2022-2023-2024 yılı Hedefleriniz, Hedef Yarışlarınız , Sezon Planlamanız

Herkese merhaba,

Malum 2021 yılı sonuna geldik. Bugün Ayarı Kaçanlar podcasti 34. bölüm süreklilik konusunu dinlerken orada hedeflere ilişkin çok güzel konuşmalar geçti. Her ne kadar aşağıda bahsedeceğim hedefler (podcaste bahsi geçtiği üzere genel anlamda telik hedefler olsa da ) yine de forum üyelerinin 2022 yılı hedeflerini öğrenmek , hedef yarışlarını okumak, sezon planlamalarını görmek isterim.

Bu anlamda kısaca açılışı ben yapayım.

2022 yılı hedeflerim;
1- Bu sene ilk defa koşmaya başlayan ve şu an itibariyle kabaca 1500 km koşu hedefine ulaşmış biri olarak 2022 yılında hedefim minumum 2022 km koşu hedefine ulaşmak.

2- Sene içerinde en az iki yarı maraton yarışına katılmak (İki yarımaton veya benzeri civarda km li yarışa katılmak)

3- Sene sonunda veya en geç 2023 yılı ilk çeyreğinde Maraton koşmak.(Seneyi bu maraton için hazırlıkla geçirmek ve muhtemelen Nkolay İstanbul Maratonu (06 Kasım 2022 ye katılmak)

Katılmayı planladığım yarışlar;

1- Adana Kurtuluş Yarımaratonu
2- Runtalya Yarı Maratonu(net değil)
3- İznik Ultra (25 k)
4- Sapanca Ultra (21k) (İznik yada Sapanca dan birini seçmeyi planlıyorum)
5- NKolay İstanbul Maratonu (42k)

Sizlerden de dönüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler…

14 Beğeni

Merhabalar. Güzel bir konu açmışsınız. Koşmaya başlayalı 2 sene olsada ilk defa ida ultrada bir koşu etkinliğine katılmış oldum. Yol koşularından ziyade arazi koşusunun bana daha uygun olduğunu görmüş oldum.

Benim katılacağım etkinlikler

Efes ultra 42k
İznik ultra 35 k belki
Uludağ Ultra 30 yada 66k
Kapadokya ultra 63k
İdaultra 36k
Balıkesir ismail akçay yarı maratonu

11 Beğeni

2022 Aralık’ta bu başlığa dönüş yaparsam aşağıdaki durumlardan yapılıp yapılamayanları da yeniden değerlendirmek isterim:

Hedeften ziyade koşuyla ilgili temennilerim, içinde hiç yarış bulunmuyor:
-20 km’yi 130dk civarı koşmak
-3x10km’yi 3x65dk koşmak (su molası,üst değişimi araları verip)
-koşmak, koşarken rahat olabileceğim, kendime göre fit diyebileceğim bir ağırlıkta koşmak

-gün içerisinde 8x5km -8x4km -10x5km -10x4km (her saat 5 veya 4km) den birini koşmak veya yürümek

@myilmaz’a konudan ötürü, @eyavas’a hedeflerini yazdığı için teşekkür ediyorum.
Sizlerde hedef nedir?

12 Beğeni

Merhabalar

İki Yıldır Düzenli Koşuyorum ve Antrenman Yapıyorum. Hepsi Birgün Maraton Koşabilmek İçin. Ve O An Yaklaştı.

Hedefim Mart Ayında Runatolia da 3:40 Altında Maratonu Bitirmek. Son İki Aylık Bir Antrenman Planım Kaldı. Bakalım Ne Olacak Göreceğiz :blush::raising_hand_man:t2:

12 Beğeni

Merhabalar
9 ocakta Adana da ben de koşucam basarılar şimdiden :relaxed:

5 Beğeni

Selamlar,

2021 yılını ufak bir sakatlık ve bolca yarış organizasyonuna katılım ile tamamladıktan sonra eğer 2022 yılı içinde sağlık ve iş durumum elverirse;

1- Aerobik fazlı koşulara ve güçlenme odaklı idmanlara daha fazla ağırlık verebilmek. Bu sayede hem ideal kiloya ulaşabilmek hemde diz vb. sakatlıkları min seviyeye çekebilmek.

2- Her ay 100 Km toplamda 1200 Km koşu hedefime tekrar ulaşmak.

