Babadağ Ultra Trail Fethiye/Ölüdeniz Bir Sky Yarışı

https://babadagultra.com/galeri/

27-28-29 Ekim
0-1965 mt yüksekliğe ulaşan bir Sky tırmanma ve iniş yarışı geliyor
Koşu tutkunları unutulmaz bir yarış için hazırmısınız?

Babadağ Ultra Maratonu, dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Ölüdeniz’de gerçekleşmektedir. Bu heyecan verici etkinlik, doğanın muhteşem güzellikleri eşliğinde koşu tutkunlarına unutulmaz bir heyecan sunmaktadır. Maratonda beş farklı parkur bulunmaktadır, her biri benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

5K Ölüdeniz Run Parkuru: Belcekız sahilinde, türkuaz renkteki denizin eşliğinde koşulan bu parkur, kısa mesafesiyle hem deneyimli koşuculara hem de yeni başlayanlara hitap etmektedir. Sahilde koşarken Ölüdeniz’in büyüleyici manzarasının keyfini çıkaracaksınız.

14K Kayaköy History Run Parkuru: Bu parkur, sizi Kayaköy’ün tarihi güzelliklerine götürerek binlerce yıllık Likya yolunun Ölüdeniz-Kayaköy etabında koşma fırsatı sunmaktadır. Kayaköyün Tarihi ve doğal güzellikleri arasında koşarken, kendinizi geçmişin gizemli dünyasında bulacaksınız.

14K Skyrunning Dragon Run Parkuru: Bu zorlu parkur, deniz seviyesinden 1950 metreye kadar tırmanışları içeren bir etaptır. Ölüdeniz’in muhteşem güzelliği, bu zorlu parkurda size sürekli eşlik edecektir. Skyrunning Dragon Run ile sınırlarınızı zorlarken, doğanın büyüleyici atmosferini damarlarınızda hissedeceksiniz.

24K Ölüdeniz Downhill Parkuru: 1950 metreden deniz seviyesine koşulan bu parkur, Türkiye’de bir ilktir. Sert eğimlere sahip olmayan parkur, koşulabilir toprak yollar ve patikalardan oluşmaktadır. Bu heyecan verici parkurda koşarken, doğanın kucağından Ölüdeniz’e doğru inanılmaz bir yolculuk yapacaksınız.

60K Babadağ Ultra Parkuru: Bu parkur, diğer dört parkuru birleştirerek hepsini bir arada koşmak isteyenler için hazırlanmıştır. Zorlu bir parkur olan Babadağ Ultra, gerçek bir meydan okuma sunmaktadır. İyi bir hazırlık ve dayanıklılık gerektiren bu parkurda, sınırlarınızı zorlayacak ve unutulmaz bir deneyim yaşayacaksınız.

İsteyen koşucular iki gün üst üste farklı parkurda koşma seçeneğine sahip olacaklar. 28 Ekim’de, 14K kayaköy History Run veya 15K Skyrunning Dragon parkurlarını koşup, 29 Ekim tarihinde 5K Ölüdeniz Run veya 24K Downhill Ölüdeniz parkurunu koşma zevkini tadabilirler.

7 Beğeni

Yarışımıza herkesi bekleriz

5 Beğeni



2 Beğeni

Elinize saglik, umarim her sey yolunda gider ve guzel bir yaris olur. Sonbahar zamani uygun olursam katilmak isterim.

Yalniz instagram sayfasinda gorunen parkurlar ya cok kisa ya cok uzun. 30km civari orta mesafeli bir parkur daha olsa katilim ciddi oranda artar.

2 Beğeni

BabadagEpicTrail olacaktı 2 sene önce, bir anda kayboldu ortadan. (sitesi hala duruyor hatta)

Umarım keyifle gerçekleşir, çok ciddi bir sky yarışı olacaktır babadağ.

1 Beğeni

Site linkini paylaşabilir misiniz? Babadağ Ultra yazınca 2021 tarihli bir yarış sitesi açılıyor.

2 Beğeni

www.babadagultra.com
henüz sayfa yapım aşamasında en kısa zamanda kayıtlar açılacaktır.

