Atletizm/Yol Yarışı/Ultramaraton Yayın Akışı ve Hatırlatıcı [Sürekli güncellenir]

2022’yi kazanan Kenyalı Evans Chebet de yarışta iddialı bir şekilde yer alacak. Bir Nike-Adidas rekabetine de gebe bir yarış olacak gibi.

3 Beğeni

Stravada arkadaşı Zonguldak’da görünce yarış var dedim.
Yarın -16 Nisan Pazar- Zonguldak Devrek’de 2. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu yapılacak.Katılım ve sonuçlar:

Geçen yıl ilki düzenlenen yarışa Safder Kartoğlu 94 yaşında katılmış (Madenci kentinde düzenlenen bu yarışa TRT pozitif ayrım yapıp canlı yayın yapsaydı keşke).

4 Beğeni

Rotterdam maratonunda Arjen Robben koşmuş

6 Beğeni

Evet yine kazandı. Kipchoge 30.km sonrası gerilerde kaldı.

3 Beğeni

Kipchoge’nin bu yenilgisinin olası sebepleriyle ilgili güzel bir yazı okudum letsrun.com’da, ilgililer göz atabilir. Sanırım bugün bir basın toplantısına katılacakmış.

5 Beğeni

Sol üst bacakda bir durum olmuş ve elinden geleni yapsa da işe yaramayınca bitirecek rahat tempoda koşmuş.Çeviri programıyla ile rahat okunuyor.

3 Beğeni

Kipchoge başından beri peysırlık yapıyordu sanki. En önde yalnız başınaydı. Kimse yanında bile durmadı. Yolda bir ara arkasına dönüp, “Hadi biraz da siz öne geçin.” dedi. Onlar, “Kazanmamız gereken bir yarış var.” der gibiydi. Sağa sola kaçıştılar, gerçekten de…

3 Beğeni

Basın açıklamasında neden sürekli önden gittiği sorulduğunda kendisinin önde diğerlerinin arkadan gelmesinin doğal olduğu, kendisinden de zaten bunun bekleneceği anlamında bir cevap verdi. Yarışta diğer atletleri öne çağırması ile çelişen bir tutum aslında. Belki de problemlerin başladığını farkedip, önden giderek kazanamayacağını anladığı için taktiksel davranmaya karar vermiştir. Diğer atletlere kızdıktan kısa bir süre sonra karşılık veremediği o atağın gelmesi bu düşünceyi destekliyor.

Eliud kendisine bir misyon yüklemiş ve karşı rüzgara, kötü havaya ve zor parkura rağmen gücünü sonuna kadar zorlayarak kazanabileceğini göstermek istemiş gibi görünüyor. Soruya cevabının devamında “Spor budur, spor zorlamaktır. Kendini zorlamak ve bundan keyif almaktır” diyor zaten, aldığı riskin farkında. Yarışta kendisine tavşan atletlik yaptırabileceği takım arkadaşları vardı, bunu tercih etse kazanabilirdi belki ama zor olanı terih etti.

Eliud baştan sona tavşan atletler ile koştuğunda 1:59:40, tavşansız koştuğunda 2:01:09 ile tamamlıyor (ki o yarışın bile yarısında tavşan atlet vardı). 2 dk kadar fark var arada. Eliud herkesten daha iyi olabilir ama karşı rüzgara rağmen sürekli önden giderek kazanmaya çalıştığında herkesten iyi olması yetmiyor, belki 2 dk daha iyi olması gerekiyor. Aldığı risk buydu ve üstesinden gelemediği görülüyor. Yarışı erkeklerde de kadınlarda da gücünü doğru zamana kadar çok iyi saklayan atletler kazandı.

5 Beğeni

21 Nisan günü Des Sables maratonu için resmi sayfa:

https://www.marathondessables.com/en

Gps üzerinden canlı takip sayfası:
https://www.race.sirtracking.com/mds2023

Türkiye’den katılan 3 koşucu:
875 INANOZ Yasin
876 CELIK Seda Nur
1229 VARAN Gulay

Fransa, Almanya, Japonya, İngiltere, İspanya vs tonlarca (!) koşucu var yarışacak.

7 Beğeni

23 Nisan Pazar Günü 10:45 ‘de EuroSport 2’de Londra Maratonu Sifan Hassan uzun zamandır.Londra maratonuna çalışıyor.İlk maratonunda koşacağı dereceyi çok merak ediyorum.

3 Beğeni

Londra maratonu yayını 11.15’de başlayabilir, @Turan teşekkürler :raising_hand_man:

Petrol protestosu yapanların yarışa dair eylemi olabilirmiş.

Mo Farah’ın son maraton yarışıymış.
40 yaş Master koşusucu rekoru Bekele’deymiş, bu yarışta da koşacakmış yanlış anlamadıysam (Yada Farah’da 40 yaş üstüne bastı).

Maratonda en hızlı 3. insan Kelvin Kiptum , (2:01:53) da varmış.(Bekele’de olduğuna göre en hızlı 2. kişide yarışta, Farahla birlikte…:crazy_face:)

23 nisan çocuk bayramı hediyesi gibi oldu bu maraton :blossom::running_man:

6 Beğeni

Kadınlardaysa, Sifan Hassan ya ben yarışı yada yarış beni bitirecek demiş; bitirememe ihtimali de var, her ihtimal de

Alıntı:
Maraton koşusu tarihinin en yıldızlarla dolu yarışına katılanlar arasında dünya 10K rekortmeni Yalemzerf Yehualaw (ETH), maraton dünya rekortmeni Brigid Kosgei (KEN) ve Olimpiyat şampiyonu Peres Jepchirchir (KEN) yer alıyor.