3- Senenin belli organizasyonlarına takvim müsaitliği dahilinde katılabilmek: (takvim sırasına göre bir dağılım değil ayrıca mesafeleride genelde son zamanlara katılıp katılmayacağıma göre belirleyeceğim, sadece kafamda planlı olan yarışlar)

  • Latmos Ultra
  • Efes Ultra
  • Runtalya
  • İstanbul Yarı Maratonu ve İstanbul Maratonu
  • Sapanca Ultra
  • Dağyenice Ultra
  • İstanbul Ultra
  • Kaş Yarımadatonu
  • Kyzikos Ultra
  • Lykia Ultra
  • Antalya Ultra
  • Ida Ultra
  • Cappadocia Ultra
8 Beğeni

https://www.vestelmanisayarimaratonu.com/tr/index

  • 12 mart nif trail
  • 10 nisan izmir maratonu
  • 15 mayıs Vestel Manisa Yarı Maratonu
  • 27 ağustos Eskişehir Ym
  • 18 eylül Bosna Ym
  • 6 kasım istanbul maratonu
4 Beğeni

20 Şubat Trabzon yarı maratonu
19 Mayıs Samsun yarı maratonu (iyi bir antrenman olacak)
22 Mayıs İznik ultra 55
15 Ekim Kapadokya 63

Hedeflerim bunlar. İş dolayısıyla çıkamıyorum. Şehirler de YM olursa kaçırmayacağım. Bunların arasına 2 maraton sıkıştırabilirsem süper olacak. Aslında bu yıl 10 yarış görmek istiyordum ama maddi ve vakit olarak zor gibi.

YM için bir hedefim yok 2 saat altı beni mutlu eder. Hep 2 saat 9 dakika civarlarında bitirdim çünkü.

Ultra koşmak asıl amacım. Antrenmanlarda güzel gidiyor. Yarışlarda aynı özveriyi gösterirsem bitirebillirim.

Herkes istediği yarışa katılıp istediği sonucu alabilir umarım.

6 Beğeni

Benim de En iyi Yarı Maraton Derecem 02:06’ydi. Şimdi Büyük İhtimalle 2 saat altı rahat giderim gibi. Amacım Maraton koşmaktı bunun için iki yıldır hazırlanıyorum acele etmeye gerek yok gibi zaten. Bir sonra ki hedefim senin hedefin gibi Ultra koşmak. Bunun içinde iki yada üç sene antrenman yapıp gerçekleştireceğim :raising_hand_man:t2::muscle:

5 Beğeni

Merhabalar, bu sene aileye yeni bir birey gelme ihtimalinden dolayı planlarım ne yazık ki spontane gelişecek gibi. Yine de,
-Adana yarı maratonu (hedefim 1.45 altı koşmaktı ama tarsusta 1.39 gelince hedef kalmadı:)
-Mersin maratonu (gerçekleşirse)
-Alanya trail
-Yenişehir triatlonu (sprint)
-Gelibolu triatlonu (orta mesafe) (yüzmekten nefret etmekten vazgeçip, yeterli antreman yapabilirsem:)
-Tuz gölünde 100mil niyetim var ama sanırım bu yukarıdaki nedenden dolayı zor gibi.
-Backyard urla (işte en çok istediğim yarış:)

Herkesin, hedeflerinin sağlıklı şekilde gerçekleşmesi dileğiyle,

8 Beğeni

Konuyu açtığım ve yazmış olduğum hedeflere ilişkin ufak bir güncelleme yapayım. 2 numaralı hedef tamamlandı. Adana Yarı Maratonu (02 Saat 01 Dk) ve N Kolay İstanbul Yarı Maratonu (01 saat 57 dk) ile tamamlandı. Yarı Maratonu 2 saat altı yapınca nedense inanılmaz mutlu oldum :slight_smile: :slight_smile:
01 numaralı hedefe ilişkinde şimdilik Ocak 1 den itibaren 570 km oldu. İnşallah en az 2022 km hedefimi de tutturmuş olacağım.
3 numaralı hedef içinde kayıt oldum, asıl hedefte bu yarış var artık. Bakalım inşallah tamamlarız.

Sizlerde durumlar nasıl?

4 Beğeni

Çocuk ve spor dengesini iyi ve sürdülebilir bir şekilde sağlayabilen insanlara hayran oluyorum, umarım sizde böyle olabilmiştir. :slight_smile:

Sevgiler.

7 Beğeni

Merhaba, hocam bir aksilik olmazsa 3 ay sonra bahsettiğiniz durumda olacağım. Sanırım en uzun maraton o zaman başlamış olacak :slight_smile: umarım dediğiniz gibi çocuk ve spor dengesini sağlamış olurum. Etrafımda birkaç arkadaşımdan gözlemlediğim, eşler arasındaki anlayış meselesi bu durumu şekillendiriyor. Çocuk sonrası spor yapamayanlara da şahit oldum (istediği halde), bir şekilde hayatın içine dahil edebilenleri de gördüm. Benim planım en azından iş ev arası ulaşımımı bisiklet veya koşu ile sürdürmek. Hafta sonları da bir iki saat kaptım mı tamamdır. :smiley:
Sanırım forumda bu durumu yaşayan birçok arkadaşımız mevcuttur. Onlar da bu vesileyle fikirlerini paylaşırlarsa süper olur. (hatta ayrı bir konu başlığını bile hak ediyor)

