GPS ölçümü hakkında

GPS sisteminde kilometrelerce mesafeden gelen sinyallerin zamanlamasına bakılarak konum bulunur. Bu yüzden özellikle hareket halinde iken etraftan yansıyan ya da engellenen sinyallere göre ölçüm hataları olabilir. Bu ölçüm hataları da bize değişken tempo veya hatalı gösterilen rota çizimi gibi şeyler olarak dönüyor. Bazı algoritmalarla bunlar törpülenebiliyor ama her cihazdaki uygulama farklı.

2 Beğeni

Saate bakarken kolun salınımı biraz değişiyor.Belki içindeki ivmeölçerden yardım alıyor, belki saatin koldaki pozisyonu değiştiği için gps hassasiyeti değişiyor.

Saatleri programlayabilsek, 5sn önceki pace’i gösterse.Yada ben şu parkurda koşacağım, konum bilgisini/uydu konum bilgilerini bu rotaya hazırla.

2 Beğeni

Mesajların tamamını okudum ama ya aradığım cevabı bulamadım ya da var ama ben anlayamadım. O yüzden affınıza sığınarak soruyorum; bir antrenmanı aynı cep telefonu üstünden birden fazla uygulama kullanarak takip edersek farklı sonuçlar alabilir miyiz yoksa uygulamaların hepsi aynı GPS donanımını kullanacağı için aynı sonucu mu alırız? Uygulama izinleriyle ilgili bi mesaj var gerçi ama kontrol ettiğimde GPS’le ilgili birbirinden farklı seçenekler bulamadım…

1 Beğeni

Kısa bir mantık yürütelim: GPS direk bir yer gösteren bir sistem değil. Sizin lokasyonunuzu bulup sonra hesaplamalara ilerliyor. Burada aklıma gelen birinci neden saptayan uydu farklı olabilir. Çok emin olamasam da aynı anda bir telefonda farklı uydu sistemleriyle iletişime geçmek diye bir özellik yok diye biliyorum. Dolayısıyla bu p k olası değil. Fakat, ikincisi hesaplaması farklı olabilir. Bu gayet doğal ve olabilecek bir durum. Üçüncüsü aynı anda aynı data gelmesine rağmen bir uygulamaya bir sebepten eksik data girişi olmuştur. Dördüncü de yanlış data girmiştir. Kesin bunun dışında farklı okuması için başka nedenler de vardır. Fakat üç tane koşulda farklılık olabiliyor. Dolayısıyla sorunuzun cevabı: evet, aynı anda farklı uygulamalarda farklı sonuç alabilirsiniz.

2 Beğeni

Nike uyygulaması telefonun GPS değerlerini okur, ölçümleri alır.Syrava uygulaması da aynı ölçümleri alır.Sonrsı bu 2 uygulamanın aynı ölçümleri nasıl değerlendirdiği,yazılımı
Ağaçlık, yüksek binaların olduğu, GPS sinyallernn Java koşulu ile iyi alınmadığı ortamda biri a, diğeri B mesafes ölçebilir.Fark atla deve değil bilindik rahbette olan uygulamalarda.Uygun hava koşulu çok alanlarda sonuçok daha yakındır.
Örneğin giderken strava ile ölç, dönüşte Nike ile ölç, Google mapsden cetvelle mesafeyi ölç ve karşılaştır; benim test yöntemim bu olur.

Bir de 5-6 yıl önceki telefon ile 1-2 yıl önceki telefonun chipleri nedeniyle GPS hassasiyetler de farklıdır teknolojinin gelişmesiyle.

10 milyondan fazla indirilmiş şu android uygulaması ile ne kadar uyduyu gördüğünü öğrenebilirsin

1 Beğeni

Ufak tefek farklılıklar olur çünkü hesaplayan yazılımların hesaplayan algoritmaları farklı. Çokta kafayı takmanın anlamı yok.

4 Beğeni

Merhaba. Garmin Enduro 2 kullaniyorum. Herzaman interval antrenmanlarım için piste ulaşımım olamaya biliyor. Saatin mesafe ölçümüne göre antrenman yapmak durumunda kalıyorum. GPS sapmasını minimuma indirmem için bir öneriniz var mı?

Uydular kısmında;

• Yalnızca GPS
  • Tüm sistemler
  • Hepsi + Çoklu Bant
  • Otomatik Seçim
  • UltraTrac
    var. Bunlardan hangisini seçmeliyim. Yada daha farklı bir ayar önerisi olan var mı?
2 Beğeni

Cok denedim bunlari, llk ve son en kotuleri. Daha iyi cizim icin tum sistemler ama pili yer, en makul ve optimum sonuc icin otomatik secim. Ben uzun suredir otomatik secim kullaniyorum.

2 Beğeni

Ne yaparsan yap son şıkkı kullanma

1 Beğeni

Hepsi + Çoklu Bant ( Arttırılmış Hassasiyet ) seçtim sonuç bu :man_facepalming:t2: mesafe, tempo doğru gibi ama haritada sapma çok oldu.

1 Beğeni

Otoyol yazısı altında nakış gibi işlenmiş haritadaki kısmı koşmadıysanız tuhaf ama koştuysanız o minik yuvarlıkları çok temiz düzgün bir harita çıkmış.