2019 Ankara Yarımaratonu

Aslında söylenecek çok şey var ama hangisine değinelim
Yarışın 40 dk geç başlaması
Kit dağıtımının kar yağışı altında olması
Madalyaların bitmesi 3 de 1 sporcunun madalya alamaması
Finish de suyun kalmaması
Herhangi bir muhatap bulamamak

Bir ülkenin Başkenti cidden böyle bir organizasyonamı layık?
Zamanında Mert abinin bu yarışla ilhili güzel bir yazısı vardı sırf Ankarada da böyle sportif faliyetlerin devam etmesi için katıldığından bahsediyordu.
Galiba gelen insanların büyük bir bölümü bende dahil bu mottoyla geldik yarışa
Hazirandaki che koşusu gibi amatör dernek koşularından olsa bukadar sorun olmayacak
Zaten o yarışlarda madalya ve çip olmadığı için ücretsiz bir spor aktivitesi diye beklenti içine girmiyor insan
Ancak bu ücretli ve çipli bir organizasyon
Belkide fazla yükleniyorumdur ancak dediğim gibi ülkenin Başkenti daha iyi bir organizasyonu hak ediyor

5 Beğeni

Ağzınıza sağlık, az bile yazmışsınız. Göğüs numarası alabilmek için 1 saat sıra bekledik. Yarış günü kapıda servis gelecek mi gelmeyecek mi bilen yoktu yürüyerek start alanına gittik. Yarışın web sitesine 2 gündür erişilemiyor. Ve hepsine bahaneleri beklediklerinden çok katılım olması.

2 Beğeni

Yarıştan bir gün önce ANKAmall Botanik Bahçeye kitlerimi almaya gittim; kitlerin çalındığı için vermeyecekleri söylendi, göğüs numaramı ise bulamadıkları için temin edemediler. Tam bir rezalet. Muhatap bulamıyorum

1 Beğeni

İlk yarışımdı ve ilk yarışım olmasından dolayı ben mi fazla beklentiye kapıldım yoksa yarış organizasyonu mu çok kötüydü bilemedim.
Yukarıda da yazıldığı gibi Ankamall botanik bahçesinde 35 dk kar altında sıra bekletikden sonra alabildim. Yarış sabahı ise tamamen fiyaskoydu çünkü yüzlerce kişinin katıldığı yarışa sadece 2 tane servis tahsis ettikleri için koşucuları yağmur altında bekleterek bir kaç seferde ancak taşıyabildiler. Bu yüzden yarış da geç başladı. Start finish aynı yerdi ve en azından bir elektronik kronometre bulundurabilirlerdi ne kadar sürede bitirdiklerine dair.
21k ve 10k yarısı arka arkaya başladığı için 10k ve 21k koşanlar belli bir süre sonra iç içe koştular.
Benim ilk yarışımdı ve ben koşmaktan çok zevk aldım. Bu mağdur olmamdan daha önemli benim için.
Bence seneye daha iyi bir organizasyon olur, olmalı yoksa talep olmaz diye düşünüyorum

2 Beğeni

Ankara’ya bu yarış için gitmiştim, açık ara gittiğim en kötü organizasyondu. Ankara gibi ruhunda düzen olan bir şehirde bunu yapabilmek büyük başarıydı. kutluyorum.:slight_smile:
Zaten yukarıda arkadaşlarda belirtmiş, hava durumundan soğuk olacağı bir hafta öncesinden belli, yüzlerce kayıt almışsın, ve bir avm nin bahçesinde o karın, soğuğun altında 1 saat yarış kitini alma sırasında bekleyince, zaten yarış günü hakkında felaket senaryoları kafamda çizilmişti. (ne yazık ki öyle de oldu,)
-yüzlerce insan sırada sadece bir kişi dağıtım yapıyor. Bilgisayar arızalanıyor, yeni kayıt alımı yapıyorlar, o sırada insanlar donuyor.
-yarış sabahı inanılmaz bir soğuk, yarış yerine yarım saat servis bekliyorsunuz.
-o soğukta insanlara sıcak ne bir çay, ne bir kahve. Şaka gibi gerçekten. (en çok buna çıldırdım)
-yarış saati doğru dürüst beli değil, 10 deyip 10.25’te başlaması.
-yarış sonu madalya kalmaması, (buna artık tepki bile vermedim o sırada) bir an önce aracıma ulaşıp uzaklaşma hissi içerisindeydim.

evet söyleyeceklerim bu kadar, unuttuklarım da var. :slight_smile:

2 Beğeni

İlk yarışım olarak Runanatolia’ya katılacaktım ama priformis sorunundan dolayı bu koşu ilk koşum oldu. Kit dağıtımıyla ilgili sorun yaşamadım erken gittiğim için ama Ankamall avm’de bir tane yönlendirici tabela bile yoktu. Kit dağıtım esnasında servisin hem ulustan hem de eymirin iki kapısındanda olacağı söylendi. Lakin eymir içinde servis yoktu. Servisçiler eymirin yolunu dahi bilmiyordu, biz tarif ettik. Yarış ilk önce 10.15 daha sonra 10.25 te başlayacak denildi. 21k başladı hemen ardından 10k koşuldu. 21 koşan ve sona kalanlara madalya yetmedi. koşu bitti yaş grupları sıralaması ayrı bir felaketti. koşu sonrası ilgilerden birine dönüş için servis soruyorum, başkasına gönderiyor. Bilmiyor. O soğuk havada insanlar gerçekten rezil oldu. Benim ilk yarışım olduğu için yine bu kadar soruna rağmen gayet zevk aldım. Trt’nin ordan dağdan bisikletle inip gezdiğim eymirde bir de koşmuş oldum. Umarım hatalarından ders almayı öğrenirler.