19 yaşında bir aktif koşucunun aralıksız koşması

Merhabalar, ben 19 yaşında 2.5 aydır aktif koşu yapan biriyim. Her gün düzenli olarak koşuyorum. 5 dakikayla başlamıştım şuan 17 dk (2.7 km, yaklaşık 9.5 km/h hızla) koşabiliyorum. Koşuyu sadece hobi olarak ve sağlığım için yapıyorum. Benim için aralıksız 15-17 dk koşu yapmak zararlı mıdır yoksa bu yaş grubu için oldukça normal midir? (Koşu öncesi mutlaka 5 dakika ısınma haraketleri yapıyorum)

İyi günler

7 Beğeni

Tam tersi çok iyi bir şey hatta ilerledikçe farkedeceksin bu mesafeler çerez niyetineymiş. Böyle devam edin koşunun zararı olmaz :slight_smile: ben de 17 yasindayim

4 Beğeni

Sen ne zamandan beri koşu yapıyorsun?

1 Beğeni

Güzel başlamışsınız, bence hiçbir sorun yok. Vücudunuzu susuz bırakmamaya dikkat edin ve koşu sonrasında da soğuma hareketleri yapmayı unutmayın. :blush:

1 Beğeni

Cevap için çok teşekkür ederim😊

1 Beğeni

Ben 2021 ocaktan beri koşuyorum

Daha 19 yaşındasın, çok mu koşuyorum diye dert edilecek bir durum yok. Koşarken vücudundan gelen sinyallere dikkat ettiğin sürece, şimdi koştuğun süreyi fazla fazla artırırsın bile. Hem süreye hem koştuğun mesafeye odaklan. Bazen hızlı koşarsın, bazen yavaş koşarsın, bazen uzun koşarsın bazen kısa koşarsın. Ben 34 yaşımdayım, olağanüstü bir durum olmadığı sürece her gün koşuyorum. 24 saatlik günün 1 saatini spor yaparak geçirmek çok değil. Yolun başındasın, sabret ve devam et. İyi antrenmanlar.

2 Beğeni

Cevap için çok teşekkür ederim

Bir de beslenme konusunda ne yapıyorsunuz? Spor oncesi ve sonrası hâlâ ne yemeli tam çözemedim

Bu konuda kardeşim sana verebileceğim naçizane bir öğüt var. Sakın “nasılsa koşup spor yapıyorum o yüzden herşeyi yiyebilirim” hatasına düşme.

Bu hatayı ben yaptım yediğim her öğünü bol bol yedim (pirinç pilavı, makarna, yağlı kırmızı et, yumurta) az oranda da olsa hem kolesterol yüksekliğim hemde glukoz yüksekliğim oldu. Şimdi onları düşürmek için sebze tüketiyorum.

Beslenme tavsiyesi içinde verebileceğim tek örnek koşu sonrası yarımsaat içinde 200ml kakaolu süt tüket bu vücudunun toparlanmasına yardımcı olur.

2 Beğeni

Çok haklısınız, ben şuan spor sonrası 1 protein bar, 200ml süt+ yulaf üstüne 3 corba kaşığı fıstik ezmesi katıyorum. 3 km kosu icin gereksiz fazla oldugunu yeni farkettim. Cevap için tekrar çok çok teşekkür ederim

5 Beğeni