Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail 2022

Uzun Etap organizasyonu Garmin sponsorluğunda 19-21 Ağustos tarihleri arası 6.'sı düzenlenen Runfire Salt Lake Ultra Trail yarışları bu akşam 100 mil yarışı ile 18:00’da başladı.

100 mil yarışıyla ilgili bazı istatistikler:

  1. 100 milde katıldıkları 3 yarışı birinci bitiren Ferhat Semiz (3 yıl peşpeşe) ve Vesile Yılmaz Anatca bu yarışta yok.

  2. Bugüne kadar yapılan 5 yarışın son 4’üne katılıp (ilk yarışta yokmuş) yarışı tamamlayan Mecit Çelebi bu yarışta da yer almakta, harika istikrar bu mesafede.

  3. 100 mil yarışında 37 katılımcı var. 80k yarışında katılımcı sayısı 35, neredeyse aynı. Önceki yılların bitiren sayıları:

chartfinisher

4.Geçen yıl yarışı bitiren 13 kişiden 6’sı 37 kişilik yarış listesinde var.

5.İznik Ultra Maraton 160k birincisi Salih Bulut da bu yarışta, stravada bir yoruma verdiği cevapta amacı yarışı bitirmek.

Tüm mesafelerde yarışan herkese başarılar, yolunda koşular.

16 Beğeni

Canlı sonuçlar:

https://www.racetecresults.com/results.aspx?CId=19782&RId=65&EId=1&dt=0&so=1&st=ftMoPu6Snp0qUzaUyjjOZhBDKd1A1z5cE5vtUNEqjYk%3D

40 ve 80k yarışları da başlamış, aynı bağlantıdan sonuçlar izlenebilir.

3 Beğeni

Çok güzel bir yarış oluyor, devam edenler için en kötü saatler başladı. Öğleden sonraya kalanlar olursa güneşle beraber rüzgar da çok etkili oluyor :exploding_head: ben de orada gürhan akdağ ile 100 milde olmayı isterdim ama olmadı bu sene. (Temmuz ayında bebek gelince :grimacing:)

2 Beğeni

Gün sonunda bir sıralama vermek gerek, o koşullarda yarışmak katılmak başlı başına cesaret.

80km yarışı daha da çekişmeli, 8 saat altında 2 sonuç vardı bugüne kadar…Bu yarışla yenileri eklenebilir.

Ve 100mil parkur rekoru geliyor Salih Bulut’tan son 10km.Yaklaşık 1 saat geliştirmiş olacak, son 10km 70dk koşarsa 17saatin saniyelerle altında bir derece gelmiş oluyor. Amaç bitirmek.

Ne kadar hızlı olunursa @runforrestrun o socağa maruz kalma süresi azalıyor.Gürhan Akdağ 120km çanta alanında yenilenip son 40’a başlar, sonrası güneş rüzgar ve mücadele.

Not:17.03.10 ile 100mil yeni parkur rekoru ile biter.Kürsü veya parkur rekoru gibi stres ile yüklenmeden, güneş yükselmeden bitirme amacı Salih’in iyi işledi (tabiiki yapılan onca antrenman, emeğin sonucu).Yarış ve mücadele devam etmekte.

Not:Mehmet Osman Döner tempo ve 150km geçişinden yola çıkarak, bugüne kadar 100mili 19 saatin altında bitiren 4.kişi olacak gibi.18.28.45 ile yarışı 2. bitirdi.

6 Beğeni

100 mil yarışında çift olarak koşan var, 55 ve 57 yalarında.İsmet Acar ve Süreyya Acar. İsmet beyin DUV istatistiği 2019 yılında başlıyor ve 2021-2022 de 4 ultra yarışı beraber bitiriyorlar.