1 Beğeni

0-1965 mt ye tırmanma
1965-0 mt ye iniş
ve iki ayrı yarışımız daha olacak yakında websayfamızda tüm detaylara kavuşacaksınız
festival havasında bir yarış organize etmeye sevdasındayız. katılım nekadar çok olursa tabi daha iyi olacak
konaklama ve sosyal imkanların bolca olduğu bir noktadayız.
ve Fethiye’ye ulaşım gayet kolay . ilgi için teşekkür ederiz

3 Beğeni

Kayıtların açılmasını bekliyorum :v:

Skyrace kısmı ile ilgili bilgileri heyecanla bekliyorum

Rota gpx verileri paylaşılsa gelecek ay fethiyede olacağım,parkuru test etme fırsatım olur.

Sayfamız aktif olmuştur. tüm dilediğiniz bilgilere oradan ulaşabileceksiniz.
ilgi ve alakanız için teşekkür ederiz

1 Beğeni





3 Beğeni

Yarış öncesi Parkur tanıtım organizasyonu yapacak mısınız?

1 Beğeni

Tabii gerekli olan tüm tanıtım yapılacak. Henüz taze bir organizasyon aşama aşama açılım yapacağıız

kayıtlarımız açıılmıştır.
yeni yarışımızda güzel bir organizasyon olması için tüm enerjimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Babadağ Ultra Trail kayıt linki

1 Beğeni

21 likes, 0 comments - babadagultratrail on August 1, 2023: "(Scroll down for Eng) 2 şanslı Babadağ Ultra katılımcımıza ve Genel Klasman

2 şanslı Babadağ Ultra katılımcımıza ve Genel Klasman’da derece yapan 1 sporcumuza @dragonparagliding ile yamaç paraşütü uçuşu hediye! Detaylar aşağıda :point_down:t3:
.
.
:parachute: 14-15-24 ve 60 K parkurlarına kesin kayıt yaptıran ilk 200 katılımcımız arasından yapacağımız kura ile seçilecek 2 kişiye ve 5-14-15-24 ve 60 K parkurlarının tüm genel klasman derecesi yapan sporcuları arasından kura ile belirlenecek 1 katılımcımıza eşsiz bir deneyim yaşayacakları, koştukları parkurları gökyüzünden görecekleri yamaç paraşütü uçuşu hediye edilecek. Dünyanın gözde yamaç paraşütü noktası Babadağ/Ölüdeniz’de tecrübeli pilotlarla bu anları yaşama ayrıcalığını tadacaklar. :sunny::mountain:
*Kura ile belirlenecek 2 talihlimiz uçuşlarını yarış haftasonu gerçekleştirecektir. Genel Klasman talihlimiz 31.12.2023 tarihine kadar hakkını kullanabilir.

2 Beğeni

DOWNHILL BABADAĞ - ÖLÜDENİZ

ÖLÜDENİZ-KAYAKÖY-BABADAĞ ZİRVE1965 MT

ÖLÜDENİZ - KAYAKÖY- ÖLÜDENİZ

O zaman gelsin videosu …

16 Beğeni

60K parkurundaydım. Bence ülkemizin en görsel parkurlarından biri. Ancak ilgi ve katılım o nispette olmadı sanki. Sebebi Kapadokya Ultra ve İstanbul Maratonuna yakın olması olabilir.
Parkur, sivri kayalar ve taşlık olması nedeniyle ve zorluydu. İnişler, çıkışlar kadar yavaş oldu. Kilometreler çok yavaş aktı ve 61K yı 12 saatte bitirebildim. Single patika oranı gerçekten çok yüksekti. Koşu boyunca hep bir geniş görüş alanı ve manzara bize eşlik etti.
Koşu sırasında, cplerdeki gönüllü arkadaşların ilgisi üst düzeydeydi. Alkışlarla karşılanıp uğurlandık. CP ler bana göre oldukça zengindi. Bazı cp lerde lokum ve baklava dahi vardı. Ayrıca plastik bardağımı kullanabildiğim içinde çok memnun oldum. Diğer pek çok organizasyonun aksine su ve kola büyük şişelerdeydi. Biz bir kaç gün önce gelip, sonunda koşu olan güzel bir deniz tatili yapmış olduk. Çok keyif aldım.

9 Beğeni