Backyard Ultra Dünya Rekoru

Lazarus Lake, sosyal medya hesabindan yaptigi uzun aciklama Ile Biotropica Backyard Ultra sonuclarini, Vera Chekalina, Ivan Zaborsky ve Dmirty Klimov’Un rekorlari Ile birlikte iptal etti. Bende Facebook hesabi olmadigi icin link acamiyorum, ancak asagida arkadaslarimin aldigi ekran goruntuleri mevcut. Gerekce olarak tempo kurali ihlali denilmis ama acikcasi olay taze oldugu icin henuz idrak edemedim. @spinodal daha iyi analiz edecektir diye dusunuyorum konuyu.

8 Beğeni

Gönderinin altında güzel bir etik tartışma var, kafamdaki soru işaretlerini tartışıyor koşucular, facebook’u 10 yıldır kullanmıyorum sanırım ama böyle zamanlarda iyi ki açık diyorum.
Lazarus güzel güzel uzunca yazmış, bu adamı okumayı ve dinlemeyi (bazen!) pek seviyorum ama açık ifadelerinin olmaması, çevresel ifadeler kullanması kafamı karıştırıyor, belki de ben açık olarak yorumlayamıyorum. Gönderideki aydınlatıcı yorumlardan ikisi benim için şöyle;

2 Beğeni

Bu kadar uzun post yazip olayin detaylarina deginmemesi de cok acayip. Sadece ne kadar zor karar oldugunu anlatmis edebi bir dille. Ama bu karari almasindaki gerekceleri hic detaylandirmamis. Acayip olan o. Gerekceleri gecerli ve anlamliysa tamam, kurallari o koydu ama bu kadar uzatip sadece “numerous clips of violations of the pacing rule” demesi garip karsilanacaktir camiada. Cok sevildigi ve isin yaraticisi oldugu icin cok sorgulanmaz ama yine de cok konusulacagi kesin. Yani sadece “bana guvenin bunu yapiyorsam bir nedeni var” demis gibi.

5 Beğeni

Ben Lazarusa güveniyorum. Vardır bir bildiği…:face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Facebook adresi verip olay nedir dediğimde gemini, video görüntülerinde görülecek şekilde koşuculara dışarıdan eşlik (pacerlık,destek) edildiği, koşuculatın bunu reddetmediği vs şeklinde özetlemişti.Delinin teki parkura atlayıp 1 tur atsa 5 günlük koşu kuşa dönecek?Anlaşılan o parkurda başka koşanları engellemek de gerekecek.

5 Beğeni

Tüm bu rekorların iptal edilmesinin tatsız hissettiren bir yanı var ama henüz o hissi düşüncelerime dökemiyorum.

3 Beğeni

Karar ne olursa olsun, ozellikle Vera’nin 4 gun, 96 saat, 643.7km kostugu gercegi degismez, degismeyecek. Kosu gruplarinda cogu insanin aklina ulkeye uygulanan spor ambargosu geliyor. Kimse seslendirmiyor ama ulkenin icinde bulundugu spor ambargosu, hem erkekler hem kadinlar rekorunun spor ambargosu olan yerden cikmasi bir etken olabilir. O yarista 101 tur kosan bir diger arkadasim daha var, Krill Suvorov, saat saat esi, cocugu, diger arkadaslarimiz yemeginden masajina kendisine yeni saat baslamadan dinlendigi cadirda yardim ettiler. Isteyen istedigi sekilde sebep gostermeden iptal etsin, orada o insanlar 96,101,123 saat kostular gercegi degismeyecek.

16 Beğeni