
Benim fikrime göre desteği yüksek bir ayakkabı tercih etmelisiniz çünkü kilomuz çok ve çoğu ayakkabı standart insanlara göre üretildiği için normal desteklemeler bize yetersiz gelebilir kilomuzdan dolayı. Ben Nike Relentless 6 ve Decathlonlarda satılan Kalenji Long Run modelini kullanıyorum. Normal koşularda Nike,yavaş ve uzun koşacaksam da Kalenjiyi tercih ediyorum. Kalenjiyi inceleyen bir kişi vardı forumda ararsanız bulabilirsiniz. Hem içe hem dışa basmalarda destekli bir ayakkabı. Ben neutral basıyorum ama yine de desteklemesi ve yastıklaması çok iyi. Ben memnunum.
Link bırakayım;

1 Beğeni