Huawei Watch Fit 4 Pro VS Huawei Watch Fit 5 Pro

Yaklaşık 4 yıllık uzun bir aradan sonra koşuya tekrar başlama kararı aldım. Kendimi çok zorlamadan, haftada 2-3 kez 3K ile 5K arası kısa ve düzenli mesafeler koşmayı planlıyorum. Benim için şu aşamada en kritik konu, motivasyonumu doğru takip edebilmek adına anlık tempo (pace), süre ve koşulan mesafeyi en az sapma ile en doğru şekilde ölçebilmek.

Şu an iki model arasında kalmış durumdayım ve bütçeme göre güncel fiyatları şu şekilde:

• HUAWEI WATCH FIT 4 Pro: 8.999,00 ₺

• HUAWEI WATCH FIT 5 Pro: 11.499,00 ₺ [1, 2, 3]

Aralarında 2.500 TL gibi bir fiyat farkı var. İki cihazda da çift frekanslı GPS desteği olduğunu biliyorum ancak benim gibi amatör/geri dönen bir koşucu için:

1. Mesafe ve GPS Sapması: Şehir içi binalar arasında veya açık parkurlarda FIT 5 Pro’nun konum doğruluğu ve anlık pace (tempo) verisi, FIT 4 Pro’ya kıyasla aradaki fiyat farkına değecek kadar büyük bir hassasiyet farkı yaratır mı?

2. Sensör ve Nabız Doğruluğu: 4 yıl aradan sonra nabız bölgelerimi (Zone) doğru takip etmek sakatlanmamak adına benim için önemli. FIT 5 Pro ile gelen yeni TruSense sensör mimarisi koşu esnasındaki ani nabız dalgalanmalarını yakalamada FIT 4 Pro’dan bariz şekilde daha mı başarılı?

3. Fiyat/Performans: Haftada 2-3 gün, 3-5K koşacak biri için FIT 4 Pro fazlasıyla yeterli bir yol arkadaşı olur mu, yoksa “almışken güncel teknolojiyi ve yeni sensörleri seç” diyerek bütçeyi zorlamalı mıyım?

Özellikle bu iki seriyi de deneyimlemiş veya Huawei’in bu segmentteki saatleriyle düzenli koşan arkadaşların, mesafe/süre doğruluğu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.

Şimdiden değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim!

Forumdan okuyup anladığım kadarıyla spor yapanlar için GT serisi ağırlıkta , fit serisi spor saati olarak iş görüyor fakat GT kadar tercih edilmiyor.

1 Beğeni

Huawei fitler bir üst sürümle korkunç büyük teknolojik fark yok gibi.7.300TL fiyatla Türkiye garantili mavi renklisi de satılıyor.

Bahsettiğin mesafe ve süreklilik için güzel başlangıç olur,gündelikte de kulanılır ikisi.

1 Beğeni

Ben 4-5 aydır Huawei watch fit 4 kullanıyorum. Harita dahil tüm işimi görüyor. Bu seriyi öneririm

1 Beğeni