Kişisel görüşlerim kişisel düşüncelerimdir
Romalı şair Juvenalis’‘Sağlıklı bir vücutta sağlıklı zihin’’ demiştir vaktinde çok doğru
Lakin ketegorimizdeki zorluklar Stres,kaygı,ego tatmini,kıyas,kürsü vücutta değil zihinde,kafada sorun oluşturuyor Kafa bozukken vücut toparlanamıyor Keyif yoksa,umut yoksa,psikoloji bozuksa dizler yahut eski sakatlıklar hemen göze batıyor yani beyne,ruha sinyal gönderiyor
ufak ağrı kaygılarla,düşüncelerle büyüdükçe büyüyor
Dizlerde Suprapatellar bursada sıvı artışı,grade 1 menisküs,bundan önce de Quadriceps zayıflık
Ağrı belki kronik Dizlerim de iyi değil doktorların ve MR sonuçlarındaki ödemler,bulguların doğruluğu inkar edilemez Doktorlarımızı dinliyorum Fizik tedavi antrenmanlarını yapıyorum,buz tedavisi vs vs ama tüm bu ağrı ve sızılar varken moralim iyiyken yani Kafam iyiyken vücudum da çok çok iyi 20 kg ağırlıkla 2X40 squat yapardım 3 Dk duvar duruşu yapardım rampalı asfalt koşular yaparım kilometrelerce yüzerim
Evde bir odadan diğer odaya giderken ağrıyan dizlerim Moralim iyiyken gezi ve kamplarımda içinde çadırı,matı,uyku tulumu vs 10-15 kg sırt çantamla güneşin alnında otostop için ayakta beklediğimde dizlerde ağrıyı unutuyorum,yahut koşuya gittiğimde dönüşte sevdiğim bir tv dizi bölümü ile güzel bir espresso demleyip içeceğim zaman
ki koşu sonrası kahve zararlıdır,faydalıdır demiyorum ama o an bana güzel moral veriyor Tabi ki o anın heyecanı ile ağrıları görmezden gelmek doğrudur demiyorum
Kısacası 21 yy ‘‘Sağlam Vücut Sağlam Kafada’’ bulunur diyorum moral seviyesi ne kadar yüksekse ağrı seviyesi o kadar düşüktür Düşüncelerim bunlar saygılar
Herkese gelişimli sporlar sağlıcakla
@yoldabirivar bu da farklı bakış açısı,orijinalini unutturan türden oldu.
Sağlam kafa sağlam vücutta,
Sağlam vücut sağlam kafada.
Ne kafa, ne vucut, ne kafanın içi, ne ruh sağlam değil çoğu kez, kişisel.Gripinin şarkısındaki gibi “belki çok da şey yapmamak lazım, vuralım hayatın gelişine” ![]()
Tıbbi adıyla Hipokondriyazis Hastalık hastalığı yani ufak ağrıları büyütmeden tedavi özellikle erken teşhis çok önemli ama Hastalık hastalığının da ufak ağrıları büyüten psikolojik rahatsızlığın da erken teşhisi çok önemli olduğunu düşünüyorum Son muayenemde quadriceps kas zayıflığı yok dediler ki olsa nasıl bisiklet sürüp,yüzüp,ağırlıklı squat yapabileceğim Bu sabahta 5 km kadar hızlı tempo yürüyüş yaptım Yürüyüş yapıp,sağlıklı olduğumu bilmemin verdiği haz,motivasyon,moral benim için kullandığım jelden daha faydalı ve ağrı giderici oldu