400 metrelik mülakat

18 yaşındayım 1.80 68 kiloyum.
Şuanda 400 metreyi 78-80 saniyede koşuyorum. Fakat benim askeri mülakattan iyi bir puan alabilmem için 400 metreyi en kötü 65 en iyi 60 saniyede koşmam gerek.
Mülakat zamanına 5 ay var yaklaşık.
Geçen sene de aynı mülakata girip 74 saniye yaptım ve yedekte kaldım.

400 metrelik alanda koşarken sürekli hızlı koşmam lazım yok orta yavaş koş demeyin öyle yaparsam 80 saniyelere çıkar direk %70imle başlayıp 100 metreyi bitiriyorum %60 la 200 metreyi bitiriyorum nabzım da baya yükselmiş oluyor 200 metrede. 300-400 metreyi de %100 le bitirmeye çalışıyorum da son anda kalan enerjim ne kadarsa kullanıyorum. En zorlayan faktör nabız yükselmesi ve bacaklarda bir yerden sonra oluşan enerjisizlik hissi.

Jog olarak 3km gidebiliyorum en iyi. Bana bir antrenman programı önerebilir misiniz Ne yapmam lazım bu 5 aylık sürede 80 dan 60-65e inmek için

2 Beğeni
2 Beğeni

Zamanım kısıtlı değil en az 5 ayım var. Bence koça gerek yok bir ton para isticek üstüne. Benim yolumdan giden veya bu konuda bilgili olan birisi nasıl bir yolda yürümem gerektiği konusunda bilgi verse başarı için nasıl bir çalışma stili uygulayamam gerektiğini söylese yeterli olur diye düşúnüyorum

1 Beğeni

Koşuforum’a hoş geldin @furkann.
Senin yolundan gidenler şu sınav için şöyle çalıştım, şu antremanı yaptim,bu dereceyi aldım şeklinde maalesef dönmüyor. 5 ay uzun. Yapacağın sakatlanmadan, kendi fiziksel seviyeni ileri taşıyacak antreman planı oluşturup antremanlarını yapmak ama bunun bilimi de var, profosyonelleri de var, okuyarak haftada x gün koşu ve güç antremanlarını senin oluşturman da bir tercih.
22-25 yıl önce spor okulu kazanmak için dostum kardeşim Anıttepe pistine otobüsle gider koşar dönerdi.
Koşacaksın, bunun nasılını 50cm yanında seninle koşmadan,nefesini, adımını, tekniğini görmeden kim söyleyebilir?
Forumda 400m, interval, yeni başlayanlar vb başlıklar altında birşeyler bulabilirsin. Kilo vermek, abartılı uzun boy ile koşmak gibi dejavantajların da yok. Kolay gelsin demek istemem, kolayı yatmak, zor gelecektir.Yolunda , düzenli, bıkmadan koş.

1 Beğeni

Teşekkürler. interval antrenmanını 1 dakika jog 2 dakika %70 hızla koşsam bu şekilde 100 metre×5 set yapsam dayanıklılığım artar ve 400 metrede yararı olur diye düşünüyorum

1 Beğeni

Forumda yazar; interval hızlarının yakın olması, intervalde dinlenme sürelerinin belirlenmesi gibi konular da var.Her antremanı interval yapmayıp, tempolu koşular ve tempo olmadan uzun koşuları eklemek ,yeme içme uyku, koşuda vücudun hareketi vs konular. (Belki 23.00 dan sonraki son uyanık kalınan gün)Elinde bir kronometre, koşu ayakkabısı varsa çalışmakla form yükselir.:+1:

Öncelikle burada yazılanlar sizin koşucu profilinizi tam bilmediğimiz için birer tahminden ibaret.

İkinci olarak nabız yükselmesinden bahsetmişsiniz. İstenilen performansa göre kalbiniz zayıf kalıyor demektir. Kalbinizi güçlendirmeniz lazım. Böylece daha az atarak tüm vücudun kan ihtiyacını karşılayabilir. Güçlendirmek için de her seferinde mesafeyi artırarak uzun mesafeler koşmak gerek. Bacaklarınızdaki halsizlik hissi de büyük ihtimalle buna bağlı. Yetersiz beslenme de önemli bir sebep bu durumlarda. Ve tabiki uykusuz iseniz aynı hissi çok daha erken farkedersiniz. Yeterince dinlenmemiş kaslar hem performans gösteremez hem de gelişemez.

Açıkçası 74 yapabildiğinize göre 65 e düşmeniz için %12’lik bir performans artışı gerekiyor. Herşeyi doğru yapsanız bile bunu 5 ay gibi kısa bir sürede yapabilmeniz pek olası gelmiyor ama bir yıl boyunca doğru antrenman, beslenme ve uyku düzeni ile bir ihtimal yapılabilir.

1 Beğeni