Yeni saat hakkında fikir

Yeni bir koşu saati almayı düşünüyorum. Suunto veya garmin model tavsiyelerini bekliyorum. İstediğim özellikler: saatin diğer modellere göre daha doğru bir gps ölçümü olması, sadece gpsli kullanımda 24 saat batarya ömrü, verilerin stravaya sorunsuz bir şekilde aktarılmasını sağlayan akıcı bir arayüzü olan uygulaması olması. Aslında barometre de olsun istiyorum ama fiyatı baya arttırıyor sanırım. Bilekten nabız ölçme özelliği varsa iyi hoş olur olmazsa da olur ki zaten yanlış ölçüyor saatler genelde nabzı bilekten :slight_smile: Fiyat aralığı belirlemedim ama bi fiyat performans bir tane de high-end bir şeyler önerseniz süper olur.
not: önceki saatim tomtom runner2 idi ve çok memnundum. saat romanya’ya tamire gitti ve dönüşte türkiye’de gümrükte takıldı. şu an gümrükten çıkması için 600 tl civarı bir para isteniyor ve ben de yeni saat almaya karar verdim. ben ne suç işledim de öğrenci halimle saatim gümrükte takıldı :frowning:

Su an gümrük Türkiye’de bu pazarda en büyük sorunlardan biri. Saatinizi yurtdışında tamire gönderirken iki defa düşünün derim. Çok değişik hikayeler var.

Bir kolumda Suunto 9 Baro, diğerinde Suunto 9 Barosuz ile 23 saat 45 dakika Kapadokya’da koştum. Suunto 9 Baro olmayan saat 22-23 saat arası giderken, Baro tüm yarışı tamamladı. Sanırım bu forumda ikinci el satılık vardı: Satilik Suunto 9 GPS Kosu Saati Hala uygun mu bilmiyorum.

Biraz daha bütçe dostu Sunto 5 önerebilirim. Barometresi yok fakat bateri süresi oldukça iyi 20 - 22 saat aralığında. Saatin ucuz olmasının nedeni ekran teknolojisinin eski olması. Genelde kullanıcılardan gelen kötü yorumlarda ekranın yeterince büyük ve parlak olmaması var.

Garmin ürünleri çok geniş yelpazede ve oldukça iyi modeller var. Deneyimim olmadığı için yorum yapamıyorum. Sizin için önemli olan batarya ise öncelikle ona göre araştırmalısınız. Saatlerde asıl farkı yaratan o.

2 Beğeni

Garmin Forerunner 735XT öneririm. ultra trac modda gps ile 24 saat batarya ömrü sunuyor. bilekten nabız ölçüyor. rota yüklenebiliyor. Vo2max tahimini yapıyor. Strava ve diğer platformalara kendisi aktiviteyi yüklüyor. Ben de eski bir Tomton runner2 kullanıcısıyım. Tomtom ile kıyaslanamayacak kadar detay veriyor. Sunduğu kullanıcı deneyimi elma ile armut gibi.
https://www.baytekin.com.tr/urun/multisport-saatler/garmin-forerunner-735xt-siyah

Uygun fiyatlı satış linki de;

1 Beğeni

Her ne kadar kullanmasa da ciddi araştırma yapmıştım o yüzden ben de f/p saatler önereyim:

  1. Xiaomi Stratos pace 2 veya 3
  2. Huawei Watch gt 2
1 Beğeni

Xiaomi tarafında Amazfit Stratos için güzel bir inceleme yazısı var forumda,
bu seviyedeki rakiplerine göre sporu önceliğe alarak geliştirildiği için fiyat performans anlamında başarılı bir cihaz.

konu Huawei Watch GT2 ise kişisel görüşüm spor odaklı bakanların uzak durması gereken bir cihaz,
farkındaysanız kimsede adam akıllı bir inceleme videosu bulamazsınız gt 2 için, marketing sağolsun.
Videolarını izlediğim Türkiyedeki teknoloji kanalları sağolsunlar advertorial harici gerçekleri göstermemişler.
teste gelen bir cihazı deneyimleme imkanım da oldu, benim için tam bir hayal kırıklığı.
akıllı saattense gelişmiş bir band olup şarjının uzun gitmesi birşey ifade etmiyor açıkcası.

