Atletizm/Yol Yarışı/Ultramaraton Yayın Akışı ve Hatırlatıcı [Sürekli güncellenir]

Skyrace des matheysins canlı. @paddlesteamer ve Nuray Bulut Göktepe de yarışanlar arasında.

5 Beğeni

Mehmet Türkmen de vardı, hepimiz sağlıkla bitirdik :waving_hand:

11 Beğeni

Bu pazar Londra Maratonu koşulacak. Kadınlarda da erkeklerde de iddialı isimler var, yine güzel bir yarış izleyeceğiz gibi. Erkekler yarışı için bir anket de ben açayım bu sefer. Bugün maratonun resmi hesabından paylaşılan favorileri ekliyorum.

Kipchoge’yi anlatmaya gerek yok, kariyerinin sonunda da olsa bir goat neticede. Tamirat Tola son olimpiyat şampiyonu. Alexander Mutiso geçen senenin Londra kazananı. Sabastian Sawe, geçen sene Valencia’daki 2:02:05’iyle, 2024’ün en hızlı maraton koşucusu. İlk maratonunu koşacak Jacob Kiplimo ise şubat ayında 56:42’yle yarı maraton dünya rekoru kırmıştı. Benim oyum sürpriz at Kiplimo’ya.

• Eliud Kipchoge
  • Tamirat Tola
  • Alexander Mutiso
  • Sabastian Sawe
  • Jacob Kiplimo
0 oylayan
2 Beğeni

Bu isimler de olasi…

• Timothy KIPLAGAT (KEN, 2:02:55)
  • Milkesa MENGESHA (ETH, 2:03:17)
5 Beğeni

Adidas’ın Almanya’daki genel merkezinde düzenlenen Road to Records etkinliği şu an canlı yayında. Kadınlar 10 km’de 29:27’yle dünya rekoru kırıldı biraz önce.

5 Beğeni

Super gercekten. Bunun women only rekor oldugunu soylemek gerek. Gerci mixed rekor da kendinde; o da 28:46. O dedigimiz kisi de Agnes Jebet NGETICH

7 Beğeni

Son 20 30 dakika gibi,en azından kadınlarda.

4 Beğeni

Sawe 02:02:27 derecesi ile birinci olurken, 24 yaşındaki Jacob Kiplimo yaklaşık bir dakika geride ikinci oldu. Üçüncülük için geride kalan şampiyon Alexander Mutiso Munyao ve Abdi Nageeye arasında bir sprint finişi oldu. Munyao finişte üçüncü oldu. TamiratTola beşinci, Eluid Kipchoge altıncı oldu

4 Beğeni

Ekleme olarak kadınlar Dünya rekoru 2.15.50ye gel-miş. İnanılmaz bir süre.

2 Beğeni

Bugün kırılan women only kadınlar dünya rekoruydu. Yine Tigist Assefa‘ya ait mixed rekor, 2023 Berlin Maratonu’ndaki 2:11:53. Sawe Valencia’daki taktiğiyle koştu, 30. Km’den sonra vitesi bir anda acayip yükseltip herkesi düşürdü. Bu Kiptum stiliyle ikinci maratonunda ikinci galibiyetini almış oldu. Kiplimo henüz 24 yaşında, tecrübe kazandıkça galibiyetler gelecektir, bugün kazandığı ikinciliğe baya sevindi.

4 Beğeni

Mixed rekor bu degil artik. Gecerli rekor 2:09:56, Ruth Chepngetich

4 Beğeni

Doğru, onu unutmuşum birden. Berlin’deki dünya rekoru kırdığı yarışı da canlı izlemiştim, o geldi ilk anda aklıma. 400 euroluk, tek kullanımlık Adidas’ını çıkarıp öpmüştü. Bu arada bugün Londra’da çok sıcakmış hava, 21-22 derecelerde. Koşucuları çok zorlamıştır muhtemelen.

