İznik Ultra 2021 (06-08 Ağustos)

Şayet hava sıcaklığı böyle devam ederse, tek derdimiz aşırı sıcak ve Güneş olacak. Parkurların hemen hemen tümü belli saatlerde güneş altında kalacaklar. Şimdilerde saatte 1,5 litre su kaybı yaşıyorum. Bu orantıda elektrolit kaybı da var tabii, özellikle bu konuya dikkat edilmeli. Her zamanki gibi bir yarış koşmaya çalışılmamalı, sıcak tüm kuralları baştan yazacaktır.

İyi bir süre hedefim yok, bu sebeple; bol bol su içip, özenli beslenecek ve sakin sakin ilerleyeceğim.

5 Beğeni

Merhaba,
Forum içinde yer alan geçmiş yıllara ait İznik Ultra yarış raporlarına arama bölümüne yazarak ulaşabilirsiniz. Foruma eklenmemiş raporlar için google araması yapabilirsiniz. Yarış raporları parkur, organizasyon ve genel olarak yarışanların sıcak, soğuk, yağmur, beslenme vb. ile ilgili uyguladıkları taktikler açısından size iyi birer kaynak olacaktır.
Sağlıklı yarışlar dilerim.

3 Beğeni

Organizatörler parkura göre Whatsapp grupları oluşturdular dün. Çok hoşuma gitti, güncel tüm ilanlar anında koşucular ile paylaşılıyor.

2 Beğeni

İznik Ultra zorunlu malzeme listesini bugün post olarak da paylaştı, mutlaka kontrol edin.

Geçmiş İznik’ler tabii hep Nisan ayındaydı, fakat 2018, 2016’da Ağustos sıcağı kadar olmasa da fena olmayan bir sıcakta koşulmuştu…

Geçtiğimiz yıl Ağustos’ta sanal yarış ile birlikte İznik parkurlarındaydık. Bir demosunu yaptık aslında. Bana geçmiş 4 İznik deneyimimden çok farklı olarak zemin geldi. Bu kadar toz ve sert bir zemin beklemiyordum.

Bazı yarış raporları linki paylaşayım:
2019 :point_down:

2018 şurada👇

Ayrıca, sitede 2016, 2017 yarış raporları da mevcut…
İznik’te görüşmek dileğiyle.

6 Beğeni

Selam,

Ben ve sevgili dostum @Alp_Aslan geçen sene Ağustos ayında saat 9:00’da başlayarak 55K parkurunu koştuk. Açıkcası sıcak yüzünden öyle ekstra bir zorluk yaşamadık - 1 cp eksik yapmamıza rağmen -. Tabii herkesin su ve elektrolit kaybı aynı değil. Herkes sıcaktan farklı etkilenecektir. 55K parkurunda bolca çeşme ve yalak var. Onları gözden kaçırmayın. Sıcaktan korunmak için mutlaka her su kaynağında şapkalarınızı ıslatın. Boynunuza bandana ya da buff alın ve gene her su kaynağında ıslatın. Suyunuzu da idareli kullanın. 2 cp arasındaki mesafeye yayacak şekilde için. Birden hepsini içip bitirmeyin :grinning: Sıcaktan korunmak için bunlardan başka bir önerim yok açıkcası.

Geçen sene bizim en büyük problemimiz Narlıca-Müşküle arası ve Derbent öncesi açılmamış, temizlenmemiş ve işaretlenmemiş parkur idi. Yön bulmak, çalı çırpı ve dikenlerden korunmaya çalışmak bizi çok yormuştu. Şimdi pırıl pırıl, işaretli bir parkurda koşulacak. O anlamda da sıkıntı olmayacaktır.

Köpek konusu sürekli gündeme gelir. Köylerdeki köpekler gece problem çıkarabilir. Gece köy geçişlerine dikkat etmek lazım. Ekstra köpek korkunuz yoksa bir sıkıntı yaşamazsınız. Bunun dışında ben senelerdir hiç vahşi hayvan görmedim parkurda. Keşke görebilsek :grinning:

Herkese keyifli, başarılı bir İznik Ultra dilerim

9 Beğeni

Teşekkürler kaptan. Geçen sene çok eğlenmiştik bu sene canlı canlı İznik ultrada koşmak harika olacak. Tüm koşuculara başarılar diliyorum…

