Arazi koşusu yapabileceğim düşük bütçeli ayakkabı önerebilir misiniz?

Merhaba. Hobi olarak arazide koşuyorum. En fazla 21km yapıyorum. Ölmüş tenis ayakkabılarımla 20km yapınca ayak bileklerim şişiyor 2-3 gün ağrısından duramıyorum. Hem basit zirvelere fast trekking yapabileceğim hemde arazi koşusu yapabileceğim düşük bütçeli bir ayakkabı bakıyorum. Bileğim şişmesin rahat olayım istiyorum ağırlığı önemli değil diye düşünüyorum yarışmalara katılmak gibi planım yok henüz. 180cm boy 58kiloyum, zayıfım çok ayaklarım da ince. Nerden nasıl ayakkabı bakmalıyım.

http:https://kosuforum.com/t/patika-kosusu-ve-ayakkabi-secimi/1855

http:https://kosuforum.com/t/ideal-bir-trail-ayakkabisindan-ne-beklersiniz/313/8

1 Beğeni

Ben de ucuz yollu bi trail ayakkabı aradım durdum 2 ay boyunca ve bulmak zormuş. Salamon gibi uzayvari ayakkabıları pek sevedim nedense . Bir tane new balance yırtmıştım daha önce yine de 2 sene dayandı bana . Nike ınTerra Kiger diye bir modeli var 4 ü çıktı bu yüzden 3 biraz daha ucuz ama memlekette ne 3 ne de 4 var. New Balance outlet mağazasına ulaşma şansınız olursa hierro modeli var mesela 250 ye aldım yeni . Daha önce de aynı yerden 200tl altına almıştım başka bir modeldi sanırım.

1 Beğeni

Merhaba

Bilek şişiyor ise sorun sanki ayakkabıda değil gibi. Ağrı normal ama şişmesi pek normal değil. Doktora gidin derim…

1 Beğeni

teşekkür ederim tavsiyen için. ağrıyor sadece şişmesi de 3 saat koşuyor olmamdandır çok büyük bir şişlik değil. ama 3 saat koştuktan sonra üstüne basamayacak duruma geliyorum. Ayakkabım adidasın eski bir tenis ayakkabısımı artık cross tipi mi diyorlar öyle birşey. Bu ayakkbıyla dağlara falan da çıktım çok rahat değildi tabi ama çok hor kullandım. sağı solu açılmadığına çok şaşırıyorum yaptığım yolun haddi hesabı yok. bu arada teknik meknik bilmeden koşuyorum parmaklarımın ucunda. bütün ayakkabılar da tam tersine topuktan destekli.

Tenis ayakkabısı ile koştuğunuz için ağrıyor yüksek ihtimal. Ayakkabıyı değiştirdikten sonra ağrılar devam ederse doktora gidersiniz.

Ayrıca konunun teması olan ayakkabı önerisine dönersek; düşük bütçeli demişsiniz ama fiyat aralığı belirtmemişsiniz.
Ayakkabıları indirim ile beraber 150’den aşağı bulmak zor gibi. Ayakkabı konusunda herkesin zevki farklı olabiliyor.

1 Beğeni

25 liraya bulabilsem keşke :D. İhityacım 3-4 saat ve yapabilirsem fazlası dağ tepe koşmak. Eğer dersen cem 150 liraya barçından alacağın ayakkabı ile zarar verirsin bileklerine en az 500tl ye yurdışından hoka al şu şu yollarla getirtebilirsin.
ozaman önerdiğin ayakkabıya bütçe ayarlamaya bakacağım.

150 liraya gayet güzel model bulabileceğinizi düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam; Adidas Kanadia 7tr 165 liraya,
Adidas Duramo 7tr 155 liraya almıştım. İndirim denk getirmek mesele.

1 Beğeni

Genelde toprak zeminde ve yükseltili idman yapmama rağmen trail ayakkabı kullanmıyorum. Yol ayakkabıları daha konforlu, zemin çok fazla sıkıntılı değilse(aşırı çamurlu,ıslak, karlı) aralarında bir fark kalmıyor. Hatta zemin sıkıntılı ise yüksek hızda koşamadığım için yine benzer sonuçlar çıkıyor. Sapanca 50k da yol ayakkabısı vardı teleferik den sonraki inişte 3 kere düştüm, abim de trail ayakkabısı vardı o da düşmüş. İznik 50k da trail kullandım önümdeki yarışmacıda yol ayakkabısı vardı aynı sıkıntıları yaşadık. Tabi bunları okuyunca trail ayakkabısı gereksizmiş gibi bir sonuç çıkıyor ama bunlar benim düşüncelerim.

2 Beğeni

numarası uyanlar ve de deneme şansına sahip olanlar kaçırmasın. Fiyat performansı çok iyi, numaraya dikkat.

https://www.koraysporkosu.com/nike-kosu-ayakkabi-air-zoom-wildhorse-3-749336-600/

2 Beğeni

bunu da aldım ve denedim memnun kaldım.

Not: Tavsiye ettiğim ayakkabıları kendi paramla aldım ve kullandım, bilginiz olsun. :slight_smile:

2 Beğeni