Biz erkekler (en azından ben de bu şekilde) genelde sanırım çocuk olana kadar o kafaya giremiyoruz. Önümde şimdilik backyard ultra yarışım var, çok iyi antrenman yapamıyor olsam da onun heyecanını yaşıyorum bol bol :innocent:

7 Beğeni

Ben iki minik evlat annesi olarak, emzirme sonrası ufak ufak yürüyüşlerle sahalara döndüm. Her akşam “ baba zamanı” nda yürüyüşe çıktım, çocuklar da bu durumu kolay kanıksadı. Öyle oldu ki yürüyüşe gitmesem “anne yürümen lazım” diye tavsiyede bile bulundukları günler oldu. 2 yıla aşkın düzenli yürüyüş sonrası koşuya başladım. Genelde sabah erken saatleri tercih ettim, ev halkı uyurken daha kolay oldu. Çocukların kahvaltılarını hazırlama işini eşim devralınca iyice kolaylaştı herşey. İş bölümü ile koşu da, annelik de, yoğun iş temposu da, ev işleri de halledilir bence. Önemli olan iyi bi plan, eşlerin birbirine destek olması, çocukların da bu sürece dahil/ şahit olmasına imkan verilmesi ki biz yurtdışında yaşıyoruz, okul servisi, bakıcı, yardımcı abla, aile büyükleri v.s. fiziki hiç bi desteğimiz yok.

12 Beğeni

Selamlar,
22 mayısta Gelibolu Triatlonuna karma takım olarak İstanbul dan katılıyoruz, fakat koşucumuz sakatlandı ve gelemeyecek, 13 mayısa kadar yeni koşucu bildirmemiz gerekiyor, iyi bir yüzücümüz var, bisiklette de iddialıyız , 4,50 ve altı bi pace ile koşucu bulursak kürsü hedefimiz var. 23 km parkur, lojistik bize ait araba ile evden alıp bırakacağız . Takımda koşmak isteyen olursa burdan yazabilir mi?

4 Beğeni

Pardon hocam 23 km görmedim:)

2 Beğeni

2022 hedeflerinizin kabaca % kaçı gerçekleşti

  • 0
  • 20-50
  • 50-80
  • 80-100

0 oylayanlar

2023 hedeflerim (umudum) 2022 ile aynı, bu kez 0’ı geçebilecek miyim, geçerim gibi…

Sizlerin 2023 hedefleri?

3 Beğeni

Herkese merhaba,

Geçen yıl bu konuyu açtığımda çok heyecanlıydım. Açıkçası 2022 sonu itibariyle de hedeflerimi tutturduğumu görmenin beni daha çok motive edeceğini hayal etmiştim. Bu anlamda çok mutluyum. Hedeflerimin hepsini tamamladım.

1 numaralı hedefimle ilgili olarak (2022 yılında 2022 km koşmuş olmak hedefimi) 2085 km koşarak tamamladım. Yarın da koşacağım. Yarınki koşumla beraber 180 defa koşuya çıkmış olarak bu yıl kabaca her iki günde bir koşuya çıkmış oldum. Hedef ok.

2 numaralı hedefimle ilgili olarak(en az iki yarı maraton veya benzeri km yarışa katılmak) 4 yarı maraton, 2 tane 10k, 1 adet te 30k (trail) yarışına katıldım. Hedef ok.

3 numaralı hedefimle ilgili olarak (kabaca maraton koşmak diyelim) 06 Kasım 2022 tarihinde Nkolay İstanbul Maratonu na katıldım ve çok şükür onu da tamamladım ve finisher madalyamı aldım. Hedef ok.

Sizlerde durumlar nasıl? Artık yıl sonu itibariyle 2023 yılı hedeflerini koymanın zamanı geldi. Umarım hep birlikte sağlıklı bir şekilde koşuya devem edebildiğimiz bir yıl olur…

7 Beğeni

Merhaba…
2022 agustosa kadar sakatlikla gecse de sonrasında hedef yarışım olan kapadokya’da 63 km.yi sorunsuz bitirdim. Sonra da benim için yılın son koşusu İda Ultra oldu. 66 K ile en uzun koşumu en uzun süreyle bitirdim.
Tabi konu 2023 hedefleri…
nif ultra 20
izmirmaraton 10
efesultra 42
şahinyurdu (gece) 43
dağyenice 100
vee kapadokya 119…
bu yıl 100’ler kulübüne girmeyi istiyorum. Elbette koşmaktan ve yan etkilerinden keyif almayı sürdürerek, amaçla aracı karıştırmadan, kendimle rekabet ederek sadece ve dostça herkesle…
hepinize mutlu yıllar. sakatlıklar uzak olsun herkesten.

6 Beğeni

Toplam mesafeden öte 180 koşu adedi yakalamak çok büyük başarı bence, süreklilik açısından harika, tebrikler sayın @myilmaz

4 Beğeni