5 Beğeni

Dün şehir içi asfalt 6.5 saat yürüyüşte (36km) 6lt yakın sıvı kaybı yaşayıp 2.5lt’si yol boyu telafi ettim ve enerji bitiren, tansiyon düşüren türden.(70kg 6 kg ile 108kg’da 6kg farklı olur,ben 108kg)Ense ve kollar yandı.İznik koşuda ağaçlık alanlar , güneşe yakanmadan yol alma, sıcak saati ormanda geçirme ne kadar planlanabilir bilmiyorum.Enerji bitme, dehidrasyon başlama noktasına gelmemek gerek.Kolay gelsin.
Merak ettigim, taf yazılarında özel yarışta ambulans noktaları koşuculara bildirilir gibi bir durum var.Bildirmezlerse sorar mısınız?Gercek hayat umarim kagıttaki planlardan daha da iyi olur.:+1:

2 Beğeni

5 saat kadar önce Strava’daki hesaplarında şöyle bir bilgilendirme yazısına denk geldim:

"Bursa Valiliği’nin 30.07.2021 tarihli "Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Kararı"nı takiben, yetkili birimlerle görüşülmeye devam edilmektedir. Yasak kapsamının yarış parkurunu etkileyebileceği ihtimali ile 2 yeni alternatifli plan gündemimizdedir. Bugün mesai saatinin tekrar başlamasıyla birlikte kamu ile görüşmeler tekrar başlamış, gün boyunca devam edecektir. Lütfen bizi takip etmeye devam edin. İlerleyen zamanlarda güncel haber geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bu olağanüstü şartlarda bile, 2021 yılında da unutulmaz bir İznik Ultra deneyimini yine sizlere yaşatmak için tüm enerjimizle çalışmaya devam ediyoruz.

İznik’in güzel coğrafyasına, hep birlikte “koşarak” sahip çıkacağız! 🫒:herb::evergreen_tree::running_man::mountain:

[EN] ANNOUNCEMENT⚠️
As wildfires sweep across Turkey, we are not only deeply concerned for the losses, going forward, we need to adopt the new measures released on 30th of July, to protect our beloved and precious greenery. Although it’s short notice, but we would like to inform you now that 2021 Iznik Ultra can be a special edition, run on alternative routes. We are already working together with officials to make Iznik Ultra, the best and special way we can do for our Iznik Ultra community. Thank you for your patience, pls continue to monitor our communication channels, as we will update you all the time, once we have some updates! Hope to see you all on Friday at Iznik! 🫒:herb::evergreen_tree::running_man::mountain:

06-08 Ağustos/August 2021
3 günlük koşu festivali, 160K’dan 5K’ya 8 farklı parkurda
3 days running festival, from 100 miles to 5K
8 races
26+ ülkeden katılım/ countries
1000+ koşucu / runners
www.iznikultra.com "

4 Beğeni

@fatihboyaci Çok teşekkürler… Yol boyunca bulabileceğim her gölgeden ve su kaynağından faydalanmayı planlıyorum lakin aşırı sıcak ve güneşli bir yarış koşmak hususunda bir problemim yok. Ne kadar su, tuz ve kalori ihtiyacın olduğunu biliyorsan sıcakta koşmanın yeri de başka. Sadece biraz ağırdan almak gerekiyormuş, onu da başka bir yarışta zor yoldan öğrenmiştim.

Bu arada her yarışta muhakkak ambulans oluyor. Genellikle her yere kolaylıkla ulaşabilecekleri orta noktalarda duruyorlar.

2 Beğeni

Selam,

6lt’den emin misin? Çok fazla değil mi yahu? :astonished:

1 Beğeni

@okmali merhaba,
6lt’nin 500ml uzeri var, altı yok şeklinde.sadece ter değil, 2 kez wc idrar boşaltımı da var, sıvı kaybına bunu da katmışım ama mecburen wc.İçilen 2.5 kg civarı (200gr muz, 2.3kg sıvı) karşın, evden çıkarken ile dönüş sonrası fark 3.9kg.

O nedenle güneşe, sıvı/elektrolid alımına koşmayan biri olarka dikkat çekmek istedim.
(108kg, yol içinde sıvı alımı olmasa 6lt kaybolmadan 4-5lt civarı kayıpla yürüyüşü daha erken birakirdim yada alinan sıvı, hava kosulu daha iyi olsa daha konforla biterdi)
:raising_hand_man:

1 Beğeni

bu hava tahminini nereden aldınız?

Yarış biraz daha kısalmış parkurlarla kosulacak. Yeni açıklama geldi, Valilik izni alınmış.

parkurlar ormana girmeden yeniden düzenlenecekmiş.

