Atletizm/Yol Yarışı/Ultramaraton Yayın Akışı ve Hatırlatıcı [Sürekli güncellenir]

1 ve 2 …3 ve 4 …5 ve 6…6 ve 7…Çok yakın.
1.5km

Sonuç:

2 Beğeni

Süper bir Pist,
24 saat yarışı düzenlenmesi için bütün şartlar müsaitti bana göre…
Amerikalılar Ultramaraton, 24 saat düzenlenmesinde ve koşulmasında daha doğru hareketleri yapıyorlar bence…

1 Beğeni

Kilian denemesini izlemek ne kadar sıkıcıysa bu da aksine bir o kadar keyifliydi. Amerikalılar ya da bu yarışı organize eden ve sunucu Jamil ve yarışı kazanan kardeşi Nick Coury’nin kurucusu oldukları Aravaipan Running bu işi gerçekten biliyor. Anlatıcının iyi bir koşucu olması da ayrı bir zevk katıyor; geçen seneki yarıştaki koşucuların zaman/mil grafiği üzerinden resmen yarışı okudu, koşucu nerede yürümüş, nerede dinlenmiş vs. Sunucular eğlenceli adamlar, konuklar keyifli tipler (Camille Herron mesela, ne rahat insan, bayıldım), crewdan hakemlerine kadar herkes tadını çıkarıyor, işlerini dans ederek yapıyorlar, koşucular da farklı değil tabi. Kouros’u hayal ediyorum bu ortamda; Onun gibi koşuyu ve kazanmayı ölüm kalım meselesi olarak gören birini bu dünyada hayal etmek zor. Onun da mutsuzluğunun/huysuzluğunun temelinde bu yeni dünyada işlerin eskisi kadar ciddiye alınmıyor olması olabilir.

Bir de tuhaf bir his; yarışın sonlarında çoğu zaten erkenden bırakmış çadırlarında dinlenirken, kimisi iki büklüm giderken, kimisi resmen uyur gezer modunda, bazısı adım bile atmakta zorlanırken orada olmak konusunda müthiş bir istek doğdu bende. 24 saat yarışlarını hayal ederken “aralarda dinlenerek, gerektiğinde yürüyerek, sık sık beslenerek ve kaybolma/başıma bir şey gelme riski olmayan, destek ekiplerinin hemen yanıbaşımda olduğu 400 metrelik bir alanda 24 saat boyunca 6-7 pacele koşmak çok zor olmasa gerek” gibi bir düşünce oluşuyor kafamda ve sırf bunun ne kadar yanlış olduğunu ve 24 saat koşmanın gerçekte ne anlama geldiğini anlayabilmek için böyle bir yarışı denemeyi çok isterdim.
Koşmakla ilgili en güzel şeyler böyle zaten; yaşamayan anlamıyor, yaşamayana da anlatamıyorsun. Anlayabilmek için de yaşamak istiyor ve bedelini aylarca fedakarlıklarla ve bazen acı çekerek yaptığın antrenmanlarla ödüyorsun.

4 Beğeni

6 Aralık 2020 Valencia maraton 5.si Reuben Kiprop KIPYEGO tam 1 yıl önce Abu Dhabi’de pacer olduğu yarışı birinci bitirmiş.
Geçen sene 2saat 4dk40sn,
Geçen hafta 2 saat 4dk12sn.

2 Beğeni

Akla hemen su geliyor :wink:

1 Beğeni

Sayfasında belirtildiği gibi, 100km rekor denemesi “Hoka project carbon 2” bugün Türkiye saati 16.50’de (16.50’de canlı yayın başlıyormuş, koşu değil).2 saatten az kaldı.

