Wings for Life World Run 2026

Herkese merhaba.

Bugün Wings for Life World Run 2026’da yer aldım. Yeni koşmaya başlamış ve ilk yarışını 2026 İstanbul Yarı Maratonu’nda 10K kategorisinde gerçekleştirmiş biri olarak naçizane deneyimlerimi paylaşmak istedim sizlerle.

Öncelikle ilk Community Race Koşu’mu yaptığım için çok gururlu hissediyorum. Başvurduğum andan Start’a gelene kadar, uygulamadan gelen anlık gazlamalardan ortamın atmosferine kadar her şey benim için çok anlamlı bir deneyimdi.

Yaptığımız koşuların bir anlamının olması, dünyada ses getirebiliyor olması, kayıt ücretinin bir faydaya hizmet ediyor olması benim için her adımımın anlamını değiştirdi ve ağırlaştırdı.

Bunların yanısıra klasik Finish çizgisinin olmadığı ve hayali bir araçtan kaçtığınız senaryo işin rengini çok tatlı yönde değiştiriyor. Bir sınırın olmaması, bu koşunun sadece sizin ve potansiyelinizin el ele koştuğu bir yarışa dönüşmesini sağlıyor.

Kısacası önümüzdeki yıllarda forumda geri dönüp “Neymiş bu Wings for Life World Run yahu?” diyen olursa benim de bu sorunun cevabına bir katkım olsun istedim.

Bir sorun çıkmadığı sürece her yıl iple çekip koşmak isteyeceğim bir yarış oldu kendisi :slight_smile:

12 Beğeni

Önümüzdeki yıllar henüz gelmeden merak ettim, nedir bu “Neymiş bu Wings for Life World Run yahu?” diyerek baktım. :sweat_smile:

Bugün sosyal medyada görüp yurt dışı yarışı sanarak üzerinde durmadan geçmiştim. Sizin açtığınız konu ile varlığından haberim oldu. Teşekkürler :clap:
Farklı ve alternatif bir organizasyonmuş. Daha detaylıca değerlendirip belki önümüzdeki yıllarda katılım sağlanabilir.

5 Beğeni

Merakınızı giderebildiysem, hatta daha da artırdıysam ne mutlu bana :sweat_smile:

Uluslararası bir organizasyon. Bu yılki koşuda 192 farklı ülkeden 300 bin’in üzerinde koşucu, tekerlekli sandalyeli aynı anda Start verilmesiyle yarışa başladı.

Organizasyondaki koşunun tarzı, stili ayrı bir konu; büyüklüğü ve omurilik felçlileri için bu kadar insanı bir araya getirebilmesi çok ayrı bir konu.

Dediğiniz gibi önümüzdeki yıllar için değerlendirmenizi tavsiye ederim. Çok tatlı bir deneyim. :slight_smile:

5 Beğeni

Keşke önceki yıllardaki organizasyonları görebilseydiniz. Koşuya başlamak için güzel bir organizasyondu. Ama yıllardır sanal koşuya evrildi, ilgi de çok çok azaldı. İzmirdeki organizasyonlar oldukça güzeldi.

13 Beğeni

izmir’deki organizasyon guzel, parkur secimi felaketti…tum dunyada ayni anda basladigi icin oglen sicaginda hic golgesi olmayan asfalt yollarda kosmak cok heves kirici oluyordu…

4 Beğeni

Bir anda hafızam canlandı, o sıcağı yediğim zamanları yaşadım tekrar. :slight_smile:

4 Beğeni

İstanbul Kuruçeşme de 4 arkadaş koştuk.

Koşudan önce yüzlerini kollarını Güneş kremiyle beyaza boyamış koşucuları görünce “ azıcık güneşten nolur '" diye aklımdan geçirdim.

Akşam evde fark ettim. Kollarım ve ensem Güneş yanığı olmuş ve hafiften ağrıyordu :face_with_peeking_eye:

Gelecek yıl tekrar katılmayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Yıllardır hep dolu olduğum haftasonlarına denk gelip katılamamıştım. Bu sene ekiple birlikte katıldım Kuruçeşme’de koştuk. Farklı formatıyla, finişsiz bir yarış olarak değişik bir deneyim şüphesiz. Kulaklık da kulağınızda olduğunda uygulama sizi hiç yalnız bırakmıyor, sürekli takipte.

Ama ülkemizde Mayıs ayının öğle güneşi saatine denk gelmesi ve bir de sıfır gölge alana sahip bir yol üstünde yapılması biraz tat kaçırıyor açıkçası. Ekipten bir kaç kişi güneş çarpmasına maruz kaldı ve özellikle açık tenliler epey yandılar.

