Herkese Merhaba
Forumu uzun süredir takip ediyorum fakat kısmet daha yeni üye oldum.
Yaklaşık 3 yıldır arazı koşusu yapıyorum,içe basma sorunum hep vardı ama ayak bileğim nedensiz bir anda eklem yerinden sankı burkulmuş gibi ağrıyınca artık bu içe basma problemi olabilir deyip araştirma yaptım,fakat çokda fazla yorum ve geri dönüş okuyamadım yakın zamanda.
Arkadaşlar footbalance tabanlık hakkında tecrübesi olan varsa memnuniyeti vs bilgi verebilirlermi?
Forumda @tugrulpeker Tuğrul Bey’ in yararlı olabileceğini düşündüğüm bir yazısı var aşağıda paylaşıyorum.
Bununla beraber tabanlıktan önce ayakkabınızın durumunu öncelikle dikkat etmek lazım. Bilek kısmını iyi saran, basışlarınızda dengenizi koruyan bir ayakkabı tavsiye ederim. Ben structure 25 kullanıyorum. İçe basma ve düztabanlık var. Bana iyi geldi.
Ben özellikle bir fizyoterapiste gidip risk analizi değerlendirmesi yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu içe basma konusu bir çok şeyi etkiliyor özellikle diz.
Patikada stability ayakkabılarının faydalı olup olmadığına dair kaygılarım olsada, stability olmayan ayakkabılar çabuk erime yapıyor ve ayakkabı kendiliğinden içe dönüyor. En son nnormal tomir 2.0 aldım uzun mesafelerde eriyip erimediğini test edeceğim.
Footbalance’ın yerine gidip bilgi alabilirsiniz veya sidas gibi son zamanlarda elit koşucularla tanıtımı yapılan bir marka daha görüyorum.
Evet haklisiniz aslında,profesyonel yardim almam gerekicek gün sonunda.
Simdilik arazi kosusuna ara verip,bilegimdeki agri gecene kadar sahilde duz kosu yapmaya karar verdim.
Bilgilendirme icin tesekkur ederim Tugrul bey.
Ben yakın zamanda bir fizyoterapiste gittim, esneklikte daha doğrusu esnekliksizlikte rekor kırdığımı söyledir :). İçe basmadan kaynaklı squat gibi hareketleri de içe doğru yapıyorum ve problem oluşturuyormuş. bir sürü şeyden bahsettiler kısacası oturarak çalışmanın da verdiği, uzun boyun ve duruş bozukluğunun da etkisiyle fonksiyonel bazı antrenmanlar yapmamı önerdiler kendi bünyelerinde ama öncelikle psoas kasını sakinleştirmem ve iyileştirmem gerekiyor.
Core ve bel, sırt güçlendirmelerine ek önem vermenizi tavsiye ederim bir de doğru esnemeler yapmak gerekiyor.