Kısa mesafe (5 km ve aşağısı) koşudan sonra ne kadar yemeli?

Merhabalar, Ben Mert. Haftanın 4 günü koşu antrenmanı yapıyorum. Henüz 3 aylık koşucu olduğum için ( 19-20 yaşındayım) şuan rekorum 3.1 km. Bazı protein hesaplarına göre vücuttaki her kilogram için günlük en az 1.6 gr protein ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ben 88 kiloyum bu yüzden ihtiyacım 150 gram. Gerçekten bu kadar fazla ihtiyacım var mı yoksa spor sonrası aldığım 35 gram protein ve 30 gram karbonhidrat yeterli mi?

Merhaba Mert. Şayet koşu sporunu profesyonel anlamda yapıyorsan, bu mesafeler için özel diyet programları uygulandığını görebilirsin. Birçok profesyonel 5K koşucusu antrenman sonunda 20 gram protein alınması gerektiğinde hem fikir. Lakin bu kişiler gün boyu özel diyet programlarını takip etmekte. Bu protein alımı da bu ciddi diyet programlarının bir parçası. Bu sebeple amatörlerin hiçbiri böyle bir protein hesabı yapmamakta…

Şayet amatör olarak koşuyorsanız ve fazladan kalori almanız gerekmiyorsa 200ml çikolatalı süt fazla bile gelebilir ve aşırı kilo almanıza sebep olabilir. Bu konuda size özel en doğru tavsiyeyi ancak bir diyetisyen verebilir. Amacınıza ve antrenman yoğunluğunuza göre günlük bir beslenme planına ihtiyacınız var. Bir başka sporcunun beslenme düzenini uygulamanızı tavsiye etmem. Yazılı mecrada bulabileceğiniz beslenme programlarını da uygulamanızı tavsiye etmiyorum. Kesinlikle kişiye özel olmak zorunda.

1 Beğeni

Cevap için çok çok teşekkür ederim, mutlaka bir diyetisyene gideceğim. İyi sporlar dilerim

3 Beğeni

mert ayrıca protein hesabını yağsız ağırlığına göre yapmalısın.

1 Beğeni

Saf kas ağırlığına göre yani, değil mi?

o kadar ince düşünmeye gerek var mı bilmiyorum… yağ oranını hesaplayıp kilondan düşürmen yeterli olur bence.

1 Beğeni