Antibiyotik kullanımı hakkında

Forum üyesi arkadaşlara saygılarımı sunarım. İdrar yolları enfeksiyonu yüzünden kullandığım tavanız adlı antibiyotik, tüm koşu düzenimi alt üst etti. .21 gün kullanılması gereken bu ilaç daha ilk haftadan koşmamı engelliyor, yıllardır hiç 10 km bin altına düşmeyen antrenmanlar gitti yetine 2.km de bırakmak zorunda kaldığım, bacagayssplanan ağrılı antrenmanlar geldi. Umarım bu ilacı bırakınca eski halime dönerim.Bu antibiyotik yan etki olarak kas zayıflığı, aşil tendonu kopması, kas dokusunun kemiğe baglantisinda kopmalar olarak yet alıyor.Netice olarak ntibiyotik kullanma konusunda çok dikkatli olalım, mümkünse uzak kalalım .Herkese sağlıklı keyifli koşular dilerim.

7 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun. 3 hafta kaybolsa bile sağlık olsun.Tedavi öncelikli. Kaslarda zayıflamayı bilerek sonraki süreçte koşuya temkinli dikkatli sürdürmek bir süre için gerekebilir.

Eklemeden geçemedim;yan etkileri rahatsız edecek düzeydeyse, prospektüste yazan etkilerde dediği gibi doktorunuzla görüşmekten, söylemekten çekinmeyin.Kimine yan etkisi olmayan ilaç kimine yan etkisi çok olabilir.Tekrar geçmiş olsun.

1 Beğeni

Önce sağlığınıza kavuşunda gerisi toparlanır yavaş yavaş.Acil şifalar olsun.

3 Beğeni

Merhabalar,

Gectiğimiz hafta sağlık sebebiyle antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Kullanımın son günü hep koştuğum rotada ve pace değerinde çıkan ortalama nabzım nerdeyse 10 bpm daha yüksekti. Tek sebebi antibiyotik değil elbette ama dün yaptığım koşuda değerlerin yavaş yavaş normale inmeye başladığını gördüm.

Sağlık durumu ve kullanılan ilaçlar cidden çok farklı performans indikatörleri olabiliyor sanırım.

2 Beğeni

ben de 2019’da iki tane ciddi ameliyat gecirmistim ust uste…ikincisinden sonra cok yuksek dozda antibiyotik kullanmistim (isim ve dozaj hatirlamiyorum ama ignelerle beraber kullanim bittiginde toplam miktar gram bazindaydi)…kosamadigim 2aya yakin bir sure sonrasinda 180bpm ortalama nabizla 7pace kosabildigimi biliyorum (ameliyat oncesinde kotu bir yarimaraton performansi olarak 1.45 kosmustum prag’da)…

antibiyotik kullanilmasi turkiye’deki gibi degil global standartta bakinca, cok “son kursun” bir hareket ve ancak cok ciddi durumlarda basvurulmali…o kadar ciddi bir durum varken de kosu performansina falan uzulmenin cok geregi yok…ekim 2019 bodrum’da yas kategorisinde ucuncu olmustum 5k’da, zamanla toplarsiniz dert etmeyin…gecmis olsun cok…

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Çok elzem durumlar dışında antibiyotik kullanmak gerçekten sıkıntılı. En basitinden bağırsak florasını dahi mahvediyor. Bu tür durumlarda genellikle bitkisel çözümlere yöneliyorum. Sanırım en az 10 yıldır hiç antibiyotik kullanmadım. Zaten gerekli olmasa hekim yazmazdı ancak idrar yolları iltihabı için karabaşotu + melisa çayı veya karnabahar suyu faydalı olabilir.

Antibiyotik kullanımını bıraktıktan sonra eski formunuza kavuşacağınızı düşünüyorum. Önemli olan sağlık, form düzeyi inşallah tekrar yakalanır.

2 Beğeni

Bu konuyla ilgili ilginç bir yazı:

4 Beğeni

Antibiyotik tedavim biteli 10 günü geçti, yeni yeni 6.30 lu pacelerde 10 kmleri görmeye başladım ama hiç zorlamaya gelmiyor aniden zorlanan yerde sanki sigara basılmış gibi bir yangı oluyor .Sanırım zamanla buda geçecek.

1 Beğeni

Augmentin kullanıyorum 2 haftadır. Nabzım 175 den aşağı düşmüyor her iki günde bir koştuğum 5km’de halbusemki. Çok garip.

1 Beğeni