Zwift Uygulaması Ücreti ve Alternatifleri Hakkında

Merhabalar, pandemiden dolayı verimli koşamadığım için eve kondisyon bisikleti aldım. Geçen hafta da Wahoo’nun kadans ve hız sensörlerini taktım. Zwift uygulamasının bisikletçiler arasında meşhur olduğunu daha önce duymuştum fakat hiç denememiştim. İndirdim ve hesap açtım. Sensörleri tanıtması zor olmadı. Kendileri tarafından bana gelen mailde 7 gün kadar kullanım ücretsizmiş. Sonrasında aylık 14.99 dolar istiyor. Malumunuz bu ücret liraya çevrildiğinde 120 küsur lira ediyor. Fakat sanırım Apple Store’den üyelik alındığında 49 liraya geliyormuş. Ben android kullanıyorum, çevremde iphone kullanan birisini bulduğumda nasıl bir süreç izleyeceğimi bilmiyorum. Bu duruma yönelik endişelerim var. Hesap bilgilerim iPhone kullanan kişide mi olacak, tek seferlik üyelik alındığında aydan aya yenilenecek mi? iPhone telefonuna indirip, kendi mail adresimi girerek mi üyelik alınması gerekiyor? Sonrasında ben android telefonumdan Zwift’e bağlanabilecek miyim? vs.

Zwift kullanmış ya da kullanan kişiler yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca Zwift’e kaydolmanın başka bir alternatif yolu ya da benzeri (uygun ücrete) sanal gerçeklik oyunları varsa öğrenmek isterim.

1 Beğeni

Merhaba zwifti pek kullanmadım ama ben smart özellkli trainer ımda Rouvy kullandım oda aynı zwift gibi ücretli fakat 14 günlük üyeliği her seferinde farklı mail adresleri kullanarak uzattım

Rouvy uygulamasını bilmiyordum, onu da inceleyeceğim teşekkür ederim :blush:

İyi günler dilerim.
2020 Aralık ayından beri Zwift ile bisiklet kullanıyorum. 5 Mayısta bitirecektim aslında ama 17 günlük sokağa çıkma yasağı başlayınca 1 ay daha uzattım. Kış aylarının kurtarıcısı.
Bende sizin gibi Android kullanıcısıyım. İphone ile üye olunca 49,99 TL, şuanki 8,40 TL’lik kur ile üye olmak 125 TL. Neden böyle anlamış değilim. Apple ile bir ortaklıkları yada bir anlaşmaları olabilir diye düşünüyorum.
Bende iphone olmadığı için karşı komşumun telefonu ile üye oldum. Öncelikle programı indirip kendi mail adresinizle giriş yapıyorsunuz. Zaten üye olmadığınızın bildirimi hemen geliyor. Üyelik için tıkladığınızda sizi Apple Markete yönlendiriyor. Kartı ister kaydedersiniz, isterseniz parayı ödedikten sonra sizlersiniz. Her ay parayı otomatik olarak çektiği için ben sanal kartım ile kayıt oldum. Netflix, youtubepremium gibi bir kaç uygulamaya daha üyeyim. Ay başında 130 TL atıyorum ve aidatlar oradan karşılanıyor. En iyisi sanal kart oluşturmak.
Sağlıkla kalın.

3 Beğeni

Hocam, “sanal kart oluşturmak” fikri çok mantıklı geldi. Ben de sizin dediğiniz gibi yapacağım. Böylece karttan fazla para çekti, ya da kartım başkasının eline geçti gibi endişelerim olmaz. Yakın bir arkadaşımın ıphone’u var, ondan rica edeceğim. Teşekkür ederim :blush:

1 Beğeni

Rica ederim. Havalar ısındı. Evde Zwift ile bisiklet sürmek artık çok zor. Sırılsıklam oluyorsunuz 15 ile 20 dakika içerisinde. Zwift kışın harik bir uygulama ama yazın inanın olmuyor. Çok terliyorsunuz.

2 Beğeni

Spor çeşidim pandeminin seyrine göre değişiyor. Olur da vakalar azalırsa sabah parka koşuya gidebilirim, haftanın 2-3 günü de spinning yaparım. Yine de Zwift’i denemekte fayda var diye düşünüyorum :))

1 Beğeni

İlla zwift derdiniz yok ise youtube’daki bu tarz bir çok video da iş görüyor.

https://youtu.be/MrY3je1gMMo

Büyük bisiklet turlarındaki tırmanışlar bile var.
Mont Ventoux, Angliru vs…

2 Beğeni

Eğer sadece koşmak için kullanılırsa, Zwift Run kısmı ücretsiz. Bu bilgiyi de bu vesile ile paylaşmak istedim.

5 Beğeni

Teşekkür ederim. İlginç bir yönteme benziyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Videodaki yerleşim yerleri, manzaralar vs. bayağı etkileyiciler.