2 Beğeni

Yarıştan bir albüm ekledim:

4 Beğeni

kadinlarda en uzak mesafede yakalanan mikky, KLM’de hostes ve Breda’da kostu…62.24km kostu’ ikinci bitirene 2km civarinda fark yaratti…

4 Beğeni

Herkese selamlar.:waving_hand:

Foruma ilk yazım bugüne kısmetmiş, o yüzden öncelikle aranıza katıldığım için çok mutlu olduğumu belirteyim.

Geçtiğimiz Pazar günü Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı olan Kuruçeşme App Run parkurunda ben de sahadaydım. Günün sonunda 59.95 km koşarak Türkiye 1.'si ve Globalde 17. oldum. Ortaya çıkan tablodan elbette gururluyum ama içimde ukde kalan ve organizasyon tarafında bir türlü çözülemeyen bazı detayları da ilk yazım vesilesiyle sizlerle paylaşmak istedim.

Aslında yarış boyunca uzun süre globalde ilk 10’a girmek için sınırları epey zorladım. Tempom da motivasyonum da harikaydı. Ta ki parkurun trafiğe açılma saati gelip çatana kadar.
Yol trafiğe açılınca mecburen Cemil Topuzlu Parkı’na yönlendirildik ve kendimi o çok kısa, dar ve engebeli döngünün içine hapsolmuş buldum. Tam akıp gitmem gereken, saniyelerin bile kritik olduğu anlarda o parkın içinde dönüp durmak tempomu inanılmaz düşürdü. Son metrelerde de bu ritim bozukluğunun ve yorgunluğun faturasını ödedim; hamstringimin çekmesi neticesinde yarışı mecburen sonlandırdım.

İşin beni asıl üzen kısmı ise tam bir dejavu yaşamış olmam. Geçen sene de aynı yarışta 55.44 km ile yine Türkiye 1.'si olmuştum ve o yarışın henüz 2.5’uncu saatinde trafiğe açıldığı için bizi o parka almışlardı. Organizasyona çok net bir geri bildirimde bulunmuş ve “2026 da Benim hedefim lokal değil, global sıralama. Lütfen gerekli izinleri 4 saat koşulacakmış gibi planlayın ve beni o parka sokmayın” demiştim. Ancak bu sene ricalarıma rağmen izinler yine yeterli seviyede alınmamış; bu kez de 3.5’uncu saatte kendimi yine parkta koşarken buldum.

Hepinizin bildiği gibi global sıralamada yerinizin kilometrelerle değil; metrelerle, hatta santimlerle değiştiği bir seviyeden bahsediyoruz. Düz asfaltta ritim bulmak varken, hayati önem taşıyan son yarım saatimi o engebeli ve dar parkta hapsolarak geçirmem, diğer tüm fiziksel dezavantajlardan çok daha büyük bir engeldi.

Yine de her şeye rağmen o kadar kilometre boyunca sınırları zorlamak, yakalama aracıyla o tatlı rekabete girmek harika bir his. Belki bu başarı organizasyonun tekrar ülkemize flagship olarak dönmesine vesile olur.
Hedefler bitmez, seneye belki de o 4 saatlik asfaltı tam anlamıyla buluruz!

Herkese sakatlıksız, keyifli koşular dilerim.

Strava linki: Wings For Life 🏁 | Strava

31 Beğeni

oncelikle tebrikler harika bir is cikarmissiniz…sonrasinda ise bir sekilde sponsor ayarlayip yurtdisinda kendinizi (hatta iklim optimizasyonu da yaparak) gercekten test etmenizi oneririm, bahsettiklerinizle bu derece geldiyse tamamen iyi bir organizasyonda ve iklimde globalde podyuma cok daha yaklasirsiniz…

4 Beğeni

Bu imkanlarda harika bir başarı kesinlikle, tebrik ederim.
Bu sene global kadınlar birincisinin koştuğu Breda rotasına baktım tek loop 25km, dönüp durma yok, trafik derdi yok. Bence de çok farkediyordur. Umarım seneye bunu dikkate alıp bir düzenleme yaparlar.

7 Beğeni

o rotada 2024’te 33km kosmustum…Mastbos tarafinda 10-12km’lik tamamen agaclarla kapli bir yolda kosuyorsun ve dumduz (Sadece bir defa otoyol koprusu geciyorsun), donuste 12-20km arasinda da yine tamamen doga icersinde kosuyorsun…fakat o kisimda biraz yol gecisleri vardi…sehre en uzak noktada yakalanmayi becermistim, yarista iki defa durup yurumeme ragmen…tam yorgunlugun vurdugu anlarda ilk tur bitmeye yaklasiyor ve sehre dondugun icin ciddi bir destek icersinde buluyorsun kendini…21-22km ile 26-27km civarina kadar hep insanlarin arasinda kosuyorsun o guzel bir boost yapiyor…bence Breda bu organizasyonu oldukca hakkiyla yapuyor, sehrimle gurur duyuyorum :wink:

5 Beğeni