Geçen yıl bir belgeselde seyretmiştim. Annapurna dağına tırmanış için bir kafile o bölgeye gitmişti. Rehber dağı inceledi. Dağda çığ riskini gördü ve kafileyi ana kamptan geri çevirdi. Hiç dağa dahi adım attırmadı. Tüm kafile ana kamptan geri gelmişti. Gerçek bir rehber insan hayatı söz konusu olduğunda risk almaz. Böyle bir şeyi kabul etmez. Avrupa’da PTL gibi koşu yarışlarında koşucuların tek başına yola devam etmelerine izin verilmiyor. 3000 irtifadaki Ağustos ayında yapılan bir koşu yarışında tek kalmaya izin verilmezken Ağrı dağında kış tırmanışı yapan bir kişiyi tek bırakmak onu ölüme terk etmektir.
Dağda ve su altında kimse tek başına bırakılmaz,dağda ve su altında hatalar tek seferliktir,ikincisi olmaz.İki spor dalıylada ilgilendiğim için bu işin kuralı budur.
Önüme düşen haberi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Dağcılık gibi riskli branşlarda ne kadar dikkatli olmak gerektiğinin örneği. Habere göre Nepal’ de rehberler sigortadan para alabilmek için turistlerin yemeklerine karbonat katmışlar. Aşağıdaki linkte detaylar mevcut.
Haber yok mu halen
Arama çalışmaları devam ediyor mu?
Maalesef yok , sadece bildiğimiz haberler ve umutsuz durumlar ![]()
Kaybolduğu tarihlerde rüyamda birkaç kelime bir şey söyleyen azeri bir kadın görmüştüm. Herkes Sevim Yılmaz dediğinden fark etmemiştim ancak Hasanova soyadını görünce acaba mı dedim.
Ancak daha da ilginç olan dağı, nehri, bölgeyi hiç bilmezken o kadından sonra 2 kez gördüğüm Aras Nehri rüyaları.
Soru çok saçma ise özür dilerim çünkü bölge hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Şu fotoyu görünce aklıma geldi. Nehir tarafına bakan bir yerlerde olabilir mi?