Paylaşmanız güzel oldu. Evet bunu duymuştum. Başlarda acaba koşu bandı mı almalıyım yoksa kondisyon bisikleti mi diye düşünmedim değil, sonrasında hem bakım kolaylığı hem de az yer kaplaması açısından kondisyon bisikletinde karar kıldım. Şayet koşu bandını seçmiş olsaydım Zwift’i kesin kullanırdım :))

Bende iostan almak istiyorum fakat zwift uugulamasinin içinden mi alıyoruz 50 liraya yoksa iphone app zwiftten mi

Arkadaslar selamlar, Zwift uygulamasina App Store uzerinden uyelik hakkinda bilgisi olan yardimci olabilir mi? App storedan satin alamiyorum, zwift icinde ise 15 dolar ucret var aylik. Ucretler arasinda ucurum var kurlar sayesinde. Halen daha app store uzerinden alabilen var mi?

1 Beğeni

Zwifti apple cihaza yükleyin ve üyelik oluşturun.
Sonra hiç bir ödeme yapmadan kullanmaya başlayın (başka bir cihaz ile kullanabilirsiniz. Örneğin benim üyeliğim apple üzerinden ama günlük android tablet ile kullanıyorum) Size bir bedava kullanım hakkı veriyor. O hak bitince üyelik ekranı çıkıyor. Apple cihazınızdan girip accountunuzu 50 tl aylık ödeme ile başlatabilirsiniz.

4 Beğeni

@Eren bey tesekkur ederim bilgi icin, belirttiginiz gibi 25 km ilk surusten sonra otomatik olarak soruyor subscription ekraninda, burda 50 tl ucreti kendisi aliyor zaten zwiftte. Yardim icin tesekkur ederim.

2 Beğeni

Rica ederim. İyi sürüşler :slight_smile:

2 Beğeni

Ücret makulmüş. Koşu ya da bisiklet, aldığınız hizmete göre ücreti değişiyor mu?

Siz hangi spor için kullanıyorsunuz, tecrübenizi, memnuniyet durumunuzu paylaşır mısınız? Asgari setup ve maliyetler konusunda bilgiliyseniz ve paylaşırsanız çok sevinirim. Koşuya çıkılamayan günlerde ya da recovery amaçlı evde trainerla sürüş kulağıma çok cazip geliyor.

2 Beğeni

Zwifti bisiklet ile kullanıyorum. Verdiğiniz paraya değiyor açıkçası. Bisiklet konusunda ayrı motivasyon katıyor.

Koşu konusunda hiç denemedim ama nabız bandı ile yapılabilir sanırım.

1 Beğeni

Merhaba @orhanm Bey, ben son dönemde triatlona merak saldığım için haftanın 2-3 günü bisiklet antrenmanlarında kullanıyorum. Zwift’in aldığınız hizmete göre üyelik ücreti değişmiyor. Koşu veya bisiklet için kullanabiliyorsunuz.

Koşu için saatinizi bağlıyorsunuz. Ayrıca nabız bandını bağlayabilirsiniz. Koşu bandında saat verileri çok tutarlı olmuyor ama nabız bandı olduğu için çok takılmıyorum ben.

Trainer maliyetleri çok değişken. Evde zwift vs hiç bir şeye ihtiyacım yok. Kondisyon için sürerim derseniz oldukça hesaplı seçenekler var. Zwift vs kullanmak için ise üstünde bazı sensörler - en önemlisi güç - ve bağlantı seçeneklerinin -bluetooth, ant - bulunması lazım. Bunlar sonradan ayrıca alınabiliyor ancak maliyetler o zaman baştan bu özelliklere sahip bir ürünü almayı daha mantıklı kılıyor.

Smart trainer denilen cihazlar pahalılar ancak antrenmanınızın parametrelerine zwift üzerinde uymanıza zorlayan donanımlara sahipler. Sizi belirli güç aralıklarında tutabilir ve tırmanışları simüle edebilirler. Bu cihazlar bisiklet antrenman programınızın büyük bir parçası ise / hedefleriniz içerisinde bisiklet yarışları varsa alınmalı bana göre.

Tabi bu yorumları yaparken bisikletiniz olduğunu varsayıyorum. Yoksa en yüksek maliyetli harcama olur.

Amaç bir bisiklet yarışına hazırlanmak değil, sizin dediğiniz gibi recovery vb. amaçlı kullanım ise Zwift’e bağlanabilen ev için bir kondisyon bisikleti almak da düşünülebilir. Toplamda en uygun seçenek olacaktır.

Selamlar, saygılar.

5 Beğeni

Koşuda recovery için trainer kullanmak kötü bir fikir değil anlaşılan. Kipchoge de yapıyorsa:

https://www.instagram.com/p/Ck_xldQB-_b/

Düzenli yaptığı bir aktivite değil anlaşılan, jest olsun diye yapmış ama Eliud’u bisiklet antrenmanında görmek ilginç geldi.

4 Beğeni