Garmin Tri HRM tamiri mümkün mü?

Yaklaşık 3 yıldır severek kullandığım Garmin HRM Tri artık çalışmıyor. Saat bir türlü bağlanmıyor “unable to connect” hatası alıyorum. Önceleri pil bittiğini düşündüm fakat sıkıntı araştırdığım kadarıyla pil değişimi yaparken vidaları çok sıktığım için plastiği çatlatmış ve içerisine sıvı temas ediyor. Youtube da nasıl tamir olunacağı ile ilgili videolar var fakat nerede kim yapabilir bilmiyorum. Baytekin eskisini alıp yenisini belirli bir ücret vererek değişimini teklif ediyor, bu da haliyle maliyetli açıkçası. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar öneride bulunabilirse çok sevineceğim. Sağlıklı günler dilerim.

1 Beğeni

Eskisini alıp yenisini değiştirmedeki fiyat farkı nedir? HRM cihazlarla ilgili forumda konular vrdı, polar h10 1500TL’idi, polar verity sense de bundan 100-200TL fazla.(h9 1000TL civarı)

Sana değişimin maliyetine göre Baytekin durumu değişir.Aynı model için dediğin gibi şurada da benzer şikayet.Yani kronik sorun varsa yine başına gelebilir.

Not1:triatloncuysanız polarların deniz havuz vb durumlarını deneyimlemedim ama kolayca yüzmeye uyumlu mu , polar’ın sayfasından bulunabilir.
Not2:Tamir konusunu cihazı tamamen gözden çıkarıp yenisi ile değişmeyi düşünmediğinizde…Veya tamir ederken cihaz daha da kullanılmaz hale gelip değişime engel olmaması durumunda denemenizi tavsiye ederim.

1 Beğeni

Üst sağ köşede oluyor batarya yazısı karşında olduğunda.Ürünün tamir ücretini de sorabilirsiniz, garanti bitse bile belli bir süre yıla kadar ücreti karşılığı tamir ettirebilirsiniz.Garmin yurtdışına da yazıp bu kronik sorun,iade veya sorunsuzla değişim istiyorum diyebilirsiniz.
Cep telefonu tamircileri veya saat tamircileri bu tarz küçük vidalı durumlarla, söküp takmaklara alışıktır.Sorabilirsiniz.

1 Beğeni

Gönderdiğiniz konuyu incelemiştim. Değişim için güncel fiyattan 400tl civarında bir ıskonto yapılacağını söylediler tabi bu HRM tri için , tabii eğer ellerinde varsa. Bu arada Polar H7 Hrm de var fakat göğüs kemeri artık çok eskidi bu da yeni kemer yeni maliyet. Buna ek olarak aktif olarak artık Garmin kullandığım için Polar’a tekrar dönmek istemiyorum. :slight_smile: işinin erbabı elektronikçi tamir edip iyi bir sonuç elde edilebilir diye düşünmüştüm. Değerli görüşünüz için teşekkürler Fatih.

1 Beğeni

Polar h7 bende de var ve polar pro strap 310tl ye sipariş verdim, şimdi 350tl civarında.400tl indirimle bile garmin triatlon poların en üst modelinden pahalıya gelir.Böyle strapın içine cihazın gömülü olması da sorun oluyor ileride.

1 Beğeni

Hrm tri yoksa da run veya dual’in fiyatı ptoya göre daha uygun ve fiyat teklifi, tamir edilip edilmeme durumu ve tüküteci heyetine ürünün garanti dışında tamir edilememesinden doğal maduretine lişkin başvuru gibi alternatifler de var.

1 Beğeni

Ben de Garmin Tempe sensörünü sakatlandıktan sonra akvaryumda kullandığım için bir ay sonra pert oldu. :slight_smile: İçine giren su devrede biraz korozyona sebep olmuş. Selülozik tiner ile falan temizleyin dediler, temizledim ettim, fırçaladım. Görünürde pek bir şey yok ama sorun çözülmedi. Bataryası bir yıl giden cihaz, şimdi 5 saatte batarya bitiyor uyarısı veriyor. Bir elektronikçi daha detaylı bir temizlik yapabilir belki ama uğraşmadım.

Nabız bantları ek noktaları olduğu için daha da sıkıntı. Bir de tamir için içi açıldığında toplanması zor. Çünkü kısımlar birbirine vida ile değil, tutkal ile sabitlenmiş oluyor. İçini açarken ısıtıp bu tutkalı yumuşatıp açmayı denemek gerekli. Benim gibi kerpeten ile plastiği eğe büke kıra açınca, devreyi tamir etseniz de pek işe yaramıyor sonra.

