PTTD ile koşmak

Posterior Tibial Tendon Disfonksiyonuna dayanan PTTD ile haşir neşir olan var mı ? Sakatlığım 4 ay öncesine kadar dayanıyor, 3 ay kadar ağrılı bir şekilde fiziksel hayatıma devat ettim.Doktor diclofam ve frenag plus kullanmamı önerdi.Artık kronikleşti gibi iyileşmiyor diye düşünerek buraya da danışmak istiyorum.Sakatlığı nasıl yenebilirim.Ağrıdan dolayı hayattan bezdim,amputasyonu bile göz önüne aldım daha 19 yaşında.Şimdi direnç bandıyla postural tibialisi güçlendirmeye çalışıyorum gördüğüm bir egzersizle.

Ben dinlendirerek kurtuldum. Kendimi iyi hissettikçe ve kendimi zorlamadan ara ara yürüdüm. Sonra koşmaya başladım. Koşular sonrası ağrısı hep tekrar ortaya çıktı ama gittikçe azalarak. İşe yaradı mı plasebo mu bilmiyorum ama baldırlarıma ve aşile sürekli masaj tabancası uyguladım. Advil de bazen yardımcı oldu. Ama bu kişisel bir deneyim. 19 yaşındaysanız en iyi ilacınızın sabır olduğunu düşünüyorum.

2 Beğeni

Dinlenmeden kastınız sadece yatmak mı oldu ? Günlük yaşamınızda fiziksel aktivitelerde yürüyüş vesaire oldu mu ? Ben de kendimi iyi hissediyordum ama bisiklet sürerken hep alttan alttan ağrımaya başlıyordu.Geçen hafta 2 günde 5.30-6.00 pace ile 15km koşmuştum arada 1 gün dinlenmiştim.Sonra ağrı tekrar başladı. Acaba benim durumum da sizinki gibi git gide ağrının azalması ile bitecek mi ? Tam iyileşme olmadan kesinlikle koşmayın diye bir yazı da okumuştum dün, sebebi ise arch bölgesinde hasar kalıcı olabiliyormuş. Ha bir de son bir sorum olacak, ayak tabanlığı da kullanıyor musunuz ?

1 Beğeni

En azından normal hayatınızı pttd yi hissetmeyeceğiniz aşamaya getirmek için yatmak da mantıklı olabilir. Evet benimki azalarak geçti.Söylemem gerekir ki bu aldığım büyük bir riskti. O yüzden öneririm önermem diyemem malesef. Şınav çekin, barfiks falan bu bekleme sürecinde :slight_smile: taban hiç kullanmadım ama kullananlar çok faydalı olduğunu söylüyorlar.

2 Beğeni

Tekrardan merhabalar, postu şans eseri gördüm ve konuyu tekrar canlandırmak istedim. Direnç bandıyla hareketler yaparak ve yol bisikleti serüvenine yavaş yavaş devam ederek haziran sonlarına doğru gayet güçlendim ve ağrılarım bitti diyebilirim. Hatta eylül ayında ilk bisiklet yarışıma katıldım. Gerçekten çok zorlu bir süreç atlatmışız

1 Beğeni