Koşu geçmişleribi bilmiyorum ama 50 yaşından sonra ultraya başlamak tamamlamak, bir hikayesi vardır :nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet:

3 Beğeni

Selamlar bende kendi çapımda 10K kategori 2. si oldum. İlk kez koştuğum Parkur. Hiç yükselti yok dümdüz diye 45 dk altında bitiririm diye hesap ediyordum ama öyle değilmiş bir yandan güneş bir yandan ayakkabı tabanında biriken tuz. 52 dk da zor bitirdim. Parkur boyunca nabız 165 altına düşmedi

6 Beğeni

@herdogdu tebrikler, başka bir yarışta ıslak zemin, başkasında mesafe, su toplama;her yıl parkur aynı olsa bile tuz farklı, zemin farklı demişlerdi tv’de birkaç gün önce. Seneye belki de 20km, nasip.

80km
Hilmi Güven 07:46:34 (en hızlı 2. derece)

Umut Çavuşoğlu 08:06:36 (2. ultrasında -yanılıyorum belki- süper tempo)

Albert Mora Murciano 08:27:38 (2. ultrasında -yanılıyorum belki- İspanyol’un ilk kürsüsü)

100 milde 7 kadın koşucu 24 saattir devam ediyor (10 dakika sonra):clap:

2 Beğeni

100 mil kadınlar ilk 3
Süreyya Acar 26:15:57
Sevil Toker 26:29:52
Beste Gün Aslan 27:00:47

Tüm koşanlar ve 29 saattir halen koşmaya devam eden 7 kişi için :clap:

3 Beğeni

Katılanlara, bitirenlere, bitiremeyenlere tebrikler.

Benim burada merak ettiğim, bu yarışı koşanlar ne kadar sıvı tüketiyor bu yarış boyunca? Şahinyurdu 35K’da ben 3.5 litre civarı bir şey tüketmiştim. İkinci suluğum olsa daha fazla tüketirdim. Ida Half Ultra’da ise biraz soğuğun etkisi biraz yağmurun, daha çok da salaklığımın etkisiyle, daha bile az tüketmiştim.
100 mil ya da 80K geçtim 10K bile yaz koşullarında kolay değil. Bitirenler ne kadar sıvı tüketti acaba katıldıkları mesafelerde? :slight_smile:

3 Beğeni

Bitirenlerin cevabını ben de merak ediyorum, şu yarış raporu bu yıl Alanya ultra maratonunda çok net değerler vermiş sıvı tüketimi konusunda.

2 Beğeni

Merhaba, 40K koştum, 4 saatte 5 litreye yakın sıvı aldım. 2018 de parkur biraz daha değişikti, 5.30 saatte 10litreyi geçmişti.

Bu sene sabah saatleri serindi, son 10km sıcaklık aniden artıp iyice vurdu.

5 Beğeni

İki değer de iyiymiş. Daha fazla su içmem gerektiğini görüyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba. 10K Boyunca Şahsen Hiç Su Tüketmedim İhtiyaç Duymadım. Sanırım Günde 4lt su tüketiyorum. Yarış Haftası Günde 5lt ye çıkardım. Bunun Etkisi Olabilir.

Ama Şu da var. Gördüğüm kadarıyla yarışı ilk on sırada bitirenlerin yarış sırasında su tükettiğini pek görmedim.

1 Beğeni

10K’da ihtiyaç olmayabilir. Ben de o mesafelerde su tüketmiyorum, normal 21K’larımı da susuz yapıyordum, sonradan bir 800 ml suluk hazırlayıp arada yudumlanmaya başladım.

1 Beğeni

Merhabalar,
Ben yarışı son bitiren kişiyim :slight_smile: . 1.80m, 90kg ve maalesef düzenli antrenman yapamamış bir durumda yarıştım. Koşmak; özellikle son 40-50km benim için mümkün olmadı. Ufak tefek 1-2 sıkıntı yaşamış olsam da bırakmamı gerektirecek büyük bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Gece saat 3.30’da; toplam 33.5 saatte yarışı bitirdim. Amacım da gerçekten(!) buydu; parkur rekoru gelmedi :slight_smile:

Su tüketimi konusuna gelince… Benim durumum genele göre biraz faklıdır diye tahmin ediyorum. Gün içinde de aşırı terleyen bir insan olduğum için yarışlarda da fazlasıyla terliyorum. Bu yarışta her 10K’da 1 CP’ye (veya dropbag’e) geliyorsunuz. Burada üzerimdeki 2 adet 500ml’lik suluklarımı dolduruyordum. Nadiren birinde çok az kalmış olabiliyor. Özetle 15L suyu parkurda tükettiğim söylenebilir. Her CP’de içtiğim, buna ek olarak en az 0.5L soda, su, ayran, kola, meyvesuyu içeceklerinden de içtiğim hesap edilince; toplamda en az 8L daha sıvı aldığım anlaşılıyor. Yani toplamda 33 saat boyunca 23L sıvı tüketmişim. Ancak fazlası vardır, eksiği yoktur.

Tabiki ben performans sporcusu değilim. Unumu eleyip eleğimi asmış durumda olduğum için bu istatistikler yarışı alt limitinde bitirebilme durumunda değerlendirilmelidir. CP’lerdeki beslenme stratejisi ise Ultra yarışlarda en kritik konulardan biri. Yarış boyunca 10’dan fazla tuz hapı (salt-stick) ve 6-7 adet de enerji jel tükettim. CP’lerde de haşlanmış patates ve muz; düzenli yediğim ve önerdiğim kritik detaylar.

Seneye sorunsuz bir hazırlık sürecim olursa; aynı parkuru aynı bünyeyle ama hazırlıklı şekilde kaç saatte koşabileceğime bakmayı hedefliyorum. Kapadokya 119K’yı da bu kapsamda deneyeceğim. Bakalım oradaki istatistiklerim nasıl olacak? Etkinlik sonrası detayları yine seve seve paylaşmak isterim.

Erdem ERDAĞ

18 Beğeni

Cesaretiniz için tebrik ederim, 33 saat koştuktan sonra tekrar katılmayı düşünmek… Ayağınıza sağlık.

4 Beğeni

Tebrik ederim. Ben daha hala öyle olsa böyle olur düşüncelerinden sıyrılamamış biri olarak kararlılığınız ve azminiz karşısında etkilendiğimi belirtmeliyim.
Bu vesileyle katılan herkese tebrikler.

3 Beğeni

@eerdag bence o mesafeyi koşmayı düşünmek bile başlı başına stres nedeni. 110km’den sonra 120.km’de ( 40 ve 80. kilometreler de dahil) çantayı alıp bırakana tek söz Tebrikler olur.
Parkur rekorunda güneşe 3 saat maruz kalıp yüksek tempo koşulurken, 24 - 30 saat üzerinde 12 saat güneşte mücadele. Su içmekten bıkma ihtimali,yorgunluk,sıcak,tuz . Seneye niyetlenmek.
Şu cümle tüm genele;
Yeri geldiğinde büyük ağrı, güneş çarpması, zorlanma, çarpıntı, bunaltı vs durumlarında muhakkak yarışı bırakıp varsa sağlık kontrolüne gitmeli .
Sağlıklı keyifli koşular ve Tebrikler :nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet::running_man::clap:

5 Beğeni

Merhabalar Tuğrul Bey,
Teşekkür ederim, böyle dönütler almak gerçekten çok güzel. Biraz deli cesareti diyebiliriz. Lakin akıllı adam işi değil bence :slight_smile:
Sağlıklı, sporlu günler dilerim.

1 Beğeni

Çok teşekkürker Koray Bey,
Denedik, oldu. Başlamak gerçekten bitirmenin yarısı… Katılan herkesi bu vesile ile tebrik etmek isterim. Parkurda beraber koştuğumuz tüm arkadaşlarım da çok başarılı ve azimli kişilerdi. Bitirenler zaten takdiri haketti; ancak bir sebepten bitiremeyen herkesi de bu vesileyle tebrik etmek isterim.
Selamlar.

1 Beğeni