Düz koşu ve patlayıcı koşumu nasıl geliştirebilirim

Merhaba, pinlenmiş olan yeni başlayanlar konusunu gördüm, fakat sadece başlıktaki konuda tecrübesi olanların cevaplarını görmek istedim. Sanırım Skechers’ın sitesinden görmüştüm; yeni başlayanlar için işte başta 3dk yürüyüş 5dk koşu, sonra 3dk yürüyüş 7dk koşu diyerek artıyor. Bugün daha ilk günüm ve ben 3-5dk yürüyüş 3dk koşu’yu yaparken bile zorlandım. (7-8 set yaptım galiba) Biraz kilomda var fazladan. Adidas duramo speed giyiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

1 Beğeni

Kusura bakmayın bilmiyordum. Yaşım 18, BMI yağ oranıyla aynı şeyse 26, profesyonel veya amatör bir spor geçmişim yok sadece herkes gibi ortaokul zamanlarında yazıldığım yüzme futbol gibi kurslar var. Ama daha önce bunun gibi kendimce koşmuştum ve spor salonuna gittim.

Bugün spor salonuna tekrardan başlayacağım. (Haftada 3 gün spor salonu ve yapabilirsem akşamı kalistenik, kalan 4 dinlenme gününde de sadece koşu, ip atlama yapma hedefim var.)

Hedeflenen mesafeye de şimdilik 10km diyebilirim.

Benim amacım kilo vermek, fit olmak (bir yandan kaslanmak) ve ileride yazılacağım kurslar için ve vücut görünümüm için kendimi geliştirmek. Ayrıca koşmayı da zorlansamda seviyorum diyebilirim. Umarım anlatabilmişimdir, teşekkür ederim.

1 Beğeni

Buna göre benim bmı’m 96/(1.86)^2’den 27,74 ve evet bir süredir fazla kilolu sınıfındayım :D.

Aslında ramazan ayında diyet yapmıştım fakat sonra geri başlamıştım. Şuanda tekrar başladım, 16/8 aralıklı orucuyla beraber sağlıklı besleniyorum. (FatSecret kullanıyorum ama genelde yazmayı unutuyorum .d)

Aerobik ve Zone 2 terimlerini yeni duyuyorum ama bakacağım. Sprint’i sorma sebebim ise patlayıcı güç o şekilde gelişiyor olarak düşündüğüm içindi.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :).

3 Beğeni

Şu gençlik ateşinden azcık bende de olsa…

Önce ne istediğine karar vermeni öneririm. Kilo vermek mi? Kuvvet antrenmanları mı? Koşu sürelerini ve mesafelerini arttırmak mı? Hangisi?

Hepsini aynı anda istersen dağılabilirsin. Dikkatini tek bir yöne topla. Onu başar ya da bi yere kadar ilerle. Sonra değiştir.

Kolaylıklar..

7 Beğeni

Teşekkür ederim fakat amacım hepsini aynı anda yapmak ve yapabileceğimi düşünüyorum. Zaten spor salonu ve kardiyoyu farklı günlerde yapacaktım aynı şey. Sadece hiit veya liss yerine koşu :).

Tamamen katiliyorum. Bir kisiye su agaca kadar kos ve geri don derseniz bir hedef vermis olursunuz o kisi oraya kosup geri gelir. Ama bir hedef vermeden kos bakalim derseniz bir sure kosar, hedefi olmadigi icin birakir.

Sayin @Osma ‘nin dedigi gibi belirli bir yone odaklanma basarinin daha cabuk gelmesini saglayacaktir.

3 Beğeni

Hepinize teşekkür ederim değerli bilgilerinizle bana motivasyon oldunuz.

Merak ettiğim bir kaç şey var:

Koşu bandı konusunda da önceden duyduğuma göre koşu bandı gerçek yol kadar verimli olmuyor. Doğru mu bilmiyorum ama önceden de spor salonuna gittiğim zaman hızı artırmama rağmen koşu bandında 15 dakika aralıksız koşabilirken düz yolda 5 dakika anca koşabiliyorum.

Şimdilik başlangıç için 1 ay full body yapacağım ve ardından 5x5’e geçeceğim. Bu yüzden haftanın üç günü spor salonunda, kalan günlerde de en az 3 gün koşmak istediğimi söylemiştim. Kasların en az bir gün dinlenmesi gerektiğini biliyoruz. O halde hiç bacak çalışmamalı veya ertesi günü koşmamalı mıyım? Yanlışlıkla zorlayıp kaza geçirmek istemem. Şimdiden teşekkürler.