1 Beğeni

Salon yarışları arttı,rekorlar geliyor.Maraton özleyenler Sevilya’ya davetli, 5.000m yol yarışı rekoru gelişecek mi diyenler Monaco’ya davetli.İkisi de 14 Şubat 2021, sevgililer günü.
TV, YouTube yayını var mı, Sevilya’yı bulamadım ama şu haber dikkati Monaco’ya çeker. Rekor gelirse haberi de düşer.
Joshua Cheptege 13’ünde kır koşusu, 14’ünde 5k yol,15’inde de maaşı alır (15’i espri)


(Monaco’yu Fas olarak algıladı kafam)
2 Beğeni

YouTube UfEwYGVNbw
(R’den sonra boşluk olmayacak, tv’ye aktarım veya YouTube’da açmak için bağlantı görünmesi amacıyla)

5km yol yarışı, pazar.Canlı YouTube yayını.
11.45’de YouTube yayını başlıyor, yarışta yakin bir saattedir.

4 Beğeni

Kadınlar 5km yol koşu rekoru mu geldi, 14:44 Beatrice Chepkoech.

1 Beğeni

14:44 diye yazdılar ama, 14:43’tür, herhalde düzeltilecek. 14:44 zaten dünya rekoruydu.! Başka yerlerde 14:43 yazdılar.
image

1 Beğeni

Buralar cok karisti. Bildigim kadariyla Sifan Hassan da Monaco’da kosmutu ama 2019’daki kadinlarin ayri kostugu bir yaristi. Bu sefer karisik kosuldu. 1 sn fark ve erkek pacer (dikkat ettiyseniz beyazli adam -Luuk Maas- takin altindan gecmedi). Kadinlar rekorlari iyice corba oldu. Mesela maraton rekoru ayri ayri takip ediliyor artik. Bunun bir standardi olsa iyi olur; mesela dersin ki “artik karisik kosulmayacak”, olur biter.

Edit: Gerci karisik icin olan rekoru da kirmis, o daha yavasmis. Iste dedim ya karisik isler.

2 Beğeni

Evet, bir tuhaflık var. Mesela worldathletics.org’ta kadınlar yol koşusu dünya rekorunu bulamadım. Oysa anasayfada rekorun haberi var. Anasayfada haber var, ama rekor neydi diye aramaya kalksanız filtreleme seçeneklerinde 5K Road seçeneği bile yok. Letesenbey Gidey’in pistteki rekoru da yok, acaba niye yok. Bir tuhaf.

1 Beğeni

Women’s-only ve Mixed gender diye iki tür olmuş.Joshua Cheptegei de belki mixed gender rekorunu kırmıştır :slightly_smiling_face:Sonuçta erkek ve kadınlar aynı başladı.
(Mx: mixed gender race.
Wo: women only race.
demişler)

@adilB şurada gözükmekte:
World Athletics

1 Beğeni

Rekorlar hemen resmilesmiyor. Uzunca bir sure aliyor tum detaylari incelemek (doping kontrolleri, pist kayitlari vs). O nedenle uzun sure “under review” statusunde kalir.

3 Beğeni

Try Spor Yıldız elmas lig canli yayini, şimdi.
(Florence 2021)

1500m kadınlar harika koşu ve rekabet.

5000m’deJakob Ingebrigtsen kazandı.5000m Avrupa rekorunu kırdı 12:48.45.

6 Beğeni
6 Beğeni

Sifan Hassan’ın kazandığı ve Kipyegon ile rekabet içinde koşulan yarış ( rekor ve çizgi teknolojisinden yorulup rekabet görmek isteyenlere)

5 Beğeni

Taggart VanEtten pistte 100 mil rekor denemesi icin live feed olacak

https://www.youtube.com/c/SteepLifeMedia

9 Beğeni

Google’ı doğru kullanıyorsam bugün Türkiye saati ile 16.30’da rekor denemesi yayını başlayacak. Taggart 100 mil dünya rekoruna ulaşabilirse 12 saat dünya rekorunu da deneyecek.

2 Beğeni

Yayın başladı.Pist 3-4 kulvarlı kapalı alan.Nem belli seviyeye ayarlanabiliyor anladığım, yüzde 35 ve kuru.Öncesinde koşanlar vardı.

1 Beğeni