Yarı Marathona İkinci Bahar

Merhaba, sorum biraz genel kaçabilir fakat biraz durumum farklı. Yarı maratonı yaralanma/sakatlanma yaşamadan yapabilmek için haftalık kaç km bazına erişmiş olmamız gerekli ? Ya da haftalık baz ile alakası olmayan başka parametreler mi var ? Antrenmanlarımı spesifik olarak yarı maratona taşıyabilmek için neler ile çeşitledirmem gerek ? Geçen sene bu vakitlerde pek hazır olmadan yarı maraton denemiştim ve uzun süre sakatlanmıştım. Hobi düzeyinde ortalama üstü denebilecek bir aerobik kapasitem var. Z2-3 limitim 5.50-6.20 pace aralığında. Uzun süre koşuya ara verdim (Yaklaşık 6 ay civarında) şu an ikinci haftamdayım, Haftalık 30-35 km aralığında hacmim var. Biraz overtraining semtpomlarını hissedebiliyorum

1 Beğeni

Bana göre hedeflerini revize etsen daha iyi olur. Mesela bu sene 5K yada enfazla 10K yarışı (Organizasyonu) Hedef olarak belirle güçlendikçe ve zaman geçtikçe zaten vücudun sana cevap verecektir. Yarı Maraton için Acele Etme Sağlığın ve Mentalin için.

3 Beğeni

@herdogdu arkadaş genç, zayıf, bisiklet sporuna ilgili; sakatlanmayıp haftalık düzenli koşularla yarış derece amacı olmadan keyif için yarımaraton tamamlayabilir (400m, 12 dakika 3000m yarışına katılacaklardan, belli yaş sonrası ilk defa koşuya başlayanlardan avantajlı).Ama 5km koşmadan 10km, 10km koşmadan yarımaraton koşmak genellikle olmaz :raising_hand_man:

Hislerin fazla antrenman yapıyorum, sakatlık çıkacak diyorsa dinlemelisin.Kosuforumda yapayzeka antrenman programından nike, couch to 5k 10k half maraton, garmin polar vs antrenman programları var. Kişiye özel olmasada disiplin için, belli bir süreye yayması açısından faydalı olabilir.

Bir süre haftalık 30-35km yoğunluğu 20km’lere indirip yavaşça artırabilirsin, bisikleti ekleyebilirsin.Hız ve mesafede dengesiz artış olmadıkça koşma alışkanlığıyla mesafeler artar.

  1. Bölümü de bir dinlemekte fayda var.
5 Beğeni

Amacım tamamen keyif üzerine yarı maraton,maratonu tamamlamak.Bir de bu 4 aylık süreçte bisiklet performansımı olabildiğince az kaybetmek.Oruç dönemi de olunca biraz narinleşti vücudum.Dediğiniz gibi daha sağlıklı bir süreçle ilerlemek doğru olacak.Aerobik kapasite yarı maratona müsaade ediyor ama vücudum ve eklemlerim hakkında şüpheliyimç

3 Beğeni