Bu sene 6 ncı ve artık son katılışım.Bu organizasyon ekibi değişmediği sürece hiçbir şekilde de bir daha katılacak değilim.Şimdi yaşananlara en baştan başlayalım.
Cumartesi günü yarışa katılacak arkadaşım yarış kitlerini almaya gittiğinde sadece bir poşet içinde göğüs numarası ve yarış çipi verildi.Arkadaşım bırakma çantaları ve tişört niye vermiyorsunuz diye sorduğunda ise “Millet yarışa kayıt olup çanta ve tişörtleri alıp yarışa katılmıyorlar.Bizde hak etmeyenin almasını istemiyoruz.Bu yüzden yarıştan sonra verilecek” demişler.Arkadaşım da ben zaten 40 tl verip yarışa kayıt oluyorum.Katılıp katılmamam sizi ilgilendirmez.Ben sizden yarışın finish madalyasını istemiyorum ki demiş ama kendi dediğiyle kalmış.Peki bana yarış için üzerinde numara olması gereken yarış çantası vermiyorsun; ben eşyalarımı nereye bırakacağım.Kafama göre bir çanta getirip verirsem o çantayı başkasının almayacağı ne malum?
Yarışın koşulacağı güzergah aşağıdaki resimde var.Yarış Trabzon’un dış mahallelerinin birinde bitiyor.Bu arada 6 sene boyunca her defasında ayrı parkurlarda koştuk.21 km.lik parkurda 4 tane 180 derecelik dönüş var.Evet dönüş sayısı bir yarı maraton için fazla, her dönüşte tempo bozulacak ama yarışın kuralı buysa yapacak birşey yok.Ama daha başımıza geleceklerden habersiziz.Yarış sabahı hava soğuk ve yağmurlu olduğu için bitiş noktasına gidip aracımı oraya bırakıp geri döndüm ki , yarıştan sonra o terli halimle incecik yarış giysileriyle eve kadar gitmeye çalışırsam soğuktan donmayayım diye.Kendimi emniyete almanın huzuruyla start noktasına gittim.Yarı maraton-10km ve halk yürüyüşü hep beraber aynı anda start alacaktık.Organizasyon her sene daha kötüye gidip katılım azaldığı için kalabalık görünsün diye hep beraber start aldık.
Yarışın resmi sitesindeki yarış parkuru
Yarışta aynı parkur üzerinde 2 tam turun üzerine bir yarım tur daha atarak yarışı bitirecektik.2 nci turu bitirip son yarım tura başlamıştım ki yarışın bitmesi için parkurun sonuna gitmeyip ekstra 2 tane 180 derecelik dönüş yapıp kısa bir parkuru iki defa koşup yarışı başka yerde bitireceğimizi öğrendim.Bütün moral ve motivasyonumun bitişiyle son 3 km yi jog atıp yarışı 1:37:13 süreyle bitirdim.Bir yarı maratonda toplam 6 tane 180 derecelik dönüş yaptık.Yarışı bitirdikten sonra bu rezalete ortak olanların hepsini güzelce anarak yarış alanını terk ettim.Benim onları bu şekilde anmamdan rahatsızlık duydular ki yarış direktörü yanıma geldi ve nedenini sordu.Bende yarışın niye belirtildiği yerde bitmediğini sordum.Yarış zaten bitmesi gerektiği yerde bitmiş onlara göre.Teknik toplantı da söylenmiş.Ben teknik toplantıya gelmediğimi, internet sitesindeki parkura göre hesaplama yaptığımı söyledim.Bana internet sitesinde de parkurun finish noktası olarak burasının gözüktüğünü söyledi.Bende inatla ne gördüğümü bildiğimi ve yanlışlığın kendilerinde olduğunu söyledim.Ne onlar, ne de ben geri attım.Bugün (Pazartesi günü) kendilerine internet sayfalarından parkur görüntüleri gönderdim ama hala cevap verilmedi.
Yarış içindeyken uydurulan parkur
Yarışın içinde daha çok aksaklık vardı.Su noktaları yeterliydi ama verilen sular ağızları kapalı bardak sulardandı.O tempoyla koşarken o sular nasıl açılıp içilecekti acaba? Parkurun hiçbir yerinde km bilgisi yoktu.En büyük ayıp da yarışı 1:50 ve üzerinde koşanlara yapıldı.Kafalarından uydurdukları son 2 turun 3 km mesafesi vardı ve kimin 21 km yi tamamladığını anlamak için yarışçılara kaç tur attıklarını soruyorlardı.Yarışçıların da kafası karıştı haliyle.Bir süre sonra yarış organizasyonunu yapan şirketin elemanları daha turlarını bile tamamlamayanlara "yeter koştuğunuz " tamamdır gibi laflar söylemeye başladılar.Yarış bitimindede madalyalar boyuna takılmadı.Organizasyon çadırına girdik.Kendi çiplerini ayakkabılardan söküp sağlama aldıktan sonra bir çanta verildi ve içinde madalya ile bir tişört vardı.Öyle muzmuş, başka bir besin maddesiymiş, böyle soğuk bir havada bir bardak sıcak içecekmiş hak getire.
Hiç mi iyi birşey yoktu diyenlere , bu sefer mesafe tam çıktı.(Hatırlayanlar bilir geçen sene yarı maratonu 18.800 m koşmuştuk; rekorlar havada uçuşmuştu).Yarış parkurunun da güvenliği iyiydi.Bunlardan hariç iyi diyebileceğim birşey yok.Uzun lafın kısası bu şehre gelin, gezin.Benimle irtibata geçerseniz elimden geldiği kadar yardımcı da olurum ama Yarı Maratona gelecekseniz iyi düşünün derim.