İznik ultra instagram sayfasının yaptığı paylaşımın altına yapılan yorumların bazıları gerçekten çok ilginç.
Bu ülkede çok zor, gerçekten insanlar çok zor.

3 Beğeni

:mega:DUYURU -YARIŞA DEVAM​:warning:
2021 İznik Ultra ile ilgili bazı önemli gelişmeleri aşağıda bilginize sunarız.

•YENİ PARKUR! Ormana girmeyecek şekilde revize edilen yeni yarış rotası bir miktar kısaldı. Bu yıla özgü, yeni bir güzergahta koşacağız. 🫒🏃
Yeni İznik Ultra parkurumuzun Valilik izni tamamlanmıştır. Yeni parkur detaylarını gün içinde paylaşacağız.

• Parkurların mesafe, yükseklik ve kontrol noktası ile ilgili detayları rota değişikliğe paralel olarak yeniden değerlendirip, güncellenecektir.

• START SAATLERİ güncellenebilir. Yarış mesafelerinin değişmesi ile birlikte start saatleri yeniden değerlendirilecektir.

• ZORUNLU MALZEMELER hava sıcaklığı sebebiyle zorunlu sıvı kabı sayısı arttırılacaktır. Zorunlu malzeme listesi buna paralel güncellenecektir. Zorunlu malzemelerinizin eksiksiz olması önemlidir, malzeme kontrolü hem kit teslimi öncesi, hem yarış sırasında yapılacaktır.

İlerleyen saatlerde daha detaylı bir bilgilendirme yapılacaktır.

İptal ya da erteleme yoktur!

@iznikultraofficial

[EN] :mega:ANNOUNCEMENT! Iznik Ultra Special Edition​:warning:
Iznik Ultra in 2021 will be run on an alternate route. NEW ROUTES are officially approved by the authorities. Quick update: all distances will be SHORTER than planned. Exact info will soon follow.

• All info regarding relevant races are subject to CHANGE. Meaning, distances, elevation profiles, CP’s. We will provide the new updates soon.

• START TIMES can change.

• HEAT GEAR - pls be aware we will ask you to add more water bottles on your mandatory equipment. Mandatory equipment will be controlled before and during the race. Pls follow updates.

İznik Ultra is not subject to cancelation or postponement.

More info will soon follow by today.

8 Beğeni

“Madem öyle paramı ver, yangın yerlerine yardımda bulunacağım” garip garip insanlar.

“Çok sıcak! bu haliyle koşmak ciddi sakatlanmalara ve sağlık sorunlarına yol açacaktır.” kaç km ormanda koşacaksınız da sıcaktan korunmayı planlıyorsunuz…

Yarışı ülke gündemine duyarsızlıkla, bu ülkeden olmamakla suçlamaksa başka bir harikalık.

7 Beğeni

Hakikaten şaka gibi bazıları. Arkadaş bir sorun var ve buna çözüm bulmaya çalışılıyor , o arada sanki insanlar kendisinin verdiği iki kuruş parayı gasbetmiş gibi paramı verin diye feryat figan… Ya hu ne oluyor bir durun yarış ertelemek veya iptal etmek kolay mı? başka yarışlarla çakışacak mı veya insanlar yıllık izinlerini ayarladı belki bu yarışa göre. Sıcak olacağını bilsem katılmazdım diyen var A(ğustos ayında nasıl bir hava bekliyorsa artık?)…

6 Beğeni

Hele biri vardı bombaydı. 14k yarışının başlama saatini 11:30 olduğunu bilsem yarışa katılmazdım demiş, ki yarışın tarihi ve saati aylar öncesinden belliydi ve ona göre kayıt yaptırılmış. İyi niyetli eleştiriler değil bunlar. ben o görüşteyim.

3 Beğeni

Bu tür yorumlar organizasyonu koşucunun düşmanıymış gibi gören bir zihniyetin göstergesi gibi geliyor bana. Sanki organizasyonun tek amacı yarışmacılar üzerinden kar elde etmek. Organizasyonun harcadığı emeğe saygısı olmayan bir yaklaşım bence. Bir yarış parkuruna kaydını yaptırdığında yarışın kuralları ile ilgili söz söyleme ve karar verme hakkını elde ettiğini düşünen bir yaklaşım. Oysa kaydımızı yaptırarak biz yarışmacılar organizasyonun koyduğu tüm kuralları ve beklenmeyen durumlarda alacağı tüm kararları kabul edeceğimizi teyit etmiş olmuyor muyuz?

6 Beğeni