2 Beğeni

Birebir aynı sorunu geçen haftalarda ben yaşadım. 2019’un Kasım ayında aldığım Garmin Fenix 5s saatin şarjı bitti ve kapandı, şarja takıp açtığımda ise telefonla bağlantısı kesilmiş, saat yüzü değişmiş şekilde açıldı. Ne yaptıysam telefonla eşleştiremedim. Garmin Connect’i komple silip yükledim, saate hard reset attım, başka telefona Garmin Connect yükledim, olmadı. Baytekin, 4000-5000 tl civarında bir ücretle yenisini verebileceklerini iletti. Şu an karar vermedim ne yapacağıma ancak yeni yazılımla çözülür diye düşünüyorum. onu da Baytekin yapar sanırım

1 Beğeni

Saat açılıyor, çalışıyor, garmin connectte bağlanmıyor?Yenisi dediği aynı model yeni saat ise, çalışan saat connecte bağlanmıyor diye 4000-5000 vermek bence manasız. Yenisi dediği 6x 7x gibi üst modelise , o üst model ile 5.x modeli arasındaki fark nedir ki?

Benim polar aylarca bluetooth senkron olmadı, sonra düzeldi.Web kısmından girmeler,telefon saat yeniden başlatmalar, uygulamayı telefona yeniden yüklemeler vs.

Saatten versiyon bilgisine bakıp son güncelleme ile aynı mı kontrol edebilirsiniz .
Pc üzerinden senkron oluyor mu?

2 Beğeni

Cihazı iade edip aynısı için 4000-5000 tl ödemek bana da mantıksız geldi. Bir üst modeli olsa düşünürdüm.

Maalesef :frowning: denemediğim yöntem kalmadı. Eşimin telefonuna bile kurmayı denedim, nafile

1 Beğeni

@yildizerkann Eğer dosyasını bulabiliyorsanız bir önceki sürüme versiyon düşürmeyi deneyebilirsiniz.
Ben o şekilde bir saatimi kurtardığımı hatırlıyorum. Tabi bunu yaptığınızda daha sonra güncellemeleri hep manuel yapmak zorunda kalıyorsunuz (en azından eskiden öyleydi)
Garmin forumlarında yazılım versiyonları bulunabiliyor.Başlık açarsanız yardımcı olan muhakkak çıkacaktır.

Bilgisayara bağladığınızda dosya dizinine girebiliyorsunuz değil mi?

3 Beğeni

Google Çeviri:
Garmin Saatim Doğru Şekilde Tanınmıyor:
Saatiniz Garmin Modu arayüzüne ayarlanmışsa, “MTP modunu kullan” istendiğinde Evet’i seçin.
Saatinizin temas noktalarında bulunan tüm kalıntıları temizleyin
Saati kapatıp açın
Varsa farklı bir USB kablosu deneyin
Farklı bir USB bağlantı noktası deneyin
USB hub’ına değil, doğrudan bilgisayara veya dizüstü bilgisayara bağlı olduğunuzdan emin olun
bilgisayarı yeniden başlat
Saati görmeyen Garmin uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyin
Bir dakika sonra hala tanınmıyorsa, Garmin’i takmaya zorlamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir.

Bir Garmin’i sürücü olarak takmaya zorlama
Aşağıdaki adımları tamamlamadan önce pilin şarj edildiğinden emin olun

Garmin’i bilgisayardan ayırın ve Garmin’in kapalı olduğundan emin olun
Başlat/Durdur düğmesini basılı tutun
Saati bilgisayara takın
Başlat/Durdur’u en az 30 saniye basılı tutmaya devam edin
Başlat/durdur bırak
Saat şimdi normal şekilde çalışmalıdır.

1 Beğeni

merhaba. bazı firmalar çeşitli ürünlere ait sık kırılan/bozulan parçaları 3D printerda üretip satarak yedek parça desteği sağlıyorlar. sıkıntı mekanik ise bu çözüm olabilir. kulak üstü kulaklığımın yan destek parçası kırılmıştı, garanti kapsamı dışında olduğu için çok canım sıkılmıştı yenisini alacam diye. sonra internette 3D yedek parça satan yerler gördüm. aldım, kullanıyorum. çok da sağlam yani.
bir araştırın isterseniz.

3 Beğeni

Vay çok iyi bilgi. Teşekkürler