2015 Avrasya Maratonu

2015 Avrasya Maratonu için kayıtlar 30 Eylül sona erdi, ben de kayıt yaptırmayı unuttum. Acaba geç kayıt için bir şansımız var mı?

Maraton fuarına gittiğinizde orada geç kayıt yaptırmak isteyenler için bir masa göreceksiniz.
Orada sizden bir kurum adına bağış alınıyor.
Geçen sene 50TL civarı birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.
O bağış belgesi ile normal masaya gidiyorsunuz.
Normal masada normal kayıt ücretinizi ödeyip kaydı tamamlıyorsunuz ve numaranızı alıyorsunuz.
Bu kayıt 12 ve 13 Kasım’da yapılıyor.
Fuarın son günü olan 14 Kasım’da bu sene geç kayıt almayacaklarmış

2 Beğeni

Bu haber iyi oldu. Teşekkürler.
Bu arada Darıca Yarımaratonu ve Geyik Koşusu için de kayıt süreleri dolmak üzere. İlgilenenlere duyurulur.

Merhaba arkadaşlar; Avrasya maratonu sonrası duş işini nasıl hallediyorsunuz?
Kalacağımız otel 10:30’da çıkış istiyor, mecburen maratona giderken odayı boşaltıp gitmek gerekiyor.
Ya da duş imkanı sağlayan tavsiye ettiğiniz bir otel var mı?

Teşekkürler

Merhaba,

Bu sorunun yanıtını bende çok merak ediyorum:)

Selamlar…

Bu sorunu otelde konuşarak halletmek gerekiyor bence. Edirne’ye yarı maratona gittiğimde koşu sonrası çıkış yapma konusunda anlaşmıştım. Böylece yarış sabahı bavuldu çantaydı uğraşmaya gerek kalmıyor. Sabah giyinip koşuya gidiyorsunuz.
Anlayışlı bir otelciyse sıkıntı yapmaz gibime geliyor. Durumunuzu anlatın, çekinmeyin.

Otel ile 2 kere konuştuk ama yoğunluktan dolayı böyle birşey yapamayacaklarını söylüyorlar.

Finişin orası hamamı bol bir yer. Bence en güzel çözüm o olabilir :slight_smile:

1 Beğeni

Benimde kaydım var geçen senede 15 koşmuştum ancak North Face Kapadokyada tırnaklarım da zedelenme oldu şu an yere zor basıyorum umarım o zamana kadar toparlarım…

Geçmiş olsun umarım kısa sürede iyileşirsiniz. Bu yarış için ayakkabı alırken spor olmayan ayakkabılarda 39, spor ayakkabılarda 40,5 giyen birisi olarak bana 42 numara kayano 21, 41,5 numara mizuno mujin sattılar. Yarışı trail ayakkabısı olan mizuno ile koştum ve sıfır ayak problemi yaşadım. Yarıştan önce ayaklarıma vazelin sürüp trail çorabı giymiştim onun da faydası olmuştur sanırım😊

Ben de 1,5 numara büyük New Balance Leadville 1210v2 aldım yarış öncesi. Daha önce yaşadığım tırnak ve su toplama sorunlarını yaşamadım. Burada etken büyük numara mı ayakkabı mı bilmiyorum :smile:

Bende trail ayakkabısı giydim(büyük numara) ve özel çorap aldım vazelin bile sürdüm. Su toplama gibi hiç bir şey yok sadece ilk kez bu kadar uzun mesafe gittim ve biraz kendimi zorladım ancak tırnak sorunum var şu an. Cildiyeciye göstereceğim bakalım ne diyecek…

bende dün kayıt açılacakmış diye öğrendim.

bilmediğim şey ise bu fuar nerede? ne zaman?

AVRASYA MARATON FUARI

1 Beğeni

İstanbul için dağıtım merkezi olarak Bakırköy’ü seçmeleri ilginç geldi. Yarış kitlerini almak benim için ciddi bir sıkıntı olacak.

Arkadaşlar ben Trabzon’dan gelip katılacağım bu yarışa.Sizin hemen yanıbaşınızda bu tür aktiviteler var.Kıymetini bilin :smile:

2 Beğeni

Maraton fuarında Raidlight standı olacak, Cuma ve Cumartesi tüm gün oradayım. Son elimizdeki ürünleri özel fiyatlar ile veriyoruz 30 bel çantası, ve 40 parça tekstil var. Sırt Çantası ise 5 adet kaldı :smile:

Sevgiler
EMRE TOK

3 Beğeni

Benim ilk resmi yarışım olacak. Koşuya yeni başlayan biri olarak 10 km koşacağım. @spinodal’dan öğrendiğim şekilde ilk yarış için hedeflerimi şu şekilde belirledim :smile:

  • Yarışı bitirmek.
  • Yarışı mutlu bir şekilde, tükenmeden bitirmek.
  • Yarışı 1:10 altında bitirmek
  • Yarışı 1:05 altında bitirmek

Ulaşımla ilgili de kafama takılan bir soru var, sabah start noktasına ulaşım nasıl sağlanıyor? Yarış sitesinde ulaşım için Taksim ve Sultanahmet’ten kalkacak otobüslerden bahsedilmiş sadece, ben Ataşehir’den start’a gideceğim, yarış sabahı start noktasına nasıl ulaşabilirim?

