KIPRUN KD900X - Carbon Plate

Decathlon’un Carbon Plate kullanılan ilk ayakkabısı Türkiye’ye geldi.

Kullanan ve deneyimleyen arkadaşlar yorumlarını buraya yazabilirler.

https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-kosu-ayakkabisi-beyaz-kiprun-kd900x/_/R-p-326082?mc=8666803&c=BEYAZ

5 Beğeni

Haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Sıkı bir şekilde yurtdışı yorumlarını takip ediyorum. Anladığım kadarıyla Nike’ın verdiği hissiyatı vermiyor ve oldukça sert bir ayakkabı. 1000 km hızlı koşuya dayanıklılık muazzam tabi. Yine de yorumlar genel olarak 2500 liranın yüksek bir fiyatlandırma olduğunu söylüyor. Şöyle katılıyorum: Şu an rocket x kullanıyorum ve İngiltereden 80 pounda alabildim. Decathlonun pek indirim yapmayacağını düşünürsek ve 3200 liraya vaporfly bulabildiğimizi düşününce, fiyatlandırma olarak pek cazip gelmiyor. Tabii bu hep okuduklarım ve izlediklerim üzerinden yorumum. İlk fırsatta ayağımda denemeyi ve deneyenlerin görüşlerini okumayı ben de çok isterim.

5 Beğeni

45 numaradan sonrası yok.Nasıl bi pazarlama sistemi anlamadımki

2 Beğeni

Nike.com.tr üzerinden indirimde 1400’e Zoom Fly 5, 3100’e 3200’e Vaporfly varken biraz yüksek kaçıyor gibi sanki ama decathlon’nun özellikle üst seri bir çok ürününde kaliteyi ciddi arttırdığı söyleniyor yabancı forumlarda koşu, bisiklet, tenis gibi bir çok spor dalında.

5 Beğeni

Ayakkabı konusundaki en büyük sıkıntım bu. EU 47.5 US13 giyiyorum ve çoğu marka TR pazarına büyük numaraları getirmiyor. Decathlon da maalesef bunlardan biri.

Fiyatlandırma noktasında nike zoom fly serileriyle kıyaslayabiliriz muhtemelen. En son indirim yakalayarak nike.com.tr üzerinden zoom fly 4’u 1500 TL’ye alabildik. Bu kıyasa göre fiyatı yüksek kalıyor gibi.

5 Beğeni

Benim de aldığım , edindiklerime göre, Pebax köpük kullanmalarına rağmen iyi bir yastıklama yakalayamamışlar malesef. Sertmiş bir maraton ayakkabısı için. Yoksa hedeflediği alan Vaporfly replacementi idi. Fiyatı iyi ama olmamış malesef. Puma Deviate Nitro Elite sattı sitesinde 2499 tl, bi anda arttırdılar sonra, çok daha iyi ayakkabıdır.

1 Beğeni

Aynı sorun bende var .Gümrük ve kargo ödemekten bıktım

2 Beğeni

Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz hafta ben açıkcası riske girerek (daha önce firma hiç bu düzeyde ayakabı yapmamış) biraz da araştırarak KipRun KD900X aldım. Öncelikle malzeme kalitesi konusunda bence sınıfı geçti.Puma Deviate Nitro Karbon taban kullanıyorum bir süredir. Puma’ giyip alışmak çok zamanımı almıştı, bu ise ayağıma hemen olurdu Deviate gibi dar bir ayakabı değil hafif tarak kısmı genişçce tabanı ise pumadan sert gibi hissettirse de (Nike serisi yumuşak bilenler bilir) arada bir ayakabı olmuş. koşarken zemini hissettirmedi ve bana keyifli bir 6 km koşu yaptırdı topuk kısmı fotolarda da görülce üzere yüksekce ve dengeli (içe basma sorunum var sol ayakta)
nasıl olduysa havadan mı bilemiyorum nabzım konusunda çok ferahtım koşu bitince ayaklarımda hiç ağrı hissetmedim. Puma da zorlanırım herzaman. 1.5 yılı aşkın süredir koşan çokca ayakabı deneyimlemiş biriyim. En rahat ettiğim ayakabı New Balance 1080W V10 hala çok seviyorum . hızlanmak istediğimde hemen tepki veriyor. koşu hattımız tartan pis olmasına karşın çıkıp ıslaka ve kilit parke ve hafif toprakta da koştum hatta kilit parkede daha da hızlandım. koşu raporu linkini paylaşıyorum
son bodrum yarı maratonunda Puma Deviate Nitrolarla koştum. eminim bunlar ayağımda olsa daha özgür olacaktım . Umarım bir nebze deneyimimi anlatabilmişimdir :slight_smile:
Garmin Bağlantısı Kiprun KD900x ilk deneme koşusu


18 Beğeni

harika, uzun süreli kullanım yorumlarınızı da bekliyoruz :slight_smile:
100k 500k

3 Beğeni

İçe basma konusunda yeterince destekledi mi, nasıl buldunuz?

