Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu 2023

13.Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nda geri sayım sürmekte. Son 7 gün yarışa.

Yılın ilk koşusu.Geçen sene sadece yarımaraton için bine yakın yarışmacı katılmış. 16°C üzerinde güzel bir hava, tv canlı yayını olmasa da can Adana.

http://adanakurtulusmaratonu.adana.bel.tr/

Kayıtlar devam ediyor.

11 Beğeni

Ufak bir hatırlatma yapayım buradan, bu sene ilk defa rota değişiyor, ne yazık ki şehir hastanesine bağlanacak yeni yol inşaatı nedeni ile parkurun en güzel geçişi olan seyhan baraj köprüsü üzerinden geçilemeyecek. Şimdiden herkese başarılar dilerim😊 ayrıca koşu forum ailesinin de yeni yılını kutlarım🌲

8 Beğeni

Benim için önemi çok ayrı olan yarış. İlk yarı maratonumu bu yarışta koşacağım. Bu yüzden oldukça heyecanlıyım. Bugün 6:40 pace ile 15 KM koştum. İlk amacım yarışı bitirmek olmakla beraber, hedefim bu pace’i yarı maraton boyunca korumak. Aynı ilk yarışım gibi nedense oldukça heyecanlıyım. Bunun bir sebebi de yarış sonra yiyeceğim Adana kebaplar olabilir :slight_smile:

Bu arada Cumartesi kayıt için, Pazar ise yarış için arabayla Mersin’den Adana’ya gideceğim. 4 kişiye kadar yanımda koşucu götürebilirim. Sadece yarış günü için söz veremeyeceğim. Ailemle gitme planım var. Cumartesi günü için mesaj atmanız yeterli. Herkese başarılar diliyorum :slight_smile:

4 Beğeni

Yeni rotanın yükselik kazanımıyla ilgili bilginiz var mı? Eski rotada 12. Km civarında ciddi bir yokuş vardı galiba. Bu rotada durum nasıl acaba, yarışın sitesinde sadece değişen güzergahı görebiliyoruz.

3 Beğeni

Stravada adanada bir koşu grubundan böyle bir bilgiye ulaşabildim.

2 Beğeni

Bu baraj köprüsüne çıkılıp inilen eski rotanın yükseklik kaydı galiba, daha önce bakmıştım, garmin pace pro’ya da eklemiştim hatta. Değiştiğini bugün sizden öğrendim. Daha önce koşulmadığı için bu yeni rotanın kaydı olmayabilir. Adana’da yaşayan arkadaşlar varsa, onlar belki bilgi verebilirler.

Yenisinin kaydı bu gönderdiğim grafik

2 Beğeni

Eskisine çok benzediği için o olduğunu düşündüm, teşekkür ederim. Ben de yarış sitesindeki güzergahı plotaroute sitesine girerek bir rota çıkardım. Bazı yol geçişleri resimde doğru girilmediği için tam olmadı ama büyük oranda doğru yine de. 11-15. kmler arası 60 metre civarında bir yükseklik kazanımı olacak. menüden hills’i seçerek görülebilir.

2 Beğeni

hadi yaaaa. hakikaten o baraj köprüsünü tırmandıktan sonra o güzel manzaradan mahtum kalacağız desene. Neyse her şeye rağmen Adana’da koşmayı seviyoruz.

2 Beğeni

arkadaşlar merhaba,

Yarışma için cumartesi sabahı İstanbul’dan geleceğim. Kitlerin dağıtımıyla ilgili yer ve saat bilgisine ulaşamadım. Bilgisi olan arkadaşlar buraya yazarsa çok mutlu olurum.

Bu arada hava bir ara yağmurlu olacak diye gösteriyordu ama şimdilik hava açık gözüküyor. Herkese iyi koşular dilerim.

teknik toplantının yapıldığı yerde olacak,

2 Beğeni

Hocam geçen yılki rotaya benzettim, yani farklılık var rotada ama sanki yokuş kısmında geçen yılki gibi yükselti var geldi bana, bilen varsa teyit edebilir mi , benzerlik var gibi algıladım

1 Beğeni

Parkurun Baraj Yolundan çıkması tatsız olmuş ama muhtemelen başka seçenekleri kalmadı. O segmentte 3km kadar hafif eğim mevcut kontrollü gitmekte fayda var.

2 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Belediye de ben yazdıktan sonra sms ile bilgilendirme geçti. :slight_smile:

Yarın yarışacak bütün arkadaşlara şimdiden başarılar.

1 Beğeni


Yıllara göre katılımcı sayıları,
Yarın için şimdiden sıkıntı olabilecek bir durum dikkatimi çekti, 10k 20dk önce start alacak, yarı maratonun hızlı koşucuları birçok insanı geride bırakmak zorunda kalacak, tabii bu durum istedikleri süreleri etkileyecektir. Katılan tüm arkadaşlara başarılar şimdiden.

