Hiç koşarken ağladınız mı?

Bel Fıtığı ameliyatımdan (mikrodiskektomi+hemilaminektomi) 6 ay sonra bu haftasonu çok da geçerli ve yeterli antrenmanları yapamadan Cappadocia 38K koştum. 17.Km filandı sanırım Zemi Vadisinden yapıştıra yapıştıra aşağı inerken birden ameliyat öncesi/sonrası halimi filan düşünüp öfori geldi ve gülerek ağlamaya başladım. Çok güzel bi duyguydu :slight_smile:

Gerçi 23.Km deki istasyonda bırakmayı düşünüyordum ama devam edip koş-yürü bitirdim süre içerisinde.

Size de oldu mu hiç merak ettim :slight_smile:

Not: Henüz iyileşemedim bu arada maalesef, doktor tavsiyesi ile ağrıyı arttırmadan üzerine gidiyorum, düşük ayağımdaki güç kaybı %10 lardan %75 lere filan geldi ve hala sabahları yamuk ve kilit uyanıyorum. koşunun ertesi günü Kalça ve bacaklarımdaki çekmeler de devam ediyor. Siniri tamamen toparlayabilecek miyim bilemiyorum :frowning:

3 Beğeni

Okan Bey merhaba,

yaptığınız işe büyük saygı duymakla beraber acaba biraz daha iyileştikten sonra böyle bir yarışa katılmanız daha iyi olmaz mıydı? Hala sancılarınız geçmemiş ve tam olarak da iyileşmemişsiniz… Doktorunuzun tepkisi ne oldu bu yarış konusunda? Biraz daha bilgi paylaşır mısınız?

saygılar
Tamer

2 Beğeni

Ağrı geçmeden koşma diyen bir doktor ekolü var evet, bir de Ağrı geçmemişken ama ağrıyı arttırmadan koşmaya devam etmeyi söyleyen şöyle de bir ekol var sanırım doktorlarda.
Sebebi şu. Bölgede enflamasyonu canlı tutup iyileşme sinyallerini göndermeye devam etmeyi istiyorlar.

Zaten hastalık sonrası doktorumla konuşarak 3. Ayda koşmaya başlamıştım ve 6. Ayda ameliyat öncesi mesafelere, yarı maratona kadar getirmiştim…

Kapadokya kaydını 9 ay önce yaptığım için gideyim dedim 23teki istasyona gider bırakırım. İyi hissedince de yürü koş devam ettim hafif hafif :slight_smile:

1 Beğeni

Geçen yıl Kapadokya 63K da aynı yerden geçerken, çok güzel bir müzik eşliğinde benim de gözlerim doldu ve tarif ettiğiniz durumu yaşadım. O bölgenin mistik bir durumu olabilir mi :slight_smile:

2 Beğeni

tebrik ederim tekrar… iyi yapmışsınız bu durumda :slight_smile:

Benim en uzun mesafem 17km:) O yüzden ne yaşadığınızı bilemiyorum. Ama bugün ultramaratona hazırlıkla ilgili okuduğum yabancı bir sitede bunun öforiye bağlı oldukça sık yaşanan bir durum olduğu söylenmiş. Link burada, 8. madde:

2 noktada gelen aşırı mutluluk halim böylece açıklanmış oldu:) hormonların ayarının kaçtığı ve kontrolsüz salgılandığı gibi bir hipotezim vardı.

Ilk hedefim olan maratonu bitirince sevincten aglamistim. Haftada 1 kere kosan birisi icin buyuk basariydi.

5 Beğeni