Yüksek Nabız Problemi

Merhaba,lise ve üniversite yıllarında 5-6 yıl 3km-5km arası haftada 3 kez koşardım,araya askerlik iş güç girince koşuyu bıraktım,1 ay önce tekrar başladım,bugün 3 km koştum fakat pace 7:19 min/km olmasına rağmen ortalama nabız 168 ve koşarkenki en yüksek nabızım 178 ,zamanla koşu yaptıkça nabızda düşme olur mu? sigara içen ve kilo fazlası olan biriyim.Kilo verdikçe ortalama koşu nabzında ne gibi değişiklik olur?Bunlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.teşekkürler

Strava dan log larıma baktım 5.02 pace ile 16 km koşmuşum.ağustos sıcağı ort nabız 157 max 177 olmuş kilo 77.Zamanla dayanıklılığınız arttıkça nabzınız düşecek mutlaka.

@erhan teşekkürler,bakalım koştukça umarım ortalama nabızda da düşüş olur

Sabırlı ve duzenli bir sekilde yapacagınız İnterval + buyuk kas gruplarini calistiracak saglam bir cross train programi ile nabzinizi ciddi degerlerde asagi cekebilmeniz mumkundur.

Bazen düşmeyebilir. Yani dinlenik nabzınız çok aşağılara inebilir ama performans esnasında nabzınız yüksek olduğunu düşündüğünüz değerlerde gezebilir. Bu nefes alıp-verme periyodunuz ile alakalı olabilir. Sigara içtiğinizi belirtmişsiniz aynı koşullarda içmeyen birinden daha fazla nefes almak zorundasınız, bu da dolaylı olarak nabzınızı yükseltecektir. Kilo da büyük etmendir, vücudunuzdaki fazla yağı attıkça nabzınız düşme eğilimi gösterir. Genetik faktörlerin de etkisi olabilir. Problem olduğunu düşündüğünüz yerde bir kardiolog ile görüşmenizi öneririm.

@Cem @dogansc teşekkürler arkadaşlar