4 Beğeni

Bende geçen sene Avrasya da 15k mesafesi ile başladığım koşu hayatımda, sene içinde katıldığım bir kaç yarıştan sonra bu sene yine Avrasya da ilk maratonumu koşarak devam edeceğim. İstediğim gibi hazırlık yapamamış olmanın verdiği bir gerginlik hali var son bir kaç gündür. Madem fiziksel olarak tam hazır hissetmiyorum bari mental olarak hazır olayım deyip forumdaki geçmiş yılların maraton raporlarını, @aykutc nin yazdığı ilk maraton için son dakika tavsiyelerini, @emretok75 un bloğundaki ilk ve ikinci maraton deneyimlerini okuyarak kendimi yaşayacaklarıma alıştırmaya çalışıyorum. @spinodal ve @ilgaz ın koşturmaca podcastindeki Avrasya maratonu bölümlerini tekrar dinliyorum. Yarış fuarı bu sene Sinan Erdem de değil onun yanındaki Aslı Çakır Alptekin salonunda olacak. Bu salon dışarıdan Sinan Erdem e göre çok daha küçük duruyor. Fuar saatleri de 10:00-19:00 olacağı için biz mesai saatleri içinde çalışanlar için Cumartesi harici gidip yarış kitlerimizi alma şansımız yok. Bu durumda da en dinlenmemiz gereken Cumartesi günü en az 3-4 saat yollarda yarış kitinin peşinde geçecek. Şimdiden herkese hedeflerini gerçekleştireceği, sorunsuz bir yarış diliyorum.

2 Beğeni

İSTANBUL MARATONUNU KOŞACAKLARA BİRKAÇ ÖNERİ;
1- Maraton sabahı kahvaltınızı mutlaka yapın. En az 2 saat önce yapın. şişkin mideyle start almayın.
2- Kahvaltıdan sonra tuvalet ihtiyacınızı mutlaka giderin. O anda tuvalet ihtiyacınız olmasa dahi siz koşmaya başladığınızda sindirim sisteminizde harekete geçecektir. Maraton esnasında sıkışmış halde tuvalet aramayın.
3- Pişik kremi ve vazelin edinin. Bacak arası, koltuk altı gibi pişik yapma ihtimali yüksek yerlere yarıştan önce pişik kremi sürün. Ayak parmakları çok fazla sürtünmeye maruz kalacaklar. Onları vazelinleyin. Ayakkabınızın vurma ihtimali olduğu yerlerede vazelin sürün.
4- Koşu şortları, organizasyonun verdiği gibi koşu tişörtleri pişik ve tahriş yapar. O yüzden bunların altına sporcu iç çamaşırları kullanmanız menfaatinize olacaktır. Erkeklerin tişörtleri vücuda oturan tip değilse; göğüs uçları için plaster bant yapılmasını öneririm.
5- Maraton öncesi ısınma yapmayın. Çünkü hem maraton boyunca ısınmak için yeterli vaktiniz olacak hemde belediye başkanı kalabalığı görünce kendisini miting alanında zannettiği ve uzun uzun konuştuğu için start noktasında soğuyacaksınız. Isınıpda soğursanız bu bünyenizi olumsuz etki yapacaktır.
6- Bandana veya bere bulundurun. Koşu öncesi üşümenizi ve enerji kaybetmenizi önler. Koşu esnasında da terinizin gözünüze dolmasını engeller.
7- Maraton temposunda vücut en fazla 3 saat içinde kaslardaki glikojen depolarını tüketir. O yüzden 3 saatten daha uzun sürede maratonu bitirecekseniz enerji jeli gibi alternatifleri yanınızda bulundurun. Organizasyonun kesme şekerleri işinizi görmeyebilir. Ama illaki enerji jeli olmasına gerek yok. Tadım Tadımca barları veya topkek ile maraton mesafesi koştuğumda oldu.
8- İnişlerde nabzınızı yükseltmeyin. Beşiktaş inişinden sonra 10k, Unkapanı inişinden sonra 20k düzlük var. İnişde nabzınızı yükseltirseniz düzde enerji sıkıntısı yaşayabilirsiniz.
9- Asla ama asla yarış esnasında kendinize tavşan seçmeyin. Sizden daha yaşlı veya daha şişman veya daha güçsüz gibi görünebilir. Çok yakışıklı bir erkek veya çok güzel bir kadında olabilir. Ama peşinize takıldığınız kişi sizden daha güçlü ise bitiş çizgisini dahi göremeden kendinizi tüketmenize yol açar.
10- Susamayı beklemeyin. Hatta hiçbir su istasyonunu atlamayın. Her istasyonda 1-2 yudum su alın. Susamayı beklerseniz o susuzlukla çok fazla su içip midenizin şişmesine yol açabilirsiniz. Bu da size çok fazla rahatsızlık verir.
11- Uzun vadeli hesap yapmayın. Yani hesaplarınız bitiş çizgisine ne zaman varacağınız üzerine olmasın. Bunun yerine bir sonraki zaman kayıt yerine ne zaman varacağınız hesap edin ve ona odaklanın. Yani 15k çizgisini geçince zihninizi 20k çizgisi ile, 25k’yı geçince 30k ile meşgul edin. Bu sizi daha diri tutacaktır.
12- Her maratonda olur. Burada da yarışı bırakmayı, pes etmeyi düşündüğünüz anlar olacak. Panik yapmayın. Bu işin doğasında vardır bu. İçinizde o ses söylenedursun, siz yolunuza devam edin.
13- Yarış çantanıza bir rüzgarlık koyun. Yarışı bitirince büyük ihtimalle üstünüzü değiştirecek yer bulamayacaksınız. Bu yüzden terinizle rüzgar yiyip hasta olmamak için bitişde çantanızdaki rüzgarlığı kullanırsınız.
14- Yarıştan sonra karbonhidrat almayın. Tüm yarış boyunca hasar gören, yıpranan kaslarınızı tamir etmek için vücudunuz proteine ihtiyaç duyacaktır. Pazar günkü yarıştan sonraki gıda alımınız protein ağırlıklı olsun.
HERKESE KOLAY GELSİN

4 Beğeni