8 Beğeni

Dün gerçekleşen Adana Kurtuluş Yarı Maratonuna katıldım.
Adana yine harikaydı, havası da güzeldi, organizasyon da çok güzeldi.
Sıkıntı olarak gördüğüm bir hususu da yazmak isterim. Cumartesi günü göğüs numarası ve çip dağıtımı sırasında madalyalar da dağıtılıyordu. Yarışı koşmadan madalya almak çok tuhaf geldi. Açıkçası koşup hak ederek almayı tercih ederdim. Bu anı madalyası diye duydum ve herkes gibi bende aldım.
Dün de yarışı koşup bitirdiğimde ilk olarak madalyamı almak istedim ama madalya kalmadı dediler, 10-15 dk ya gelecek dediler. Sonra da madalya yok dediler. Koşucuların bir kısmının madalyası varken büyük bir kısmının da yoktu. İyi ki dünden almışım dedim . Ama yarış sonrası verdikleri ile çip dağıtımı sırasında verdikleri aynı mı idi farklı mıydı bilemiyorum.
Organizasyon yaparken bunu dikkate almak gerekir diye düşünüyorum.
Adana da koşmak çok keyifli , gelecek yıl bu hususta dikkate alınır diye umuyorum.

5 Beğeni

Yarışma sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz:
21K: http://www.departiming.com/attachments/403/21km_-_Overall.pdf
10K: http://www.departiming.com/attachments/403/10km_-_Overall.pdf

Adana’nın bu organizasyonuna yapılan katılımların artacağını düşünüyorum. Çünkü güzel bir atmosferi var ama organizasyonları düzenleyenler lütfen biraz daha özenli hazırlansınlar. Kit dağıtılırken bile ne kimlik ne de başka bir şey soruldu. Numarasını söyleyen tek tek dağıtılan her şeyi aldı. Biri numaranızı yanlışlıkla alsa ya da hiç kayıt olmamış birisi işgüzarlık yapıp numaranızı alsa yapacakları hiçbir şeyin olmadığını fark ettim. Madalyaların bile kit dağıtılırken verilmesinden de anlaşılıyor ki yarış günü hiç uğraşılmak istenmemiş. Ama Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcu arkadaşlar umarım bunun böyle olmaması gerektiğini kendilerine göstermişlerdir çünkü rekor bir katılım vardı. Ben bu sayının seneye 3000’i aşacağını düşünüyorum.
Adana güzeldi.
Güzergah güzeldi.
Hava güzeldi.

4 Beğeni

10k kategorisinde yarıştım. İkramlar oldukça fazlaydı. Parkur güvenliği sağlanmıştı. Olumsuz etkileyecek bir sürprizle karşılaşmadım. Emanet ve tuvalet organizasyonu yerindeydi. Startta bekletilmedik. Hava da tam koşu havasıydı. Bize de PB yapmak kaldı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

5 Beğeni

Her şey çok güzeldi, hava, organizasyon, parkur. Kit dağıtımındaki eleştirilere katılıyorum ama biraz daha düzenli bir çalışmayla halledebilecek hususlar, bu seneki rekor katılımın da etkisi olmuş olabilir. Kişisel olarak, ikinci yarı maratonumda süremi 10 dk geliştirerek 1:45’e çekmek mutlu etti. İlkinde dilim dışarda girdiğim finişe, güle oynaya girmek güzel bir duyguymuş😇

5 Beğeni

Bir Adanalı olarak çoğunlukla memnun olunmasına sevindim. Kit dağıtımında numaranızı duvardaki kağıtlardan okuyup görevliye numaranızı söyleyip alıyorsunuz. En son masada ekranda isim gözüküyor ama kontrol maalesef yok.

Bir görevliye madalya konusunu sordum, yarış sonunda alamayanlar oluyormuş o yüzden dağıtmışlar ama soru soran gözlerle bakmakla yetindim bu cevaba:)

Destek kimi yerlerde güzeldi daha da artmasını dilerim özellikle halk desteğinin. Küçük bir eleştiri: Koskoca Decathlon’un 2 tane kırlangıç bayrakla tezahürat yapması çok anlamsız:)

Yarışın başında sağ taraftan koşarak gelip: “yolu aç yolu aç!” diye bağıran pek saygıdeğer arkadaşa sevgilerimi iletiyorum…

İnsanlığa saygısız tutumlara karşı 2023 de sinirimi dindirmek için kendim ve ailem adına söz verdim umarım başarılı olabilirim:)

Dışarıya müzik dinletme maalesef burada da vardı.

Şiş ciğer veren abi Allahına kurban:)

Sevgiler.

10 Beğeni