3 Beğeni

Mağazalarında bu ürünü görmedim mağazasından mı aldınız online mı.

1 Beğeni

İçe basma konusunda sorun yaşamadım. Yürüyüşte farklı hissetirse de kolu esnasında çok rahat geldi. Birkaç mağzada baktım Bodrum Antalya ve izmir seferi yaptığımda. Tek çare online almak. Evde denedim içime nince dışarıda koştum. 2 gün sonra tırma ışlı inişli bir 10k üzeri koşu yapacağım.

3 Beğeni

Ben de şahsen Decathlon ürünlerini Fyat/Performans olarak çok tercih ederdim @okanakcay Beyin dediği gibi uzun süreli kullanım önemli Ürün fiyatı açısından bu değerlendirme önemli

merhaba
garmin koşu raporunuza baktım ve 2 şey dikkatimi çekti.

1- bu oldukça iyi denebilecek tempoyu 2.nabız bölgesinde yapmışsınız ve nabız bölgeleriniz çok yüksek, muhtemelen yaşınız çok genç ve form düzeyiniz yüksek, 5 km.yi max. kaçta koşuyorsunuz?
2- 5. ve 6. km.yi yaklaşık aynı tempoda koşarken nabız anlamlı biçimde düşmüş, sizce bunun sebebi nedir?

1 Beğeni

Merhaba.47 yaşındayım 5 km25 dk gibi koşuyorum.Fakat hiç kenmi tükenişe getirmedim. Bir süre sonra nabzımın düşmesi ise ben biraz geç toparlıyorum ondann sonra öyle gidiyor. Interval antremNlarda 100 MT yüksek hızlarda koşabilmem etkili sanırım. Bu ayakkabı ile koştukça rahatlıyorum onda yeni bir his

1 Beğeni

burada 6 km’yi 25.50 gibi koşmuşsunuz, bu da yaklaşık 21. 30 gibi 5 km*. yapar, üstelik siz bunu çok rahat tempoda yapmışsınız.

eğer saatteki nabız bölgeleriniz doğru ayarlanmışsa siz 4 bölgeye çıkarak 5 km.yi 18-19 dakikalarda koşabilirsiniz.
47 yaş için müthiş dereceler.
demek ki spora erken başlasanız acaip şeyler yapabilirmişsiniz.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Çabalıyorum. Pandemide boşlukta sağlık için koşmaya başlayıp nasıl olduysa yarışmaya başladım. Haftaya Kal yarı maratonunda bakalım ne yapacağım. Kendi hedefimi daima aşmaya çalışıyorum

2 Beğeni

https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-siyah-sari-kosu-ayakkabisi-yol-kosusu-kiprun-long-kd500-2/_/R-p-326068?mc=8608546&c=S%C4%B0YAH

Şimdi de böyle bir ayakkabı geldi, neredeyse hiç bilgi yok yerli-yabancı, bir tek türkiye decathlon sitesine gelmiş nasıl olduysa, ama daha çok KD900X i yarışta kullanıp bunu da günlük antrenmanlarda kullanmak için kardeş ayakkabı olarak üretmişler gibi görünüyor. Fiyat ise daha alınabilir seviyede. ayakkabının malzeme ve tipi günlük kullanım için çok iyi göründü gözüme bakalım yorumları nasıl olacak.

3 Beğeni

Yazmak istediğinizi Kiprun Long kd500 diye açarsanız bence daha yerinde olur. Örneğin ben bu başlığı ve başlıktaki ayakkabıyı yakinen takip ediyorum. Bu başlık canlanınca bir kullanıcı deneyimi daha oluştu diye düşündüm. Dahası, cevap almanız durumunda başlık altındaki bilgi çok dağılabilir. Umarım yanlış anlaşılmam.

Hazır başlık canlanmışken belki @Goksel1975 in uzun kullanımla alakalı güncellemesi varsa onu alabiliriz :slight_smile:

2 Beğeni

Ha yok başlık benim zaten problem değil :slight_smile:

İki ayakkabı birbiriyle yarış-antrenman ilişkili ayakkabılar gibi görünüyor o yüzden buraya bilgi yazdım.

3 Beğeni