Bu yıldız üçlüsüne ek olarak, hüküm süren Olimpiyat 10.000m ve 5000m şampiyonu Sifan Hassan (NED) maratona ilk kez katılacak.

Start Line’da ayrıca 1500m dünya rekortmeni Genzebe Dibaba (ETH), 2016 Olimpiyat 10.000m şampiyonu Almaz Ayana (ETH) ve Berlin Maratonu şampiyonu Tigist Assefa (ETH), tarihin en hızlı beşinci kadın maratoncusu olacak.

9 Beğeni
  • Londra Maratonu
  • Hamburg Maratonu
  • Madrid Maratonu
  • Liège-Bastogne-Liège
  • Snooker Dünya Şampiyonası 2. tur maçları…
  • Satranç Dünya Şampiyonası 10. maçı
  • Bir yanda da Marathon des Sables koşuluyor

Spor ve izlence dolu bir pazar.

6 Beğeni

londra ekibi koşu dünyasının celebritiesi gibi :slight_smile: startı da kipchoge verdi, müthiş !

2 Beğeni

İddiası olmayan, maratona özel hazırlık yapmadan gelen ve oruçtan çıkan, son 1 aydır aç susuz antrenman yapan (41 kmlik antrenmanı varmış bu şekilde) Sifan Hassan yarışı kazandı! Hem de yarış sırasında yaşayıp üstesinden geldiği sakatlığa (kramp?) ve su istasyonundaki hatasına rağmen ve kendisinden beklendiği gibi olağanüstü bir sprint finişle! Hem de ilk maratonunda ve en iyi kadın maratoncuların neredeyse hepsinin birarada olduğu müthiş zorlu bir yarışta! İnanılmaz!

5 Beğeni

İnanılmaz gerçekten, o kadar savruktu ki, lateral hareketleri, su istasyonu hatası, yarış içinde durup sakatlığı için esneme yapması (umarım yasak madde çıkmaz) insanüstü bir şey başardı, sanırım uzun yıllar konuşuruz, start with bismillah :smiley: erkeklerde de kiptumun yılları başlıyor gibi :smiley:

4 Beğeni

Bugün Kiptum’un yaptığı da akılalmaz bir şey. Yarım saati aşkın süredir yalnız koşmasına rağmen Kipchoge’nin parkur rekorunu 1 dkdan fazla geliştirerek darma dağın etti, hatta dünya rekoruna yaklaştı. İdeal bir havada, ideal bir parkurda ve rekabet faktörü de olsa dünya rekorunu bile çok geliştirecek bir performanstı bu. Berlin ya da Valensiya’da yarışırsa dünya rekoru bekleriz artık. Olağanüstü bir gündü Londra’da.

3 Beğeni

Şimdi bu çocuğa da sponsorlar, profesyonel ekipler gelecek, özel tavşan atletleri olacak, mucizeleri bekleyebiliriz, umarım sakatlık, yasaklı madde vs çıkmaz … Kipchoge her zaman gönlümüzde, ama saat durmuyor :smiley: keşke dursa

4 Beğeni

Hassan hazırlığının çoğunu Etiyopya’da toprak yollarda ve parkurlarda koşarak geçirmişti, ancak Londra’dan 10 gün önce asfaltta 20 km bir antrenman yaptı ve sol üst bacağında ağrı hissetti (ironik bir şekilde, Boston’da Eliud Kipchoge’u düşüren aynı bölge). Hassan Pazar sabahı yarıştan önce bölgeyi fizyoterapistine bantlamayı planlamıştı ama unuttu. Beşinci kilometreye gelindiğinde bölge onu rahatsız etmeye başlamıştı ve 12. milde o kadar rahatsızdı ki durmak zorunda kaldı ve lider grubu uzaklaşırken esnetme için iki kısa girişimde bulundu. 25km’de fark 28 saniyeydi.

Erkeklerde ise Kiptum Kipchoge’nin maraton dünya rekorunu kırabilecek kapasiteye sahibim dedi. Maratonun ikinci yarısını 59:45 koştu ki Kipchoge 2022 Berlin’de maraton dünya rekorunu kırarken ilk yarıyı 59:51 ile geçmişti.

10 Beğeni

Bu kadar super atletin oldugu bu kadar iddiali bir maratonda, 1 sn bile duramazsiniz. Sanirim 2 kere durdu. Bir kere de su istasyonunu kaciriyordu, son anda 90 derece donup suyunu aldi. Tum bunlara ragmen on grubu rahatlikla yakalamasi ve onlarla birlikte son 200 metreye kadar “asiri derecede” (!!!) rahat kosmasi cok garip geldi bana. Yani ya super bir 800-1500 metreciden cok acayip bir maratoncuya donustu ya da isin icinde bir is var. (Boyle dusunmek istemiyorum, podcastin son bolumunda “Spordan bole zevk alinmaz” demistim, ona uyup ilk olasiliga sarilacagim)

4 Beğeni