Koşarken ağrılar ve koşamama

Arkadaşlar hayırlı forumlar,iyi akşamlar.
İlk önce bir kendimi tanıtayım:
21 yaşında bir üni öğrencisiyim.Yaklaşık bu şubat ayından beridir düzenli koşuyorum,düzenli koşuyorum dediğimde bazen haftada 1 bazen her gün… Genelde koşum 1 2 km den oluşmaktaydı.Ama bu platformu keşfedinceye kadar. .
Şimdi burada fark ettim ki maraton yarı maraton bir sürü koşu çeşidi varmış ve bende kendime hedef koyup 10 km koşmaya karar verdim.Bu sitedeki ufak araştırma sonucunda ise nike 10 km bana uygun olduğunu düşündüm.Bu programın ilk haftasını Tamamladım ama programda günlerin aralığını değiştirdim.Programda haftada 5 gün koşmam söylenirken ben 3 günde 1 koşmaya karar verdim.Çünkü gerçekten iyi beslenemediğimden koşarken ağrılar giriyordu…
Şimdi programın 2.haftasında 10x02.00 dk yüksek tempoda koşmam önerildi fakat gerçekten koşamadım ve bıraktım.
Sorularım :1.si Beslenmeyi nasıl öneriyorsunuz nasıl besleniyorsunuz koşmadan önce yedikleriniz neler gerçekten pilim bitiyor hatta çabuk bitiyor…
2.si şimdi ben 2 dakikalık 10 koşuda Tıkandım programa ara mı verim baştan mı başliyim?
3.sü kaç aydır veya senedir koşuyosunuz motivasyonum hakkatten eksildi…
4.sü ağrılara çözüm önerileriniz neler?
Rahatsızlık için özür dilerim,esenlikler dilerim

5 Beğeni

Merhabalar. Naçizane Tavsiyem Programınıza Henüz interval ve Depar Antrenmanları Eklemeyin. Programda 10X2dk vb olan Antrenmanların Yerine “Fartlek Antrenmanı” Ekleyin" Hem daha Keyifli hemde Pilini Tüketmez :wink:

Bir kaç ay Bol Bol Bir Saat Süren Yavaş Koşular Yapın “Koşarken Şarkı Söyleyebilecek yada Biriyle Sohbet Edecek” Kadar Tempoda Olun.

Beslenmeye Gelince Bu Tamamen Kişisel Bir Durum. Ancak Deneyimleyerek Kendinize Uygun Bir Beslenme Düzeni Oluşturursunuz. Bence Odaklanmanız Gereken Beslenme Değil Dinleme Gibi Geldi Bana. Her gün Koşu Yapmayın.

5 Beğeni

Anladım hocam çok sağolum araştıracağım

3 Beğeni

Koşuya uzun aradan sonra tekrardan başladığımda ben de nike runing uygulaması ile program düzenlemiştim ama programın belli bir seviyede koşucular için olduğunu anlamıştım. Sıfırdan koşu için uygun değil diye düşünüyorum.

Ben bir arkadaşımın önerisi ile Hal Higdon antrenman proramlarına bakmıştım ve 5k acemi programı ile başladım. 5k bitiyor 10k ile devam ederim diye düşünüyorum.

Burada her mesafe ve her seviye için programlar var.

5 Beğeni

Merhaba,

Ecnebilerin “too much too soon” (Çok erken, çok fazla) dediği bir yük sanki bu, felaket tellallığı yapmak istemem ama önce shin splits sonra da stres kırıkları böyle oluyor. Bence hiç alışırım demeyin, üzerine gitmeyin daha basit düzeyde bir antremana yönelin, ben koltuktan 5K’ye programını sevmiştim.

Beslenme için de forumdan çok faydalanmıştım ben. Karbonhidrat çeşitleri, yüklemesi nedir nasıl olur çok konu ve yazı var ancak Hüsnü bey’in dediği gibi bu çok kişisel. Her bünyenin ihtiyacı bir değil. Aynı ağrılarda olduğu gibi kendinizi dinlemeniz çok önemli.

Motivasyon için de aktarmak istediğim çok güzel bir söz var:

“Motivasyon elbet biter, sen neden başladığını hatırla”

Koşuya başlarken hedef belirlemek, kendine bir yol çizmek için çok önemli, bu illa 4 saat altı maraton gibi büyük bir hedef olmak zorunda değil hatta ilk hedefler daha basit olmalı. hiç yürüme molası vermeden 5K koşmak, 2023 yılı içinde bir yarışa katılmak gibi. yorulup motivasyonunuz düştüğünde ki hepimiz için geçerli bu; bu hedefe tutunmak antreman planınıza sadık kalmanızı sağlıyor.

7 Beğeni

Hocam çok sağolun programlar aynı bebek adımı gibi program, uygulayacağım.Herkes için de yararlı olacağını düşünüyorum

2 Beğeni

Çok sağolun hocam,gönderdiğiniz siteler çok değerli.Benim gibi acemilerin sömürebileceği siteler​:smiling_imp::smiling_imp:.
Acemi olduğum için beslenmeyi de bulacam inşallah,şimdilik koşuya gitmeden 1 saat önce lor yiyorum güzel oluyor bakalım.

2 Beğeni