4 Beğeni

Biz 4 kisi ne kazandik :smiley:

4 Beğeni

Bilge(!) bir liderin sözleriyle, işte feraset diyorum ve ayakta alkışlıyorum sizleri. Birer maraton gurusu olarak sonsuz güvenimi kazandınız:) Biz 15 kişi büyük beklentiye girdik herhalde Jacob’dan. İlk maratonunda sub2 gelir mi acep şeklindeki yazılar gaza getirdi:)

5 Beğeni

Bu cumartesi 3 Mayıs:

Eurosport geceyarısı-yeni gün girmeden 01.30 -03.30 grand slam track -Miami ayağı

TRT Sport 14.30 Elmas Lig -Doha ayağı
(YouTube’dan kısa özet izlemeyi tercih ederim, başka kanalda yoksa. Baktığım kadarıyla yok)

Takvim:

2025 Elmas Lig ilk ayağı özeti:

3 Beğeni

Geçen haftaki Adidas etkinliğine benzer, Asics’in de bir organizasyonu var şu an. Tokyo’dan canlı yayınlanıyor, Asics Speed Race isminde. Enteresan şekilde akşam koşuluyor yarış.

https://www.youtube.com/live/jnw-YxB0vfw?si=lIAdM3q3SDcoRcSq

4 Beğeni

Gecen pazar gunu kosulan Kazan Maratonunda ayni mahalleden komsum olan Dmitry Nedelin 17 senedir kirilmayan Rusya maraton rekoru icin kostugu yarisi 2.09.38 lik dereceyle tamamlayarak yarisi kazandi ama 30 saniye ile rekoru kiramadi. Bu yarisa Dmitry once Kazakistan’da ardinda da Kenya’da yuksek irtifada hazirlandi ve tum antrenmanlarini herkese acik sekilde Strava’da ve telegram kanalinda paylasti, benim gibi bircok kisi de gelisimi bire bir takip etti. Aslinda yarisa cok iyi basladi, plana gore yaris boyu pacer atletlerle kosacakti ama 21. km geldiginde pacerler deyim yerindeyse patladilar ve yarisin ikinci bolumunu tek basina kosmak zorunda kaldi. Kendisinin de yaristan sonra dedigi gibi tek basina kosmak rekoru kirmak icin cok zordu. Bir de Yaris Kazan sehrinde asfalt-beton-parke tasi gibi bolumlerden olusan 7 tane 180 derecelik donus iceren parkurdaydi, uzerine 6km kadar karsidan sert esen ruzgar (ki bu 28-30 kmlerden sonra basladi) iyice zorlastirdi rekoru. Sonuc olarak yarisi kazandi ve yaristan sonrada finishte kiz arkadasi Anastasiya’ya canli yayinda evlenme teklif etti, gercekten cok hos dakikalardi.

Tum hazirlik surecini herkese acik yayinlayan Dmitry yaristan sonra telegram kanalinda yarisin istatistiklerini ve km bazinda pace’ini yayinladi, bilgi amacli asagida paylasiyorum. Strava’da kayit olmak isterseniz Dima Nedelin (Дима Неделин) olarak yer almakta.

13 Beğeni

Elmaslig TRT spor canlı yayını, şimdi 20.40’da denk geldim.

1 Beğeni

Konya yarımaratonu 18 Mayıs TRT Spor Yıldız sabah 08.55 canlı yayın.

6 Beğeni

Yılın bence izlemesi en keyifli yarışının haftasına girdik. Zegama Aizkorri bu pazar günü yine gerçekleşiyor olacak. canlı yayın linkini de bırakayım:

Erkeklerde klasik GTWS koşucularının dışında Manu Merillas gibi sky running koşucuları da yer alıyor. Bu sene malesef Killian yarışta yok. Bu sene yarışmaları silip süpüren Kenyalıların bu yarışta ne yapacağı merak konusu(edit: Afrikalılar yarış listesinde yoklar). Favorim Faslı Elazzaoui(googlea bakmadan ismini yazmayı başaramadım henüz)

Kadınlarda ise çekişme GTWS koşucuları arasında olacak gibi görünüyor. Sara Alonso favorim. zaten serinin bir önceki ayağına da katılmayarak niyetini iyice belli etti. Şu an serinin lideri Romen koşucu Madelina’nın bu yarışta geri planda kalacağını hissediyorum.(Edit: Madelina Romanya Dağ koşusu şampiyonasında)

12 Beğeni