Yarış tam tahmin ettiğim gibi vadinin içinde, trafiğe hiç çıkmadan 2.5k in 2.5k çık şeklinde koşuldu. Burada istenirse aynı şekilde 5in 5çık 10k da yapılabilir. Katılım fena değildi ama birçok koşucunun farklı yarışlarda oldukları için gelmediklerini biliyorum. Devam edilirse civar bölgeler dahil çok çok daha fazla katılım olacaktır.
Yokuşun da başlangıcı olan dönüş noktasında su istasyonu vardı. Madalyalar, formalar verildi. Çocuklar koştu, eğlendi. Çip yoktu ama nasıl yaptılar bilmiyorum, bir şekilde göğüs numaralarıyla sonuçlar tutuldu ve tüm yaş kategorilerine kürsüler verildi. Yani kısaca İstanbul’da para verip katıldığımız yarışlardan ben pek bir fark göremedim.
Pozitif spliti daha önce hiç denememiştim. Bunu tecrübe etme şansım oldu. Çok hızlı çıkıp dönüşte bir şekilde tutunmaya karar verdim. 3k sonuna kadar sub20 temposunu korudum ama son 2km’de 5 pace’e yaklaşınca sub20 için bütün kazanımları da kaybetmiş oldum. 20:50’de gelerek genel 5 yaş kategorisinde 1. oldum. İlk kez kürsü heyecanını yaşadım
Organizasyonu bugünkü katılım tatmin etti mi bilmiyorum ama ben bölge potansiyelinin çok daha fazla olduğunu biliyorum. Umarım umarım umarım lokal bir yarış koşmak için 1, 5, 10 seneler daha beklemeyiz.
Devamının gelmesi dileğiyle. Herkesin emeğine sağlık
Şimdi İstanbul Maratonuna kadar tüm tuşlara basıp toparlanma zamanı.
Deneyimli koşucuları tatmin etmese de çocukların eğlendiği, profesyonel sporcu olmadan kendi hızında koşup kürsü yapılan bir yarıştı. Su dışında bir dağıtım olmadı. Parkur tamamen beton zemin idi, 2.5km dönüşten sonra, hep artarak devam eden yokuş tırmandık.
Ödül yoktu, Beylikdüzü belediyesi biraz zayıf kaldığını ifade etmeliyim. Üstelik ilk organizasyon olmamasına rağmen. Umarım geri dönüşler dikkate alınır ve geliştirme noktasında hareketlilik sağlanır.
Katılan ve destek veren herkese saygı ve selamlar.
Belediyenin konudan haberi olduğunu sanmıyorum. Yanlış anlamadıysam, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bir organizasyon firması aracılığıyla düzenledi yarışı. Firmanın yanında ek olarak destek olan klüpler de var.