şarj konusunda öneri barometreli Suunto modelleri olabilir, ambit serilerinden itibaren 9 da dahili bu modellerin pilleri daha büyük, antrenman sırasında şarjları daha uzun gidiyor.

uzun zamandır Garmin ekosisteminden uzağım ama yüksek gps ayarlarında 24 saate yaklaşan modeli var mı gerçekten bilemiyorum,

1 Beğeni

Selamlar Cagatay Bey,
Suunto 9 Baro’nun Suunto 9’a oranla ayni kosullarda sarjinin daha uzun sure dayanmasi beklediginiz bir sonucmuydu? Yukselik olcumunu Barometre ile yaptigi icin GPS baglantisini daha dusuk frekanslarda mi yapiyor, yoksa uretim toleranslariyla ilgili bir konu mu?

@Eren abi senin de yorumlarını bekliyoruz. Saatin üstadı olarak görüyorum ben seni :smiley:

Suunto 9 ile baronun katologda batarya süreleri aynı,25 saat.Parlaklık ayarı, saatin hangi kolda olduğu (ben koşabilsem sağ bilektekine daha çok bakarım), saatlerin ne kadar yıl kullanılıp batarya yıpranması vs etkileyebilir.Baro yüksekliği barometrik yönteme ek gps den gelen değeri göze alıyormuş. Yeni saat konusu:amazfit gtr, gts, stratos 3(çıkamadı), polar vantage m .

2 Beğeni

Evet haklisiniz. Iki sene ust uste kapadokyada bir kolda barolu, diger kolda barosuz ile kosup barolunun daha fazla bataryaya sahip oldugunu dusunmustum. Suunto 9 ekibine sordum. Batarya suresi benzer olmali dediler. Hatta Barosuzun daha fazla dayanabilecegini soylediler. Sizin dediginiz gibi barolu asil saatim oldugu icin sag bilege takmis olmam etkili olmus olabilir.

2 Beğeni

Haklısınız eski Ambit multisport ve peak modellerindeki gibi,
Spartan ultra ve sport versiyonu sonrası pil değeri tek seçeneğe düşmüş 9 serisinde,

Pil değerinin tek seçeneğe düşmesinden ne demek istediğinizi anlamadım

Barometre olan ve olmayan iki modelinde de aynı pili kullanmak demek istedim.

Örnek vermek gerekirse ambit 2 ve peak modellerinde x2 pil ömrü farkı vardı.

Hatta geçmişte peak olmayan modelin pili eskidiğinde peak modellerindeki daha büyük mAh değerindeki pili takarak süre kazanımı yakalayabiliyorduk.

1 Beğeni

Aşağıdaki linkte koşu saatleri ile ilgili yapılmış çok detaylı bir rapor var. İhtiyacınızı ve talebinizi sıraladıktan sonra buna uygun bir marka bulabilirsiniz. Ben Garmin Fenix 5s kullanıyorum. İhtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor
https://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy

1 Beğeni

Şu linki de altına eklersek🙋‍♂️

Xiaomi Stratos tan uzak durmanızı tavsiye ederim. Çokça şikayetler var. Benzer bir durum benim başıma geldi, servis olarak hayatınızda gördüğünüz en dandik servis ve en dandik çalışanlarla muhattap olursunuz. daha doğrusu servis diyeceğiniz bir serviste yok zaten ortada. Ben 6-7 ay kullandığım Stratos 2 ile ortada kaldım. Tüketici heyetine başvuru yaptım, bekliyorum.

3 Beğeni

Bir iki hafta önce Garmin Forrunner 245 saatimin ekranında bir leke oluştu. Baytekin’e götürdüm. Karaköy’e. Hemen saati yenisi ile değiştirdiler. Servis desteği kısmından bir örnek vereyim dedim size.

3 Beğeni

Xiaomi Türkiye temsilcileri ile de temasa geçtim verdikleri cevap aynen şu ;Merhaba, cep telefonu dışındaki ürünlerimizde satış sonrası destek satın alınan distribütör tarafından verilmektedir. Kendilerinden konuyla ilgili bilgi alabilirsin. Sevgiler. işte bu kadar basit, gördünüz mü servisi, kaliteyi? ben yaşadığım mağduriyeti anlatmaya çalıştım, ama diyeyim düşmeyin bu tuzaklara. iki kuruş fazla verin adam gibi servisi olan ciddi markalardan alışveriş yapın, paranız heba olmasın…

4 Beğeni

Ambit 3 peak modeli düşük tazeleme modunda 24 saat çok defa kullanmışlığım vardır, yüksek çözünürlükte 10 saat kullanmışlığım vardır.

1 Beğeni