Kullandığınız veri ekranları ve ayarlar

Merhabalar, forumdaki arkadaşların etkinlik sırasında saatlerinizde kullandığınız veri ekranlarında neleri tercih ettiğinizi merak ettim. Run ve trail run seçeneklerinde farklılık yapıyor musunuz? Bir de işe yarayacağını düşündüğünüz ve kullandığınız özel veriler ve uyarılar var mı? Benzer bir konu başlığı yoktur umarım (ben bulamadım da:)
Ben, koşu ekranlarımda ana ekranda zamanlayıcı - mesafe - temp - ort.temp - toplam yükseklik
ikinci ekranda pil seviyesi kalp hızı ve rakımı ayarladım. Tur tuşunu kapalı olarak kullanıyorum, hep yanlışlıkla bastığım için:) tur uyarısında birinci alanda tur süresi ikinci alanda toplam süre ayarlı. Auto Pause kapalı (bu ayar konusunda kararsız kalıyorum, sizin de nasıl kullandığınızı merak ediyorum açıkçası) (Garmin kullanıcısıyım)

7 Beğeni

Net bir arazi koşucusu ayarı :slight_smile:
Auto pause ve tur tuşu bende de kapalı. 3.ekranım harita/rota. Bazen sadece bununla ilerleyip kendimi dinlemek iyi geliyor. Ayrıca anlık yerine ortalama tempoyu daha çok kullanmaya başladım. Bu setup biraz kendimi iyi hissetmek üzerine değişmeye başladı bende.

6 Beğeni

Suunto Ambit Peak 3’te 3 satır var aynı ekranda;

  1. Satır: Mesafe
  2. Satır: Nabız (ekranın ortasında büyük yazılıyor)
  3. Satır:
4 Beğeni

Ben bu şekilde ne var ne yok hepsine bakıyorum :slight_smile: :grin:

6 Beğeni

Bende interval antremanlarında mesafe, süre ve anlık nabız açık. Jogging ya da uzun antremanlarda ise ortalama peys, ortalama nabız, süre ve mesafe açık oluyor. Ortalama verileri özellikle uzunlarda kendime hedef olarak referans alabiliyorum. Uyarı olarakta nabız için bir limit koyuyorum.

4 Beğeni

Gayet ozellestirilebilir bi ekran, 2 senedir kullaniyorum

5 Beğeni

koşarken 4 alandan daha fazlası pek okunabilir olmuyor.
6 alanlı, 8 alanlı, 10 alanlı ekranlar belki yürüyüş yaparken bir işe yarar ama koşarken elinizi kolunuzu sürekli sallarken o kadar veriyi okuyamıyorsunuz dahi.

benim yol koşusu ekranını 4 bölgedir ve süre-ortalama pace-tur pace - mesafe şeklindedir.
patika koşusu ekranı 3 bölgedir ve süre-mesafe-irtifa şeklindedir.
ikinci ekran navigasyon, üçüncü ekran saat, dördüncü ekran batarya durumu gösterir.
Yani bir ultra da yarış esnasında işinize yarayacak bilgiler. ne daha azı ne daha çoğu.

inişli çıkışlı, bozuk zeminli, single track kısımların olduğu bir rotada göreceğiniz pace değerinin bir anlamı olmuyor. zira asfalt üzerinde 5:30 pace ile kolay koşu modunda giderken %10 eğimli taşlı yolda 7:30 pace ile kıçınızdan duman atar halde olabiliyorsunuz.

ayrıca saatimin nabız okumasını kapattım artık. ne koşu esnasında ne günlük hayatta nabız okutarak batarya harcamıyorum. Çünkü çok aşırı değişken.
o andaki dinlenme durumunuza göre, beslenme veya hidrasyon durumunuza göre, hava sıcaklığı vb bir sürü şeye göre değişkenlik gösteriyor. Aynı rotada aynı pace ortalaması ile bir seferinde 130 ortalama çıkarken bir diğer seferinde 150 ortalama çıkabiliyor.

7 Beğeni

Kişisel konuda benim tercihim o egzersizde ortalama 3 ekran olması.En önem verdiğim ekran kalp atımıyla ilgili, anlık ve ortalama .Bendeki faydaları kalp atım değerine bakarak istem dışı hızlanmayı frenliyorum.Kafamda belli seviye değerin üzerinde değer ile fazla gidemeyeceğimi bildiğimden ya yavaşlıyor ya koşuyu bitiriyorum.(bu durumu bazı koşanlar olumsuz bulabilir, benim keyif aldığım büyük bir yıpranmaya girmeden koşmak,zorlamamak birkaç dakikadan fazla)

@ismaileren 'in dediği gibi sıcak dehidrasyon gibi durumlardan etkilenmesi, “tamam uzatma koşuyu/yürüyüşü fatih, bitir” dedirtiyor.

Kalp atım değeri düşük ama hızlanamıyorsam, ayaklarım gitmiyorsa enerjim bitmiş diyorum (bunu demek için saate gerek ama görmek ayrı bir keyif).

2 Beğeni

Antrenman için gps çözünürlüğü maximum, trail yarışları için gps çözünürlüğü minimum ayarlıyorum, pil suresini artırmak amaçlı.Antrenmanda pace anlık olarak, trailde ortalama pace ayarlı. İlk ekranım mesafedir,sonra pace. Uzun yarışlar için total süre, saat bilgisi ve pil yüzde bilgisi ekranlarımda yer alır.Saatim ambit 3 peak.

2 Beğeni

10 yıl kadar önce eski bir voit saat ve göğüs bandı kullanıyordum.
10 yıl kadar ara verdikten sonra cihazımın sıkıntılı olduğunu gördüm, 1.5 ay kadar önce usa’dan yeni bir saat getirttim.
marka: garmin forerunner 45.
elektronik aletlerle olan ilişkimin görece zayıf olması sebebiyle, su,ultra ve triatlon gibi sporlara da şimdilik ilgim olmadığı için saatin en basit halini yeterli gördüm.
ekran yüzünde minimalist olmayı hedefledim.(zaten çok akıcı olarak kullanamıyorum cihazı)
nabız, toplam süre ve toplam mesafe içeren 3 lü bir ekranım var.
km dönüş zamanlarımı da uyarı olarak alıyorum.
fazla ekran fazla bilgi ve fazla aksiyon koşarken beni yoruyor, açıkçası saatin ekran geçişlerinin kontrolunda pek iyi değilim.
uyduyu, glonass’dan galileo’ya çevirdim.

şimdilik koşarken bu 3lü ekran ve sonrasında pc’de garmin uygulamasında, grafiklerde nabız zaman hız mesafe ilişkilerini incelemek, bu cihazlardan beklentimi karşılıyor.

ekleme: güvenilirliği nedir bilmiyorum ama başlangıçta 44, sonraki haftalarda 41 e kadar düşen vo2max, an itibarı ile 46 görünüyor.

1 Beğeni